Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa trillerī notur pārsvaru un pārspēj Austrāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa trillerī notur pārsvaru un pārspēj Austrāliju
Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadot ļoti aizraujošu maču, Velsas izlase spēja otrajā puslaikā noturēt masīvos Austrālijas uzbrukumus un izcīnīja otro uzvaru 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīrā, 29:25.

Austrālijas un Velsas izlašu cīņa, iespējams, bija viena no gaidītākajām spēlēm šajā nedēļā. Par iemeslu tam kalpoja ne tikai tas, ka abas komandas ir pasaules regbija elitē, kas solīja kvalitatīvu augsta līmeņa spēli, bet arī tamdēļ, ka abas šīs komandas ir D apakšgrupas favorītes, kuras šodien arī cīnījās par labāku pozīciju uz izslēgšanas mačiem, kuros viņiem būs jātiekas ar C jeb "Nāves grupas" komandām.

Velsieši negaidīja kad spēle "iešūposies" un uzreiz Dens Bigars izpildīja dropsitienu, kas arī izrādījās veiksmīgs un "Pūķi" spēli sāka ar triju punktu pārsvaru. Otrais viņa sitiens gan nebija veiksmīgs, jo sods no laukuma malas lidoja garām vārtiem.

Austrālijas izlases aizsardzībai gan nebija viegli apturēt velsiešu ofensīvu, kas reizi pēc reizes nonāca austrāliešu ieskaites zonas tiešā tuvumā. Tas viss noveda pie noteikumu pārkāpumu virknes un vienā no priekšrocības pozīcijām Hedlijs Pārkss notvēra Dena Bigara ieskaites zonā ar kāju raidīto bumbu.

Izturējuši šos uzbrukumus, kas, jāatzīst, bija ļoti bīstami, austrālieši izmantoja Velsas komandas pārkāpumus tiekot pie auta izspēles, bet vēlāk arī iespējas mēģināt realizēt soda priekšrocību un to piezemējumā pārvērta Adams Ešlijs-Kūpers, kas bija viņa 39. piezemējums starptautiskajās spēlēs un 12. Pasaules kausa finālturnīros. Bernards Foulijs gan nebija veiksmīgs realizācijā, taču 29. spēles minūtē reabilitējās, realizējot soda sitienu un samazinot rezultāta starpību līdz diviem punktiem.

Brīdī, kad likās, ka spēle ir izlīdzinājusies, Rīzs Pačels, kurš laukumā devās pēc tam kā uz smadzeņu satricinājuma pārbaudi tika pasaukts Dens Bigars (viņam šī spēle beidzās priekšlaicīgi), realizēja divus soda sitienus pēc kārtas. Tas vēl nebija viss, jo Garets Deivīss otro reizi šajā mačā pārtvēra Vila Genias piespēli un, ja pirmajā gadījumā viņš ieskaites zonu nesasniedza, tad šoreiz neviens viņu vairs apturēt nevarēja un Deivīss, kopā ar Pačela precīzo sitienu vārtos, panāca rezultātu 23:8 par labu Velsai.

Jāatzīst, ka pirmais puslaiks pagāja absolūtā Velsas zīmē un pēc 40 nospēlētām minūtēm neizskatījās, ka Austrālija ir sagatavojusies šim mačam. Tiesa, regbijā ļoti bieži izšķirošais ir tieši otrais puslaiks tāpēc pastāvēja iespēja, ka "Valabiji" savu labāko spēli ir pietaupījuši otrajam puslaikam.

Otrā puslaika pirmie punkti atkal tika gūti no dropsitiena, ko realizēja Rīzs Pačels, taču austrālieši, pēc Meta Tomuā nākšanas laukumā, "atdzīvojās" un atguva septiņus punktus, kad piezemējumu pēc strauja uzbrukuma guva Deins Hailets-Petijs. Šis piezemējums iezīmēja austrāliešu dominanci otrajā puslaikā, kas no sākuma izpaudās lielā teritoriālajā pārsvarā, bet tad arī Maikls Kūpers guva trešo piezemējumu savas komandas labā, kas, protams, pamatīgi uzlaboja "Valabiju" iespējas panākt sev nepieciešamo rezultātu.

Mets Tomuā spēles 68. minūtē realizēja sodu, samazinot rezultāta starpību līdz vienam punktam, taču drīz vien Rīzs Pačels atjaunoja četru punktu pārsvaru, jo austrālieši atkal pārkāpa noteikumus.

Protams, ka pēc šāda notikumu pavērsiena Austrālijas izlase devās lieliem spēkiem uz priekšu, taču pašu kļūdas un arī Velsas aizsardzības labā spēle izšķirošajos momentos pārvilka svītru viņu mēģinājumiem atspēlēties.

Austrālija – Velsa 25:29 (8:23)

Piezemējumi:A.Ešlijs-Kūpers (21), D.Hailets-Petijs (47), M.Kūpers (62) - H.Pārkss (13), G.Deivīss (38)
Realizācijas: M.Tomuā (48, 63) - D.Bigars (14) R.Pačels (39)
Soda sitieni: B.Foulijs (29), M.Tomuā (68) – R.Pačels (33, 37, 72)
Dropsitieni:NAV - D.Bigars (1), R.Pačels (44)

D apakšgrupa

#KomandaSUNZPAP
1.Velsa220072:399
2.Austrālija210164:505
3.Gruzija210147:505
4.Urugvaja210137:604
5.Fidži200248:692

  -1 [+] [-]

, 2019-09-29 12:53, pirms 5 gadiem
Vot tas bija normāls rubaks!
Un tas džeks, kas lecienā ārpus laukuma iesita bumbu atpakaļ laukumā, iespējams, izglāba savu dzimteni!

     [+] [-]

, 2019-09-29 15:21, pirms 5 gadiem
Lieliska spēle, likās, ka finālspēle!!!
Tiesnesi gan laikam atstādinās...

     [+] [-]

, 2019-09-29 18:19, pirms 5 gadiem
austrāļi izlēja ūdeni kuru sasmelt vairs nepietika laika