Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 regbija izlase izkrīt no Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas

Andris Liepa
Andris Liepa

Latvijas U18 regbija izlase izkrīt no Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas
Latvijas U18 regbija izlase Eiropas čempionātā
Foto: eurorugby2018.pl

Latvijas U18 regbija izlase piektdien zaudēja arī Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas noslēdzošajā mačā un nākamgad spēlēs līmeni zemāk.

Latvijas U18 regbija izlase pērn izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta pirmajā konferencē un šogad otro reizi spēlēja "Trophy" divīzijā, kas pēc ranga ir nākamais turnīrs aiz "Championship" divīzijas, komandām sadalot devīto vietu Eiropā. Tomēr Latvijas sportisti jau bija zaudējuši pirmajos divos mačos, bet noslēdzošajā duelī piektdien ar 13:32 (10:17) atzina Luksemburgas pārākumu.

Vadību Luksemburga pārņēma devītajā minūtē, bet vēlāk panāca arī 17:0. Spēles 25.minūtē ātrā uzbrukumā Matīss Lejnieks veica piezemējumu pašā laukuma centrā, turklāt Artjoms Ņikiforovs arī trāpīja realizāciju, bet puslaika beigās Mārtiņš Zviedris ar soda sitienu ļoti labā pozīcijā samazināja deficītu līdz 10:17.

Spēles 49.minūtē Ņikiforovs realizēja vēl vienu sodu un Latvijai bija vairs tikai četru punktu deficīts, tomēr atlikušo spēles daļu pārliecinošāk aizvadīja pretinieki.

"Sākums zaudējumam bija pirmie trīs ielaistie piezemējumi. Mūsu pamatsastāva 13.numurs ar operāciju lauztajam degunam atradās Polijas slimnīcā, bet viņa vietā spēlējošie nemācēja sadalīt sedzamos. Bija taktiskas kļūdas un galvenie saspēles vadītāji neklausīja treneru norādījumus," Latvijas Regbija federācija citē izlases galveno treneri Mārtiņu Straumi. "Tomēr prieks, ka puiši centās un negribēja zaudēt. Šādās spēlēs var iegūt pieredzi, kādu mēs citur nevaram iegūt un saprast, ka regbijs ir komandas, nevis individuāla spēle. Diemžēl šī sapratne nāca par vēlu."

"Luksemburga bija mūsu līmenim līdzvērtīgākā, jo Čehija un Ukraina pirmajās spēlēs bija pārāk spēcīgas. Traucēja ari nedabiski daudzās traumas, kuras sagādāja paši savējie un fiziskās sagatavotības līmenis," secināja Straume.

Sacensību ievadā Latvija pagājušajā sestdienā ceturtdaļfināla mačā ar 7:43 (0:24) piekāpās Čehijas vienaudžiem, bet otrdien pusfinālā par 5.-8. vietu ar 0:49 (0:25) kapitulēja Ukrainai.

Tikmēr Luksemburga iepriekš bija zaudējusi Lietuvai un Šveicei.

Arī 2016. gadā Latvijas juniori startēja "Trophy" divīzijā un arī toreiz palika astotie, izkrītot no šīs grupas.

     [+] [-]

, 2018-03-30 15:02, pirms 6 gadiem
var kāds LV sastāvu iemest?

     [+] [-]

, 2018-03-30 15:47, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: var kāds LV sastāvu iemest?
https://www.facebook.com/rugbylatvi...

     [+] [-]

, 2018-03-30 22:07, pirms 6 gadiem
Švaki! Ja treneris būtu kā slāvu tautam (Serbijai un utt.), tad ar tādu rezultātu 0:49 var ielīst kaunā. No drauga dzirdēta regbija atlase ir viegla, jo atnākt uz izlases treniņu var jebkurš un tad izvēlas, kuri apmeklēja treniņus. Nav tā kā basketbola vai futbola tur izvēlas kanditātus un tad redz, bet šeit var jebkurš atnākt.