Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzijas uzbrucēji "nospiež" Urugvaju

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzijas uzbrucēji "nospiež" Urugvaju
Foto: AFP/Scanpix

Izmantojot spēcīgo uzbrukumu, kurš arī noorganizēja vairākus piezemējumus, Gruzijas izlase 2019. gada Pasaules kausā regbijā izcīnīja savu pirmo uzvaru, ar 33:7 pārspējot Urugvaju.

Svētdienas pirmajā 2019. gada Pasaules kausa mačā tikās Gruzijas un Urugvajas komandas. Gruzīni, protams, pirms turnīra urugvajiešus vērtēja kā "obligāti uzvaramos" pretiniekus, taču pēc pirmajām spēlēm, kurās paši gruzīni zaudēja Velsai, bet urugvajieši tika galā ar Fidži, šī cīņa ieguva jau pilnīgi citu sportisko intrigu.

Spēles sākumā gruzīni izmantoja savas spēles trumpi – grupcīņu, kura urugvajiešiem sagādāja pamatīgas problēmas, jo dienvidamerikāņi trīsreiz pārkāpa noteikumus, kas jau sāka draudēt ar dzelteno kartīti, taču Aleksandrs Todua to nepieļāva, t.i., saņēmis bumbu laukuma malā, guva pirmo mača piezemējumu.

Turpinājumā gan Urugvaja nodemonstrēja, ka šim mačiem bija gatavojusies un spēlēja savu spēli, t.i., ar taktiskajiem sitieniem ar kāju atvirzīja spēli no savas laukuma puses un kopumā izrādīja lielu spiedienu uz Gruzijas vienību. Tas gan rezultāta ziņā neko nemainīja, lai arī vienā epizodē urugvajieši nonāca ieskaites zonā, kas gan notika pēc spēlētāja izkāpšanas ārā no laukuma.

Savukārt Gruzija, turpinot izmantot gan urugvajiešu taktiskās kļūdas, gan arī fizisko pārspēku, tika pie sava otrā piezemējuma, kad Otari Giorgadze pēc grupcīņas pacēla bumbu un veicot pāris soļus nonāca ieskaites zonā.

Tiesa, ilgi 12 punktu pārsvaru "Lelos" nevarēja baudīt, jo paši "iekrita", kad Andress Vilaseka izrāvās caur Gruzijas aizsardzības līniju. Jāsaka, ka šāda spēle no "Los Teros" bija redzēta arī mačā pret Fidži, bet gruzīniem tieši šādi ātrie uzbrukumi "noformēja" zaudējumu pret Velsu.

Kopumā uz mača vidu, lai arī gruzīniem bija piecu punktu pārsvars, spēle jau bija izlīdzinājusies, bet Felipe Berčesi varēja to izlīdzināt arī punktu skaita ziņā, samazinot rezultāta starpību līdz diviem punktiem, taču viņa soda sitienā raidītā bumba lidoja garām vārtiem.

Otrais puslaiks sākās ar Gruzijas izlases ofensīvu, kurā, izmantojot dažādus paņēmienus, viņi tika līdz ieskaites zonas tiešam tuvumam, t.i., piecu metru līnijai, un pēc tam Levans Čilačava nogādāja bumbu ieskaites zonā, gūstot savu otro piezemējumu šajā čempionātā

Džaba Bregvadze bija tas, kurš, pēc kārtējās standartsituācijas, koridora un mola, guva Gruzijas ceturto piezemējumu, garantējot bonusa punktu savai izlasei. Viņš arī bija tas, kurš dažas minūtes vēlāk izpildīja gan sitienu ar kāju, kas nav raksturīgi pirmās līnijas spēlētājiem, kā arī pats veica tvērienu, ļaujot Giorgi Kveseladzem pacīnīties par bumbu, kas beigu beigās noveda pie diezgan negaidīta piezemējuma.

Mača izskaņā urugvajiešiem neradās iespējas samazināt rezultāta starpību, bet Fakundo Gatass, kurš laukumā devās uz maiņu, nopelnīja sarkano kartīti.

Jāpiebilst, ka pēc Gruzijas komandas uzvaras D apakšgrupā var veidoties interesanta cīņa par trešo pozīciju, jo, ja Fidži apspēlēs Gruziju un abas apakšgrupas favorītes, Austrālija un Velsa, pret šīm trim komandām nezaudēs, visām trim komandām būs neitrāla savstarpējo maču bilance un galīgā vietu sadalījuma noteikšanai var būt nepieciešami papildkritēriji.

Gruzija – Urugvaja 33:7 (12:7)

Piezemējumi: A.Todua (8), O.Giorgadze (30), L.Čilačava (43), Dž.Bregvadze (52), G.Kveseladze (58)- A.Vilaseka (33)
Realizācijas: T.Abžandadze (30, 44, 53, 59) – F.Berčesi (34)
Soda sitieni NAV - NAV

D apakšgrupa

#KomandaSUNZPAP
1.Velsa110043:145
2.Austrālija110039:215
3.Gruzija210147:505
4.Urugvaja210137:604
5.Fidži200248:692