Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" Latvijas regbija attīstībai piesaista Tomu Deividsonu

Andrejs Siliņš

"Livonia" Latvijas regbija attīstībai piesaista Tomu Deividsonu
Foto: livonia-rugby.lv

RFC “Livonia” pievienojies Latvijas regbija izlases spēlētājs, vecākais no Deividsonu ģimenes brāļiem Toms Deividsons, kurš palīdzēs ne tikai laukumā, bet arī pilnveidos jaunos regbistus un ieviesīs novitātes treneru darbā.

Paredzams, ka Toms Deividsons Latvijā uzturēsies līdz pat augusta beigām. Viņš ne tikai iesaistīsies treneru darbā un vadīs apmācības, bet aktīvi trenēsies lielajā komandā un spēlēs. Tomu Deividsonu darbībā varēsim redzēt šajā sestdienā Upesciemā, kur notiks Latvijas čempionāta regbijā-7 otrais posms.

Toms ir vecākais no pēdējos gados Latvijas regbijā iepazītās Deividsonu ģimenes, kas dzīvo Lielbritānijā. Deividsonu ģimenē aug četri brāļi, kuri visi ir saistīti ar regbiju, - Džons, Robijs, Viljamss un Toms. Latvijas izlasē pirmais sāka spēlēt Robijs, bet Toms pagājušā gada rudenī debitēja valstsvienībā. Šobrīd viņa kontā ir četras spēles Latvijas izlases rindās.

RFC “Livonia” ar Deividsonu ģimeni izveidojusies laba sadarbība, un tagad izdevies piesaistīt Tomu gan komandā, gan trenera darbā. Toms Deividsons ieguvis trenera izglītību Anglijā, pēdējos gados bijis Jorkšīras reģiona U-18 izlases veijeru (trīsceturtdaļnieku) treneris, tāpēc ir pietiekami augsta līmeņa jaunatnes treneris. Viņa plānos Latvijā ir aizvadīt meistarklases “Livonia” treneriem, vadīt treniņus gan bērnu, gan jauniešu komandu nodarbībās.

Toms Deividsons Latvijā ieradās pagājušās nedēļas nogalē, bet šonedēļ paspējis aktīvi iesaistīties darbā RFC “Livonia” sistēmā. Aizvadītas pirmās nodarbības meitenēm, bet drīzumā plānots organizēt speciālas 16-18 gadus veco regbistu grupas. RFC “Livonia” aicina dalībai šajās 16-18 gadus veco regbistu nodarbībās pieteikties arī citu klubu spēlētājus, tomēr vispirms to saskaņojot ar savu klubu un saņemot atļauju. Interesenti var pieteikties info@livonia-rugby.lv vai sazināties ar “Livonia” menedžeri Ģirtu Pīterniku.

“Ņemot vērā, ka Latvijas regbija-7 izlase ir izkritusi no Eiropas otrās jeb “Trophy” divīzijas, kurā bijām iekļuvuši ar lielām grūtībām un ar smagu darbu, tad pienācis brīdis mūsu klubam palīdzēt Latvijas izlasei. Ne tikai mums, bet visiem regbija sabiedrības cilvēkiem jādara maksimāli iespējamais, lai šie jaunieši, kas pēc dažiem gadiem klauvēs pie Latvijas izlases durvīm, tagad saņem spēcīgu, kvalitatīvu impulsu virzībai uz priekšu. Tāpēc pieņēmām lēmumu ar Toma Deividsona palīdzību veidot speciālas jauniešu grupas. Šiem jauniešiem būs iespēja vasaras brīvlaika laikā divreiz nedēļā trenēties augsta līmeņa speciālista vadībā,” saka RFC “Livonia” vadītājs Jānis Zuments.

Informāciju sagatavoja
Edijs Libers
RFC “Livonia”

     [+] [-]

, 2017-06-30 00:17, pirms 7 gadiem
Esmu palaidis garām - kādā sakarā šie pārstāv Latvijas izlasi?

     [+] [-]

, 2017-06-30 14:16, pirms 7 gadiem
Puišu vectēvs ir latvietis, tāpēc visi brāļi nu jau ir arī Latvijas pilsoņi un drīkst pārstāvēt Latvijas izlasi.