Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pirms PK DĀR jau 15 savainoti regbisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Pirms PK DĀR jau 15 savainoti regbisti
Furijs du Perezs
Foto: AFP/Scanpix

Neveiksmes turpina vajāt Dienvidāfrikas republikas nacionālo regbija izlasi, kurā nu jau 15 spēlētājiem ir fiksētas dažāda smaguma traumas.

Lai arī jau iepriekš tika ziņots, ka vairākiem DĀR spēlētājiem ir dažādi savainojumi, traumu epidēmija starp izlases kandidātiem turpinās un divi jaunākie "kritušie" ir Konijs Ostuaizens un Furijs du Perezs. Pirmajam ir konstatēts kakla savainojums kā dēļ gandrīz droši var teikt, ka Pasaules kauss viņam ies secen, kamēr veterāns du Perezs ir iedzīvojies ceļgala saites savainojumā.

2007. gada Pasaules kausa ieguvējs du Perezs šo savainojumu gan nav guvis izlases treniņnometnē, bet gan sava kluba treniņos. Jāpiebilst, ka pašlai viņš pārstāv Japānas čempionātā spēlējošo Santorijas "Goliath".

Jāpiebilst, ka DĀR izlasei uz šo brīdi no 48 regbistiem, kuri ir uzaicināti uz treneiņiem un "Rugby Championship" turnīru, kam vēlāk sekos arī Pasaules kauss, jau 15 spēlētājiem, kas veido gandrīz trešo daļu sastāva, ir konstatēti savainojumi.

"Rugby Championship", kas iepriekš bija zināms kā Triju nāciju kauss sāksies 17. jūlijā, taču šogad norisināsies pēc citāda formāta, proti, komandas izspēlēs viena riņķa turnīru, tiekoties ar katru vienu, nevis divas reizes, kā tas notiktu citā gadā, kad vienībām nebūtu jāgatavojas Pasaules kausam. Tiesa, papildus šiem mačiem Argentīna un DĀR aizvadīs savu pārbaudes spēli, bet Jaunzēlande un Austrālija papildus mačā mērosies spēkiem "Bledisloe Cup" ietvaros.

DĀR izlase Pasaules kausā ir ielozēta B grupā ar Samoā, Japānas, Skotijas un ASV valstsvienībā un bez jau pieminētajām pārbaudes spēlēm aizvadīs vēl vienu, 11. jūlijā tiekoties ar "Wold XV" komandu.

Kā arī...

- Par ASV izlases kapteini gaidāmajam "Pacific Cup" ir nosaukts Kriss Vailss, kurš šajā pozīcijā aizstās Todu Kleveru.
- Savukār Ofisa Treviranuss būs Samoā izlases kapteinis gaidāmajā mačā pret Jaunzēlandes komandu.
- SANZAR vadība, kura arī ir atbildīga par "Super Rugby" čempionātu ļoti piesardzīgi izsakās par iespējamās Japānas komandas dalību šai čempionātā jau nākamsezon. Lai arī jau rītdien būtu jābūt zināmam komandas sastāvam, pašlaik japāņu komandā nav neviena spēlētāja. SANZAR vadība šo jautājumu risina, kā arī sniedz palīdzību jaunveidotajai vienībai, taču vienlaicīgi piebilst, ka lielākās problēmas ir ar juridiski atšķirīgajiem aspektiem, kas ir Japānā, bet nav DĀR, Austrālijā un Jaunzēlandē.
- Starptautiskās Regbija federācija parakstīja jaunu līgumu ar HSBC par Pasaules sērijas regbijā-7 sponsorēšanu.

Izmantotie resursi:
World Rugby
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...

  +1 [+] [-]

, 2015-06-30 20:22, pirms 9 gadiem
Sveiciens Jurim! Jau pie iepriekšējiem rakstiem gribēju pateikt paldies par regbija popularizēšanu SC, kaut gan droši vien tas vairāk notiek tuvojošās PK regbijā ietekmē. Pats daļu no oktobra mēneša plānoju pavadīt ENG, lai novērotu šo notikumu un izbaudītu emocijas, ir pat neliela doma kādu aprakstu izveidot, ko varētu ievietot vai nu sava kluba mājas lapā vai kādā no portāliem.

     [+] [-]

, 2015-06-30 22:30, pirms 9 gadiem
mc me rakstīja: Sveiciens Jurim! Jau pie iepriekšējiem rakstiem gribēju pateikt paldies par regbija popularizēšanu SC, kaut gan droši vien tas vairāk notiek tuvojošās PK regbijā ietekmē. Pats daļu no oktobra mēneša plānoju pavadīt ENG, lai novērotu šo notikumu un izbaudītu emocijas, ir pat neliela doma kādu aprakstu izveidot, ko varētu ievietot vai nu sava kluba mājas lapā vai kādā no portāliem.
Nu, jau vakar šo tēmu aizskarām - Latvijā regbijs populārs kļūst tikai uz PK laiku, lai gan sporta veids ir ļoti skatāms, aizraujošs un arī ārpus laukuma aktivitātēs (transfēri utt.) interesants.

Tāpēc ar šādu nelielu ievadu domāju vismaz nedaudz "pakurināt" interesi par PK, jo tūlīt jau sāksies testu mači, lai tauta saprota kas un kā.
Bez tam, vēl jau Dienvidos Super Rugby fināls šonedēļ.