Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Anglis Maduka dziedāja Latvijas himnu: "Dzīvojot valstī, ir jāmāk tās valoda"

Anglis Maduka dziedāja Latvijas himnu: "Dzīvojot valstī, ir jāmāk tās valoda"
Feivors Maduka. Foto: Zigismunds Zālmanis, rugby-latvia.lv

Latvijas izlase sestdien Jūrmalā notikušajā spēlē pret Zviedriju darbojās ļoti labi, tomēr visu izšķīra divas kļūdas pēc sākuma sitieniem, sarunā ar Latvijas Regbija federāciju sacīja valstsvienības galvenais treneris Garijs Vokers. Regbija izlase Slokas stadionā, neskatoties uz lielisku līdzjutēju atbalstu, ar rezultātu 22:26 (8:18) piekāpās Zviedrijai, ciešot otro neveiksmi Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas ciklā. Latvija gan ieguva bonusa punktu, jo nezaudēja ar vairāk nekā septiņiem punktiem, un tas var būt ļoti noderīgs turnīra izskaņā.

"Sniegums bija fantastisks. Bumbas apstrāde, tās ievadīšana spēlē bija lieliska, uzskatu, ka izdarījām spiedienu uz viņu cīņu. Tomēr rezultāta atšķirību izveidoja tas, ka nedarbojāmies pareizi pēc sākuma sitieniem - pretinieku astotais numurs paņēma bumbu, noskrēja 50 metrus, un viņi veica piezemējumu," Gerijs Vokers atgādināja, ka Latvija pirmajā puslaikā divus piezemējumus ielaida nepilnas minūtes laikā pēc sākuma sitiena izpildes. "Nepiekrītu apgalvojumam, ka pirmās desmit minūtes mūsu izpildījumā nebija labas. Vienkārši Zviedrija spēlēja ļoti labi."

"Mums jāturpina strādāt tāpat. Kad pacelies uz augstāku divīziju, kur visi pretinieki ir spēcīgāki, jārēķinās ar lielākiem ātrumiem. Tai pašai Ungārijai ir sešu gadu plāns, viņiem ir jauns stadions, viņiem ir labs nacionālais čempionāts. Tas pats jādara Latvijai," uzskata Vokers, kuram šī bija ceturtā spēle pie izlases stūres. "Esam aizvadījuši četras spēles, mainot stilu, kurā spēlējam. Cenšamies strādāt modernāk, un ceru, ka arvien modernāk mēģinās strādāt arī klubu treneri. Zinu, ka klubos jau tiek izmēģinātas sistēmas, kuras cenšamies īstenot arī nacionālajā izlasē - nedaudz vairāk kontrolēt bumbu, spēlēt nedaudz strukturētāk, lai spēlētāji zinātu, kur viņiem jāatrodas. Mums vienkārši jāturpina progresēt. Zviedrija šādā līmenī ir jau kādu laiku, viņi spēlēja fiziski, ar labu spēles struktūru, tomēr mēs to spējām izlīdzināt un vienīgā atšķirība gala rezultātā bija divas kļūdas pēc sākuma sitieniem. Nekad nebūs tā, ka visas 80 minūtes aizvadīsi perfekti, bet galvenais ir censties no pirmās līdz pēdējai sekundei."

Sestdien savas atvadu spēles izlasē aizvadīja kapteinis Ainārs Bērziņš, kuram šī bija 13. spēle valstsvienībā, un 46 gadus vecais Māris Robežnieks, kurš ar 62 dueļiem palika vien trīs spēļu attālumā no rekordista Jāņa Skujas. "Biju pārsteigts, ka Aināram ir tik maz spēļu izlasē. Varu pateikt vien to, ja es būtu bijis treneris iepriekšējos 12 gadus, viņam jau būtu 60-70 spēles. Aināra līdera vērtības ir nepārvērtējamas, viņš man ļoti palīdzējis. Tieši es viņam piešķīru kapteiņa apsēju, jo viņš ir izlases līderis. Savukārt Māris ir lielisks tehniskajā ziņā, joprojām viens no labākajiem cīņas spēlētājiem Latvijā."

"Feivors ir citādāks nekā Latvijas spēlētāji. Viņš ļoti labi pārzina spēli, ir spēlējis augstā līmenī, tāpēc izlasē, kuru pārstāv ar lielu lepnumu, viņš ienes kaut ko svaigu. Viņš zina moderno spēli," Vokers savukārt stāstīja par izlases debitantu Feivoru Maduku. Atlikušās divas spēles Latvija aizvadīs pavasarī, kad vispirms viesosies pie spēcīgās Čehijas, bet maija sākumā uzņems Luksemburgu. "Mums jācenšas iegūt kādus punktus pret Čehiju, bet pēc tam vajadzēs izcīnīt 4-5 punktus pret Luksemburgu. Turnīrs vēl nav beidzies. Šosezon cenšamies nostiprināties pirmajā divīzijā un mačā pret Zviedriju pierādījām, ka esam cienīga šī līmeņa komanda."

"Spēlē centāmies izpildīt visu, kas tika iestrādāts treniņos - gan ātrumu, gan pāreju. Domāju, ka nedaudz pietrūka Robija Davidsona veiksmes sitienos. Pirmo sodu, ko viņš sita, vējš aizpūta no turētāja. Tomēr, no otras puses skatoties, arī pretiniekiem visi sitieni nekrita iekšā. Žēl savu regbista karjeru noslēgt ar zaudējumu, bet tāda ir dzīve un spēle - kaut kad uzvari, kaut kad zaudē," saka Māris Robežnieks, kurš uzsver, ka viņa pašmērķis nebija sasniegt Latvijas izlases rekordu aizvadītajās spēlēs. "Jānis Skuja ir leģendārs spēlētājs - gods atrasties aiz viņa. Mana karjera bija 26 gadus gara. Trīs vai pat četrus gadus no tiem biju Sergeja Lisko palīgs, tur arī palika nenospēlētās spēles. Tiesa, tobrīd konkurence uz cīņas pozīciju bija daudz lielāka. Nokomplektēt labu pirmo līniju ir klasiskais trūkums visām izlasēm - tur jābūt arī zināmām auguma dotībām, psiholoģiskajai sagatavotībai, bet domāju, ka, ja mērķtiecīgi gatavo, to var sagatavot. Tomēr nepieciešams gatavot. Ja paskatāmies uz latviešu miesas uzbūvēm, mums ir jābūt labai cīņai, labai pirmajai līnijai." Zīmīgi, ka Robežnieks nav nemaz vecākais spēlētājs izlasē, jo joprojām karjeru plāno turpināt Guntis Cirša. "Gunča ir vēl vecāks par mani, bet tas, ko viņš rāda laukumā, ir fantastiska. Mums abiem ir 46 gadi, viņam pāris mēneši vairāk."

"Čehi ir mūsu grupas favorīti, pret viņiem būs ļoti grūti. Lai paliktu grupā tad mums izšķirošā spēle, visdrīzāk, būs cīņa pret Luksemburgu. Uzskatu, ka arvien vairāk jāiespēlē jaunie spēlētāji, kuri tad lēnā garā pieredzi iegūs," par izlases nākotni saka Robežnieks. "Varbūt dažreiz jāpaiet solīti atpakaļ, lai varētu spert divus uz priekšu. Ja godīgi, šobrīd mūsu līmenis tomēr ir grupu zemāk. Jā, varam spēlēt arī šajā grupā, bet tādā gadījumā, ja mums ir ideāls sagatavošanās cikls, pilna komplektācija un nav traumu."

"Domāju, ka spēlējām labi, bet nepaveicās, jo pieļāvām pāris kļūdas, kas maksāja uzvaru. Tomēr kopumā bijām lieliski, turējāmies pie spēles plāna, darījām to, ko nepieciešams darīt. Pretinieki ir laba komanda un par kļūdām mūs sodīja, tomēr uzskatu, ka kopumā bijām labāki. Domāju, ka spēlējām daudz labāk, viņi vienkārši labāk izmantoja savas iespējas," saka izlasē debitējušais Feivors Maduka, kurš savulaik pārstāvējis vairākas Anglijas jaunatnes izlases. "Es izbaudīju spēlēšanu Latvijas izlasē, mani komandā sagaidīja ļoti laipni, ceru, ka tikšu aicināts uz izlasi vēl. Pret Ungāriju diemžēl nevarēju palīdzēt traumas dēļ, bet pret Zviedriju biju gatavs."

Zīmīgi, ka šajā rudenī Maduku sākotnēji bija plānots piesaistīt kā izlases fizioterapeitu, tomēr Vokers izlēma viņu sūtīt laukumā. "Es studēju medicīnu. Sākotnējā ideja biju, ka palīdzēšu kā fizioterapeits, bet pēc laika treneris mani uzaicināja spēlēt, jo pēc starptautiskajiem noteikumiem kvalificējos spēlēšanai. Biju gatavs doties laukumā. Ja spēlētāji ir apmierināti, ka spēlēju, es to daru ar prieku."

Pirms spēles daudzi bija pārsteigti, ka Maduka dziedāja Latvijas himnu. "Jā, es dziedāju himnu. Kad pirms četriem ar pusi gadiem šeit ierados, mans draugs Emīls Balodis pateica, ka man viņa dēļ jāiemācās himna. Es to iemācījos. Uzskatu, ka mana latviešu valoda ir diezgan laba - man ikdienā jāstrādā ar latviešu pacientiem, man ir latviešu draugi, es spēlēju ar latviešiem. Ja dzīvo kādā valstī, tev ir jāmāk tās valoda - tas ir mazākais, ko vari izdarīt, lai cienītu valsti. Latviešu valoda ir grūta, bet es to mācos. Es būšu Latvijā vēl vismaz pusotru gadu, bet pēc tam redzēsim. Ja mani aicinās, neredzu iemeslu, kāpēc, lai nespēlētu izlasē arī pēc tam."

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


, 2019-10-29 14:43, pirms 4 gadiem
Spirta centra rasistiem nav argumentu. Apjukuši.
, 2019-10-29 15:24, pirms 4 gadiem
Ko tagad SC pirdeļi iepirdēs?
, 2019-10-29 15:51, pirms 4 gadiem
Kādam galva sāks kūpēt. Daži cilvēkus dala pareizajos kur prot latviešu valodu, neatsaka izlasei, dzied himnu un nepareizajos - krāsainie, iebraucēji. Tagad kādam galvā saies uz īso domājot kurai grupai pieder Maduka.
, 2019-10-29 16:09, pirms 4 gadiem
Tas ir pašsaprotami visiem, izņemot krievus. Dēļ pieredzes ar viņiem mums katrs šāds gadījums šķiet wow, kaut gan tāda attieksme ir tikai normāla.
, 2019-10-29 16:26, pirms 4 gadiem
Tiešām retums. Bet šoreiz varu piekrist visiem komentiem pirms manis...
Regbijs tā īsti neinteresē, piedodat fani,bet rakstu pārlasīju savu uzskatu saderības pēc.
Lai kurā valstī esmu atradies,pabijis esmu daudz kur,vienmēr iemācos sasveicinàties vai pateikt paldies vietējā valodā. Tas ne tikai parāda cieņu pret valsti un tās cilvēkiem,kurā atrodies,bet krietni atvieglo,ja vajadzīga palīdzība.
Nodziedāt himnu-tas jau ir krietni kas vairāk😊
, 2019-10-29 16:33, pirms 4 gadiem
Cienījams čalis, to nevarētu teikt par lv krieveļiem.
, 2019-10-29 16:44, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Cienījams čalis, to nevarētu teikt par lv krieveļiem.
Agrāk es tieši par to pašu biju. Bet domas mainās ar laiku. Šobrīd braucu copēt ar onku,kuram 77 gadi,krievs. Latvijā kopš bērnības. Bet runājam tikai krieviski. Man darbs pa visu Baltiju. Tad esmu domājis-es tomēr iegūstu vairāk kā viņš zaudē,nerunājot latviski
, 2019-10-29 17:35, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Cienījams čalis, to nevarētu teikt par lv krieveļiem.
LV krievus nevar visus likt vienā maisā. Jaunā paaudze jau labi runā latviski, bet vecā aiziet.
, 2019-10-29 17:42, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: LV krievus nevar visus likt vienā maisā. Jaunā paaudze jau labi runā latviski, bet vecā aiziet.
Ar jaunajiem mazāk konatktēts, bet pēdējā laikā arvien biežāk vidējās paaudzes krievi paši sāk runāt latviski, nezinu vai tas tik man tā sagadījies, vai tā ir tendence.
Slēpts komentārs: Bocmana Ivara papagailis
, 2019-10-29 19:21, pirms 4 gadiem
Un kas tad rada to etnisko identitāti ja ne kopīga valoda, kultūra un tradīcijas?
Slēpts komentārs: Bocmana Ivara papagailis
Slēpts komentārs: Bocmana Ivara papagailis
, 2019-10-29 19:36, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Pirmām kārtām tā ir piederība Rasei
te esi pamatīgi saputrojies
, 2019-10-29 19:40, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: te esi pamatīgi saputrojies
Viņš vnk ir rasists 😁
Tur nav ko mēģināt pārmācīt. Pat diskutēt nav jēga.
, 2019-10-29 19:44, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: te esi pamatīgi saputrojies
Un rasists viņš ir interneta komentāros. Un Latvijā.
99% varu garantēt, ka nekad neatļausies nevienu tur ārā, ārpus datora, pat mēģināt diskriminēt rases dēļ 😁

Īsumā... tukšd...ējs (skaņa ir, gaitas/jēgas nav) 😁
, 2019-10-29 19:50, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Viņš vnk ir rasists 😁
Tur nav ko mēģināt pārmācīt. Pat diskutēt nav jēga.
Kas tev, Baltajam cilvēkam, var būt pret Balto rasismu? To es nekādi nevaru sagremot
, 2019-10-29 19:52, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Viņš vnk ir rasists 😁
Tur nav ko mēģināt pārmācīt. Pat diskutēt nav jēga.
Kāpēc nacionālisms ir tiesīgs pastāvēt, bet rasisms nē?
, 2019-10-29 19:53, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Un rasists viņš ir interneta komentāros. Un Latvijā.
99% varu garantēt, ka nekad neatļausies nevienu tur ārā, ārpus datora, pat mēģināt diskriminēt rases dēļ 😁

Īsumā... tukšd...ējs (skaņa ir, gaitas/jēgas nav) 😁
Vari atbildēt par saviem vārdiem, nosaucot mani par tukšo dirsēju?
, 2019-10-29 19:54, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Kas tev, Baltajam cilvēkam, var būt pret Balto rasismu? To es nekādi nevaru sagremot
Jā...
Zinu es šitādus varenos rasistus 😁
Dabūtu sodu kādreiz par rasisma izpausmēm, vai kait vai šefs darbā sadotu Tev pa pakaļu par rasismu, būtu "aij... aij... es jau tā negribēju un nebiju domājis"
Aste kājstarpē būtu pašlabuma meklētājam 😁
Ko dzīvo sapuvušajā rietumeiropā? Sargā balto rasi?
Da nē... sēdi tur kā liekēdis, vai baltais vergs. Piedod, bet par Tevi toč to "baltais vergs" nekaunēšos attiecināt 😁
, 2019-10-29 19:55, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Viņš vnk ir rasists 😁
Tur nav ko mēģināt pārmācīt. Pat diskutēt nav jēga.
rase ir rase, etnoss ir etnoss, viņs pat nezin atšķirību, un vispār jau saruna vairāk bija par runāšanu tās zemes valodā, kurā dzīvo, nevis kas esi. Latvietis kurš tagad dzīvo Vācijā un ir iemācījies vāciski nav papagailis kurš runā ērgļa valodā un cenšas būt ērglis, bet latvietis kurš runā vāciski, jo dzīvo vāciskā vidē. Valodas apguve nav etnosa maiņa. Tjomu es nemācu, es norādu uz tiem absurda murgiem ko šis drukā. Bet nu jau vakars, eksports pavairāk ierīts, tā ka nav brīnums ka pat neapjēdz par ko bija saruna
, 2019-10-29 19:56, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Vari atbildēt par saviem vārdiem, nosaucot mani par tukšo dirsēju?
Da bet loģiski, ka Tu esi muldētājs pa dzīvi...
Ko Tu dari, lai savu rasi glābtu?
Ko Tu reāli dari tā labā? Nu ko, piemēram.
Vienu taustāmu reālu lietu izņemot komentārus internetā valstī, kas pat nav Tava mitnes zeme 😁
, 2019-10-29 19:57, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Jā...
Zinu es šitādus varenos rasistus 😁
Dabūtu sodu kādreiz par rasisma izpausmēm, vai kait vai šefs darbā sadotu Tev pa pakaļu par rasismu, būtu "aij... aij... es jau tā negribēju un nebiju domājis"
Aste kājstarpē būtu pašlabuma meklētājam 😁
Ko dzīvo sapuvušajā rietumeiropā? Sargā balto rasi?
Da nē... sēdi tur kā liekēdis, vai baltais vergs. Piedod, bet par Tevi toč to "baltais vergs" nekaunēšos attiecināt 😁
Kā tu vari zināt, ko un kā es te daru? Vergs un kalps točna nevienam neesmu un pateikt acīs arābam, ka vinš ir sūda brālis arī esmu spējīgs Ne tikai pateikt
, 2019-10-29 19:59, pirms 4 gadiem
Cilvēks, kurš iestājas par vidi, vismaz ar zero-waste nodarbojas, vai mazlitrāžas auto izmanto. Kopējam labumam maz, bet vismaz kaut ko dara 😁
Bet Jūs man pasakiet, ko reāli savas idejas vārdā rasisti dara mūsdienās? Rietumu pasaulē.
Pāris psihie jau ir. Bet kā masveidīga kustība? Da neko.
Pilnīgi neko!!!
Tukši dzen muļķi.
Slēpts komentārs: Bocmana Ivara papagailis
, 2019-10-29 20:01, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Mana mītnes zeme ir Māte-Eiropa un es atrodos PIE SEVIS!!! Daudz izdarīt neko nevarum dēļ tādiem pretekļiem, kā tu, Baltajiem antirasistiem, savas Rases nodevējiem Tieši viņi ir pie vainas nenovēršamā etniski - demogrāfiskā katastrofā
Mana mītnes zeme ir piena ceļa galaktika 😁😁😁

Ar Labvakar!
Zem manas pašcieņas ir turpināt diskusiju 😁
, 2019-10-29 20:02, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: rase ir rase, etnoss ir etnoss, viņs pat nezin atšķirību, un vispār jau saruna vairāk bija par runāšanu tās zemes valodā, kurā dzīvo, nevis kas esi. Latvietis kurš tagad dzīvo Vācijā un ir iemācījies vāciski nav papagailis kurš runā ērgļa valodā un cenšas būt ērglis, bet latvietis kurš runā vāciski, jo dzīvo vāciskā vidē. Valodas apguve nav etnosa maiņa. Tjomu es nemācu, es norādu uz tiem absurda murgiem ko šis drukā. Bet nu jau vakars, eksports pavairāk ierīts, tā ka nav brīnums ka pat neapjēdz par ko bija saruna
Vai tad Etnoss nepieder pie Rases?
, 2019-10-29 20:05, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Vai tad Etnoss nepieder pie Rases?
izlasi savu pirmo komentāru un manu atbildi, ja vēl nesaproti, tad es tev nevaru palīdzēt.
Slēpts komentārs: Bocmana Ivara papagailis
, 2019-10-29 20:15, pirms 4 gadiem
Krievi Latvija ir savā valstī, nevis kādās ārzemēs, tā ir starpība!
Mēs piedzimam, uzaugām - kā PSRS pilsoņi, mums latviešu un krievu jau abas bija valsts valodas.
, 2019-10-29 20:17, pirms 4 gadiem
Nevajadzētu tik ļoti dramatizēt to situāciju ar Latvijas krieviem. Jaunā paaudze tīri labi un īstenībā labprāt komunicē latviski; vidējā paaudze - 50/50, bet arī cenšas; nu bet, jā, vecā paaudze pārsvarā latviešu valodu nepārvalda, liekam taču viņus mierā, viņi dzīvo savā vidē un viņiem īsti nevajag... Padomju koloniālās politikas sekas. Nav jēga tagad par to globāli filozofēt un prasīt no viņiem lojalitāti. Ķīnieši pasaulē arī daudz kur dzīvo savās Chinatownās un vietējo valodu vai nu vispār nepārvalda vai arī runā,bet ļoti slikti. Puse Maiami runā tikai spāniski un milzīga daļa veco cilvēku nepārvalda angļu valodu.
Te jau cita lieta - politiskā. Visādas ždanokas un ko. bojā gaisu ,marši par krievu skolām, otru valsts valodu, pilsonību utt. Tas gan viss ir ļoti kaitīgi.
, 2019-10-29 20:18, pirms 4 gadiem
Galvenais ir etniskā identitāte, nevis mēle vai himna

mēle /valoda/ ir viena no etniskās identitātes pamatkomponentēm.

Vēl nepieleca?
, 2019-10-29 20:20, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Galvenais ir etniskā identitāte, nevis mēle vai himna

mēle /valoda/ ir viena no etniskās identitātes pamatkomponentēm.

Vēl nepieleca?
, 2019-10-29 20:23, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Galvenais ir etniskā identitāte, nevis mēle vai himna

mēle /valoda/ ir viena no etniskās identitātes pamatkomponentēm.

Vēl nepieleca?
Kategoriski nepiekrītu! Etniskā identitāte ir piederība pie savas dzimtas, tautas, rases, nevis mēles pārvaldīšana Tas ir GENOFONDS, kuru var tikai ģenētiski mantot, nevis iemācīties vai tupi iezubrīt, kā valodu vai atsevišķas frāzes
, 2019-10-29 20:23, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Galvenais ir etniskā identitāte, nevis mēle vai himna

mēle /valoda/ ir viena no etniskās identitātes pamatkomponentēm.

Vēl nepieleca?
Nu, te būs ko padomat....
Spāņu valoda - gan Spānijā, gan daudzās Latīņamerikas valstīs, Argentīna, Meksika - tur ļoti dažādi;
Arabu valoda - puse Āfrikas runa arabu valodā;
Angļu valoda - visur kur runa angļu valodā;
Vācu valoda - Vācija, Austrija,
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.