Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Lions” revanšējas un atkal spēlēs finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

“Lions” revanšējas un atkal spēlēs finālā
Eltons Jantīzs (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Šodien dienvidu puslodes regbija laukumos notika Super rugby čempionāta pusfinālu mači, pēc kuriem noskaidrojās, ka šogad par titulu cīnīsies Johanesburgas “Lions” un Kraistčērčas “Crusaders”.

Abi šīssezonas pusfināli bija, kā tautā saka, “ar stāstu”. Pirmajā spēlē tikās vienpadsmitkārtējie Super rugby čempionāta finālisti un septiņkārtējie čempioni Kraistčērčas “Crusaders” un Hamiltonas “Chiefs”, kuru kontā divi tituli un trīs fināli.

Jāsaka, ka, lai arī spēlējot izbraukumā, bet pirmās desmit minūtes tieši “Chiefs” kontrolēja spēles gaitu, liekot mājniekiem burtiski “atsisties” no uzbrukumiem. Iespējams, ka tas gan bija kraistčērčiešu scenārijs – ļaut oponentiem sajust pārliecību likt viņiem lielākus spēkus veltīt uzbrukumam, jo tiklīdz parādījās mazākā iespēja, tā “Crusaders” devās uz priekš. No sākuma tas deva iespēju Ričijam Moungam realizēt soda sitienu, bet vēlāk Birns Hols, pēc Israela Daga piespēles, guva mača pirmo piezemējumu, kopā ar Moungu panākot 10:0.

Šajā brīdī cerību stariņš pavīdēja arī Hamiltonas komandai, taču viņu centieni piezemēt bumbu bija veltīgi, jo abas reizes, kad tur tā nonāca tiesneši fiksēja pārkāpumus. Līdz puslaika beigām Damjens Makenzijs gan atguva sešus punktus, realizējot divus soda sitienus.

Otrajā puslaikā scenārijs bija ļoti līdzīgs – piezemējumi Israelam Dagam un Setam Tamanivalu, kurš šķērsoja ieskaites zonas līniju divreiz un tikai spēles 77. minūtē Broudijs Retaliks prata gūt pirmo un vienīgo “Chiefs” piezemējumu.

Spēles gala rezultāts – 27:13 par labu Kraistčērčas “Crusaders”, kas nozīmē, ka jau tā lielo pārsvaru finālspēļu skaita ziņā kraistčērčieši palielināja vēl vairāk.

Savukārt otrajā pusfinālā sapēlēja pagājušās sezonas finālisti – Johanesburgas “Lions” un Velingtonas “Hurricanes”.

Spēle patiesi padevās ļoti saspringta, jo, lai arī johanesburgieši, pateicoties Eltona Jantīza sitienam, vadībā izvirzījās pirmie, piezemējumi no Tīdžeja Perenaras, Vesa Gūsena un Ārdija Saveas ļāva Jaunzēlandes komandai tikt pie jau ļoti iespaidīgaas vadības – 22:3.

Puslaiks gan noslēdzās ar mazliet cerīgāku rezultātu, jo Žaks van Rūens vienu piezemējumu atguva un Jantīzs bija precīzs – 10:22.

Otrajā puslaikā “Lions” vienībai bija nepieciešamas 12 minūtes, lai sadeldētu 12 punktu deficītu. Nagani Laumpē gan atbildēja ar piezemējumu un Džordijs Barets atjaunoja vismaz septiņu punktu pārsvaru, taču šajā brīdī otrs no brāļiem Baretiem pārkāpa noteikumus un saņēma dzelteno kartīti.

Protams, ka “Lions” nevarēja neizmantot šādu dāvanu – vispirms Jantīzs realizēja soda sitienu, bet vēlāk Harolds Vorsters arī piezemēja bumbu un otro reizi spēlē Johanesburgaas komanda nonāca līderpozīcijās un, kā izrādījās vēlāk, šoreiz arī nedomāja tās pamest. Eltons Jantīzs veica piezemējumu pats, kam sekoja arī realizācijas sitiens, bet punktu rezultatīvajiem uzbrukumiem pielika Kvaga Smits – 44:29.

Interesanti, ka līdz iepriekšējai sezonai “Lions” ne reizi nebija iekļuvuši Super rugby finālos, bet šogad to paveic jau otro gadu pēc kārtas.

Super rugby finālmačs ir ieplānots 5. augustā.