Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Garkalne"/ "Livonia" vēlreiz uzvar "Miesniekus" un izcīna trešo vietu "Top" līgā

"Garkalne"/ "Livonia" vēlreiz uzvar "Miesniekus" un izcīna trešo vietu "Top" līgā
"Garkalne"/"Livonia" dodas uzbrukumā spēlē pret "Miesniekiem". Foto: Jeļizaveta Iļjina

Latvijas čempione "Garkalne"/ "Livonia" sestdien Upesciemā ar rezultātu 17:12 (12:7) pieveica savu principiālo konkurenti "Miesnieki", izcīnot trešo vietu Baltijas "Top" līgas turnīrā. Līdz ar to livonieši trešajā šīs sezonas Latvijas regbija klasikā izcīnīja trešo uzvaru.

Sākotnēji bija plānots, ka "Top" līgas turnīrā trešās vietas ieguvēji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, tomēr tā kā jau 12. oktobrī Latvijas izlase aizvadīs svarīgu spēli Ungārijā, abi vadošie mūsu valsts klubi, domājot par valstsvienības interesēm, vienojās, ka Baltijas bronzas ieguvējus noskaidros vienā mačā.

Spēlē mājiniece bija "Garkalne"/ "Livonia", kas pirmajās desmit minūtēs ātri izvirzījās vadībā ar 6:0, divus soda sitienus trāpot argentīniešu leģionāram Pedro Kaseresam Garsonam. "Miesnieki" pēc Raimonda Kripas piezemējuma un Jura Iesalnieka realizācijas īslaicīgi ieguva minimālu vadītu, tomēr drīz vien argentīnietis trāpīja vēl vienu sodu un realizēja arī Latvijas regbijā ļoti reti redzamo dropsitienu, kas pēc puslaika mājiniekiem ļāva atrasties priekšā ar 12:7.

Otrā puslaika ievadā Kristera Rubīna piezemējums panāca jau 17:7 "Garkalne"/ "Livonia" komandai, bet drīz vien ar piezemējumu Elmārs Šefanovskis samazināja "Miesnieku" deficītu uz pusi. Pēdējā pusstundā rezultāts vairs nemainījās un "Garkalne"/ "Livonia" varēja priecāties, ka debijas sezonā Baltijas "Top" līgā kļuvusi par sacensību trešo stiprāko komandu.

Iepriekš šosezon augustā abu komandu savstarpējā spēlē "Garkalne"/ "Livonia" bija labāka ar 21:14, bet pirms nedēļas garkalnieši izturēja pretinieku pēdējo minūšu spiedienu un triumfēja ar 26:22, garantējot Latvijas čempionāta zeltu, ko ieguva pēc divu gadu pārtraukuma.

Oktobris pilnībā tiks veltīts Latvijas izlasei, jo pēc spēles Ungārijā valstsvienību 26. oktobrī savā laukumā gaidīs cīņa pret Zviedriju.

Baltijas "Top" līgas spēle par trešo vietu, 28. septembris

"Garkalne"/"Livonia" - "Miesnieki" 17:12 (12:7)
"Garkalne"/"Livonia". Piezemējums: Kristers Rubīns. Soda sitieni: Pedro Kaseress Garsons 3. Dropsitiens: Pedro Kasaress Garsons.
"Miesnieki". Piezemējumi: Raimonds Kripa, Elmārs Šefanovskis. Soda sitiens: Juris Iesalnieks.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.