Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skotija pret Samoa cīnīsies par pirmo piezemējumu un uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Skotija pret Samoa cīnīsies par pirmo piezemējumu un uzvaru
Foto: Reuters/Scanpix

2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīrs pirmdienā turpināsies ar vienu cīņu, kurā tiksies Skotijas un Samoa komandas.

Skotijas izlasei Pasaules kausa finālturnīrs sākās uzreiz ar, iespējams, svarīgāko cīņu, vismaz tā tobrīd likās, proti spēli pret Īriju. Šajā mačā īri izdarīja visu, lai Skotijas izlasei būtu maksimāli daudz vielas pārdomām, jo viņi visu maču kontrolēja cīņas gaitu, guva bonusa punktu par piezemējumiem, bet skotus atstāja tikai ar trim punktiem.

Samoa savā pirmajā PK finālturnīra spēlē tikās ar Krieviju un, jāatzīst, nevar teikt, ka viņiem viss izdevās, jo vienība spēlēja nedisciplinēti un pirmā puslaika izskaņā palika 13 vīru sastāvā. Krievi gan šo iespēju gūt piezemējumu vai vispār tikt pie papildus punktiem, neizmantoja un otrajā puslaikā salinieki "nolauza" Krievijas komandas pretestību.

Protams, ka Skotijas izlase, kā jau pirmā ešelona komanda, ir pirmdienas mača neapšaubāma favorīte, tiesa, nez vai viņiem būtu jāriskē un jāieraksta savā aktīvā pieci punkti vēl pirms mača sākuma, jo šajā Pasaules kausā ir bijuši vairāki pārsteigumi (Japāna pret Īriju, Urugvaja pret Fidži), turklāt Samoa komandai, ja vien viņi spēs disciplinēti, kā spēles plāna izpildes, tā noteikumu ievērošanas ziņā, aizvadīt visu maču, ir potenciāls cīnīties ar visaugstākā līmeņa komandām.

Tiesa, runājot par pirmdienas spēli, ir jāatgriežas pie vakardienas mača starp Īriju un Japānu, kurā turnīra rīkotājvalsts sagādāja sensāciju, tiekot galā ar vēl neseno Pasaules ranga līderi. Jāpiemin tā ir tāpēc, ka nu ir noticis tas par ko tika daudz runāts pirms šī Pasaules kausa finālturnīra, proti, iespējamo Japānas kvalificēšanos Izslēgšanas mačiem. Lai arī, protams, vēl ir aizvadīta vien puse no grupu turnīra mačiem, japāņi savu vārdu jau ir teikuši un Skotija šobrīd atrodas visneizdevīgākajā pozīcijā, jo nu viņiem, lai saglabātu labas izredzes cīņā par ceturtdaļfinālu, ir jāuzvar visās atlikušajās spēlēs.

Tiesa, var gadīties, ka trīs uzvaras pēc kārtas viņiem var nedot vēlamo rezultātu, jo tādējādi, pieņemot, ka Īrija pieveic Samoa un Krieviju un arī Japāna tiek galā ar samoāņiem, trim komandām ir neitrāla savstrapējo uzvaru un zaudējumu bilance, tāpēc daudz ko noteiks izcīnītie bonusa punkti, vai, ja punktu skaits būs vienāds, piezemējumi un gūtie punkti.

Īsāk sakot, Skotijai mačā pret Samoa ir ne tikai jāuzvar un jāizcīna pieci punkti, bet viņi nedrīkst apstāties līdz pat spēles tiesneša finālsvilpei, mēģinot iegūt pēc iespējas labākus rādītājus visās statistikas ailēs.

A grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Japāna220049:229
2.Īrija210139:226
3.Samoa110034:95
4.Skotija10013:270
5.Krievija200219:640

  -1 [+] [-]

, 2019-09-29 20:05, pirms 5 gadiem
Japāna pret Japānu? Labs...😁😁😁👍

  -1 [+] [-]

, 2019-09-29 20:06, pirms 5 gadiem
Japāna pret Japānu jā tas būtu liels pārsteigums))

  +1 [+] [-]

, 2019-09-29 20:28, pirms 5 gadiem
Nu varēja jau uzrakstīt cikos būs spēle, savādāk jāmeklē info citur

  +1 [+] [-]

, 2019-09-30 02:46, pirms 5 gadiem
Oi, šis būs labs.