Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"LDE/Miesnieki" turpina uzvarēt

"LDE/Miesnieki" turpina uzvarēt
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Sestdien Juglas stadionā notika "Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa spēle starp "Eži/LMT" un "LDE/Miesnieki" komandām. Pārāki ar 44:15 (18:10) bija "Miesnieku" regbisti, nostiprinoties turnīra tabulas līderpozīcijās.

Spēles rezultātu atklāja “Miesnieki”, panākot 3:0 pēc Gunāra Andersona precīzi izpildīta soda sitiena. Pēc tam iniciatīva pārgāja “Ežu” pusē, divus piezemējumus pēc kārtas izdarot Kristapam Bērziņam. Rezultāts kļuva 10:3 “Ežu” labā. Turpinājumā vairāk veiksmes gan bija “LDE/Miesniekiem”. Vispirms Valters Raņķis izdarīja piezemējumu, panākot 8:10, bet pēc brīža Jānis Zālmans vadībā atkal izvirzīja “Miesniekus” – 13:10. Andersons bija precīzs, sitot realizācijas sitienu, un rezultāts kļuva 15:10, bet pirmā puslaika izskaņā viņš vēlreiz bija precīzs, izpildot soda sitienu – 18:10 “LDE/Miesnieku” labā. Tā arī noslēdzās mača pirmā daļa.

Spēles otrajā puslaikā iniciatīva lielākoties bija “Miesnieku” sabiedrotā. Piezemējumus guva Raivis Kokins, Valters Raņķis, Leno Bramanis, Gunārs Andersons, bet Andersons trīsreiz bija precīzs, izpildot realizācijas sitienus. Savukārt pašā cīņas izskaņā Zigurds Felss guva piecus punktus “Ežu” labā. Spēles galarezultāts bija 44:15 “Miesnieku” labā.

Tagad trīs kārtas pirms čempionāta beigām, “LDE/Miesnieki” ir līderi turnīra tabulā ar 45 punktiem. Viņiem seko “Kalve” ar 37 punktiem, “Eži/LMT” ar 29 un “Garkalne/Livonia” ar 27 punktiem.

"Eži/LMT" treneris Juris Straume:

"Uzskatu, ka ar šādu sastāvu nospēlējām normāli. Varējām gūt vēl vairāk punktu, bet “melnā” diena bija mūsu sitējam Kristapam Bērziņam, kurš nerealizēja nevienu soda vai realizācijas sitienu. “Miesniekiem” nebija nospiedoša pārsvara, un spēle bija līdzīga."

"LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris:

"Spēles sākumā gājām laukumā ar vairākiem jaunajiem regbistiem, bet izrādījās, ka viņi vēl nav īsti gatavi šādām cīņām. Kad laukumā devās vairāki pieredzējušāki spēlētāji, mums piederēja iniciatīva un uzvara devās rokās itin viegli. Tomēr galvenā spēle mums vēl ir priekšā – tas ir septītā oktobra mačs ar pagājušā gada čempioniem “Kalvi”. Tas izšķirs visu."

Upesciema stadionā notika otrā apļa spēle starp “Garkalne/Livonia” un “Kalve” komandām. Pārāki ar 41:7 (21:0) bija “Kalves” regbisti, nostiprinoties turnīra tabulas otrajā ailītē.

Rezultātu ar piezemējumu atklāja Sergejs Avdejevs, bet Mihails Tumins precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 7:0. Turpinājumā “Kalves” regbisti guva vēl divus piezemējumus – izcēlās Elmārs Imbras un Māris Čeksters, bet Tumins divreiz bija precīzs, sitot realizācijas sitienus. Pirmo puslaiku savā labā ar 21:0 noslēdza “Kalves” ovālās bumbas meistari.

Otrajā puslaikā “Kalves” dominance turpinājās. Emīls Zerafims izmantoja sāncenšu kļūdu, piezemējot bumbu “Garkalne/Livonia” ieskaites laukumā, bet Tumins atkal bija precīzs, sitot realizāciju – 28:0. Tikai tad sasparojās livonieši un Arnis Sovostjanovs guva piezemējumu un pats precīzi izpildīja realizācijas sitienu. Rezultāts kļuva 7:28. Atlikušajā laikā gan atkal punktus guva tikai “Kalves” regbisti. Vispirms Matīss Zalcmanis panāca 33:7, bet Tumins kārtējo reizi bija precīzs, sitot realizācijas sitienu – 35:7. Nobeigumā Tumins divreiz precīzi izpildīja soda sitienus, panākot 41:7. Tā arī noslēdzās šis mačs.

Tagad, trīs kārtas pirms čempionāta beigām, līderi turnīra tabulā ar 45 punktiem ir “LDE/Miesnieki”. Viņiem seko “Kalve” ar 37 punktiem, “Eži/LMT” ar 29 un “Garkalne/Livonia” ar 27 punktiem.

“Garkalne/Livonia” kluba prezidents Vigo Valdavs:

"Mums bija nopietnas problēmas ar sastāvu. Tas arī atspoguļojas rezultātā. Bet vēl jau nekas nav zaudēts. Svarīgākā cīņa ar “Ežiem” sestajā oktobrī būs ļoti svarīga cīņā par trešo vietu."

“Kalve” galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:

"Tā bija ļoti laba spēle. Vispār otrajā aplī visi mači ir bijuši tādi – līdzīgi un interesanti. “Garkalne/Livonia” sākumā spēlēja nedaudz vājāk, bet vēlāk sevi parādīja no labākās puses. Savukārt mūsu spēlētāji pildīja doto uzdevumu. Tāpēc arī bija tik iespaidīgs rezultāts."

Grobiņas stadionā notika otrā apļa otrās grupas spēle starp “Vikingiem” un Valmieras “Fēniksa” komandām. Pārāki ar 41:0 bija “Fēniksa” regbisti.

Grobiņas “Vikingi” galvenais treneris Aivis Ašmanis:

"Pirms spēles izvirzījām sev uzdevumu neielaist vairāk par 50 punktiem. Šoreiz plānu izdevās izpildīt. Otrajā puslaikā nedaudz pietrūka spēka. Nākamreiz pret Valmieru mēs būsim jau labāki."

Valmieras “Fēnikss” galvenais treneris Kristaps Staņa:

"Rezultāts mani apmierina, bet spēles gaita ne pārāk, jo neizpildījām uzdevumus. Pietrūka saprašanas starp cīņu un sānu izspēli. Labākais spēlētājs bija komandas kapteinis Nauris Miglavs. Jāatzīst, ka Grobiņas komanda parādīja itin labu sniegumu."

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs


, 2012-09-30 19:18, pirms 12 gadiem
vai tik livonijai nav čuras galvā??!!
, 2012-10-01 12:29, pirms 12 gadiem
rugbyfans rakstīja: vai tik livonijai nav čuras galvā??!!
Vai komentētājs arī ir padomājis kādas sekas var būt šādiem publiskiem komentāriem?
Palasiet likumus!
Domāju ka reiz būs jāizbeidz šādas anonīmas muldēšanas, un kādam būs jāstājas tiesas priekšā.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.