Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija-7 izlase ar labu sniegumu kvalificējas EČ posma ceturtdaļfinālam

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas regbija-7 izlase ar labu sniegumu kvalificējas EČ posma ceturtdaļfinālam
Kapteiņi pirms "Trophy" divīzijas otrā sabraukuma
Foto: Rugby Europe

Parādot labu sniegumu, Latvijas regbija-7 izlase sestdien Šauļos vēl pirms savas pēdējās spēles kvalificējās Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijā otrā sabraukuma ceturtdaļfinālam un spēra platu soli pretim vietas saglabāšanai divīzijā.

Jūnija pirmajā pusē notikušajā pirmajā sabraukumā Latvijas izlases sastāvā bija gandrīz tikai "Livonia" komandas spēlētāji, angļa Dena Skarboro trenētajai vienībai nospēlējot neveiksmīgi un paliekot pēdējā, 12.pozīcijā.

Pirms otrā sabraukuma skaļas cīņas notika apkārt izlasei. Vispirms "Miesnieku" komandas spēlētāji paziņoja, ka nespēlēs izlasē, bet pēc vadības maiņas Latvijas Regbija federācijā (LRF) un Jāņa Zumenta atkāpšanās no izlases vadītāja amata savu lēmumu mainīja. Līdz ar to šajā sabraukumā izlasē ir trīs Latvijas klubu spēlētāji un vēl vairāki latviešu izcelsmes regbisti.

Sestdien Šauļos Latvija pirmajā spēlē ar 0:38 kapitulēja pirmajā posmā triumfējušajai Rumānijai, bet pēc tam otrajā spēlē negaidīti pārliecinoši ar 36:0 sagrāva Ukrainu. Trešās kārtas pirmajā mačā Ukraina kapitulēja Rumānijai un jau tobrīd kļuva zināms, ka Latvijas regbisti garantējuši vietu ceturtdaļfinālā.

Pati Latvija savā noslēdzošajā mačā ar 17:17 cīnījās neizšķirti ar Luksemburgu un guva trešo vietu apakšgrupā. Latvija pēdējo spēli iesāka labi un ātri veica divus piezemējumus, tomēr turpinājumā viss tik viegli vairs nesekmējās. Vēl pirmajā puslaikā Luksemburga vienu piezemējumu atguva, turklāt tā pēdējās sekundēs bija vien centimetru attālumā no vēl viena. Otrā puslaika vidū pretiniekiem izdevās veikt šo otro piezemējumu un rezultāts kļuva 10:10, turklāt vēl pēc laika veica piezemējumu laukuma centrā un Latvija jau zaudēja ar 10:17. Līdz ar spēles signālu Latvija vēl izrāva neizšķirtu, tomēr tas vietu sadalījumu apakšgrupā nemainīja.

Eiropas čempionāta "Trophy" divīzija ir otrā spēcīgākā, tajā valstsvienībām cīnoties par 13.-24. vietu kontinentā. Vietu "Trophy" divīzijā zaudēs divas vājākās izlases divu posmu summā. Pirmajā sabraukumā tieši priekšā Latvijai bija Ungārija, Kipra un Bulgārija, kuras visas Lietuvā zaudējušas savās pirmajās divās spēlēs un jau pirms trešajiem mačiem ir zināms, ka tās netiks ceturtdaļfinālā. Līdz ar to jau pirms pēdējās dienas ir praktiski skaidrs, ka Latvijai izdosies saglabāt vietu "Trophy" divīzijā.

Regbijs-7 ir olimpiskais sporta veids. 2015. gadā Latvijas regbija-7 izlase guva trešo vietu Eiropas čempionāta otrajā spēcīgākajā grupā (tobrīd saucās A divīzija) un iekļuva Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

     [+] [-]

, 2018-06-30 20:52, pirms 6 gadiem
nu re livonijas sāga beigusies. vajag strādāt LV regbijam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja