Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

“Hull FC” Vemblija stadionā triumfē Izaicinājuma kausā

“Hull FC” Vemblija stadionā triumfē Izaicinājuma kausā
"Hull FC" ar Izaicinājuma kausu
Foto: facebook.com/hullfcofficial

Pagājušajā nedēļas nogalē tika izspēlēts Lielbritānijas regbija līgas Izaicinājuma kausa fināls, kurā “Hull FC” ar 12:10 pārspēja Varingtonas “Wolves”.

Lielbritānijas regbija līgas Izaicinājuma kauss vienmēr ir bijis svarīgs notikums valsts sporta dzīvē, jo, lai arī regbija līga nav tik populāra kā klasiskais regbijs, vienmēr šī turnīra mači ir spējuši savākt lielu auditoriju.

Šī gada finālā tikās divas komandas, kuras arī Superlīgā ir starp favorītēm - “Hull FC” un Varingtonas Wolves”. Maču veiksmīgāk iesāka varingtonieši, kuri guva piezemējumu pirmie, lieliskā stilā Metijs RAsels aizbēgot no Halas vienības pārstāvjiem. Arī otro piezemējumu, Bena Kurija izpildījumā, guva “Wolves” un panāca mača gaitai iespaidīgo pārsvaru 10:0.

Tomēr, šajā brīdī viss vēl tikai sākās, jo, pateicoties Halas komandas veiksmei un varingtoniešu neuzmanībai, “Hull FC” guva divus piezemējumus pēc kārtas un bija arī precīzi abos realizācijas sitienos, dažas minūtes līdz spēles beigām izvirzoties vadībā.

Pašā mača izskaņā Varingtonas klubs vēl varēja izraut uzvaru, taču Bens Kurijs izlaida bumbu no rokām burtiski dažus centimetrus pirms ieskaites zonas, tādējādi pārvelkot svītru visām “Wolves” komandas cerībām uz panākumu šajā spēlē.

“Hull FC” šis bija ceturtais Izaicinājuma kausa čempionu tituls komandas pastāvēšanas vēsturē, taču pirmais tituls, ko izcīnīja Vemblija stadionā, kur no vairāk kā 76 tūkstošiem skatītāju, kas bija ieradušies vērot spēli, aptuveni 22 tūkstoši bija Halas atbalstītāju. Iepriekšējo titulu Halas regbisti bija izcīnījuši 2005. gadā.

NRL

Nacionālajā regbija līgā, jeb Austrālijas un Jaunzēlandes spēcīgākajā regbija-13 turnīrā arī tika aizvadīti mači, tiesa, viņi līdz izšķirošajām spēlēm vēl nav tikuši.

Tā beidzot pie uzvaras tika Kronulas-Saterlendas “Sharks”, kuri izcīnīja uzvaru pār Sidnejas “Roosters” ar 37:12. Šis panākums viņiem sekoja pēc triju zaudējumu sērijas un palīdzēja izvairīties no noslīdēšanas uz trešo vietu turnīra tabulā, jo Kanberas “Raiders” ar 44:30 pārspēja Manlijas-Varingahas “Sea Eagles” un tieši viņi bija tie, kas šo “Sharks” triju zaudējumu sēriju arī ievadīja.

Savukārt Džarida Heina komanda Goldkoustas “Titans” ar 14:15 piekāpās Pernitas “Panthers”, taču tas viņus neizstūma no astotās vietas, t.i., pēdējās, kura vēl nodrošina dalību izslēgšanas mačos. Interesanti, ka, ja tiktu ņemts vērā tikai sportiskais princips, tad astotā vieta pienāktos Paramatas “Eels” komandai, kuru Heins pārstāvēja pirms savas došanās uz NFL, taču tā kā komanda ir sodīta par algu griestu pārkāpumu tad tai ir jāsamierinās ar 12 punktu noņemšanu.

NRL regulārā sezona, 25. kārta

MājniekiViesiRezultāts
BulldogsCowboys16:24
StormBroncos16:26
Sea EaglesRaiders30:44
TitansPanthers14:15
SharksRoosters37:12
WarriorsTigers24:36
KnightsRabbitohs12:34
EelsDragons30:18

Izmantotie resursi:
NRL - The official site of the National Rugby...


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.