Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Pinks" paklūp Brivē

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Pinks" paklūp Brivē
Brives pussargs Malakai Radikedike dodas uzbrukumā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Francijas regbija stadionos tika izspēlēta lielākā daļa no "Top 14" čempionāta otrās kārtas cīņām. Vienā no tām pašreizējie čempioni Parīzes "Stade Francais" ar 13:22 atzina Brives komandas pārākumu.

Čempioni, kuri pirmajā sezonas spēlē izcīnīja diezgan pārliecinošu uzvaru pār Po komandu (34:18), otrajā kārtā izbraukumā tikās ar Brives komandu, kas ne tikai ar 7:24 pirmajā kārtā zaudēja Tulūzai, bet arī kopumā nav pieskaitāma pie "Top 14" līgas favorītiem.

Spēles pirmās minūtes sākās ar parīziešu ofensīvu, jo viņi, kā var nojaust, vēlējās maču sākt ar ātru triecienu, pēc kura viņu oponenti nespēs atgūties. Realitāte izrādījās ja ne pretēja, tad galīgi ne tāda kādu to savā blociņā bija sazīmējis Gonzalo Kvaesada, jo mājnieki no sākuma vienkārši "atsitās", retu reizi tiekot ar bumbu pār centra līnijai, bet pēc tam jau pilnīgi apzināti novadīja spēli tālāk no savas laukuma puses un ar darbu, izmantojot "Stade Francais" regbistu kļūdas, vienu pēc otra realizēja soda sitienus.
Puslaika beigās rezultāts uz tablo bija 12:3 par labu Brives komandai un nekur tālāk par Žila Plisona otrajā minūtē realizēto soda sitienu nespēja tikt, lai gan mēģināja izlauzties cauri Nikolā Godižona noorganizētajiem aizsardzības vaļņiem ar lieliem spēkiem, dažbrīd izraisot arī asumus uz laukuma.

Otrais puslaiks sākās ar diviem soda sitieniem, kas mainīja rezultātu, taču nemainīja rezultāta starpību, taču bija acīmredzams, ka Parīzes komanda ir sapratusi, ka spēlējot no aizsardzības un domājot par savas ieskaites zonas drošību, viņi šo spēli neuzvarēs, tāpēc sāka veidot aktīvākus un plašākus uzbrukumus. Tiesa, tas arī nozīmēja brīvo zonu parādīšanos aizsardzībā un to Brives regbisti izmantoja, noorganizējot izrāvienu, kas beigu beigās noveda pie soda piezemējuma un šajā brīdī rezultāts kļuva viesiem pavisam nepatīkams (6:22) un viņiem bija precīzi 30 minūtes, lai to labotu.

Tiesa, no šīs pus stundas pašreizējie čempionu titula turētāji 20 minūtes nespēja izdarīt neko vērā ņemamu un vien pēdējās 10 minūtēs viņi vairākas reizes nonāca tiešā ieskaites zonas tuvumā, taču arī šajā gadījumā viņiem tas laimi neatnesa. Savu vienīgo piezemējumu viesi guva jau mača pēdējās sekundēs, kad Avenisi Vasuinubu pārtvēra Brives regbistu neprecīzo piespēli un aizskrēja prom no visiem saviem sekotājiem. 22:13 – ar šādu rezultātu spēle noslēdzās, kas Brivei atnesa pirmo uzvaru sezonā un pēc šī mača turnīra tabulā viņi atrodas arī vienu pozīciju augstāk nekā savi šīvakara oponenti no Parīzes, t.i., septītajā vietā.

Šovakar tika izspēlētas arī lielākā daļa no čempionāta otrās kārtas spēlēm. Tā Tulūza izcīnīja otro uzvaru ar 20:9 pieveicot turnīra jaunpienācējus no Ažēnas, "Racing 92" ar minimālu pārsvaru pieveica Larošē regbistus, kuriem tas gan ir mazs mierinājums, jo ar cerībām gaidītā sezona ir iesākusies ar diviem zaudējumiem. Jā, abu spēļu raksturs ir atšķirīgs, taču pēc divām spēlēm viņu kontā ir tikai viens punkts. Visbeidzot Po regbisti, kuriem šī arī ir atgriešanās sezona Francijas spēcīgāko regbija klubu rindās, izcīnīja savu pirmo uzvaru ar 26:16 pārspējot Monpeljē. Šī panākuma lielākais kaldinātājs bija portugālis Semjuels Markezs, kurš realizēja sešus soda sitienus.

"Top 14" čempionāta otrā kārta noslēgsies rītvakar, kad Eiropas arēnā dominējošā, bet savās mājās pēdējā laikā viegli pieklibojošā Tulona viesosies Kastrā, lai izcīnītu savu pirmo uzvaru šosezon.

Francijas "Top 14" čempionāts, 2. spēļu kārta

DatumsMājniekiViesiRezultāts
28.08.ClermontGrenoble25:6
29.08.AgenToulouse9:20
29.08.OyonnaxBordeaux37:19
29.08.Racing 92La Rochelle20:19
29.08.PauMontpellier26:16
29.08.BriveStade Francais22:13
30.08.CastresToulon

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...