Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

''Garkalne/Livonia'' izcīna Latvijas kausu

''Garkalne/Livonia'' izcīna Latvijas kausu
LRF prezidents Aleksandrs Zuments pasniedz kausu ''Garkalne/Livonia'' kapreinim Aināram Bērziņam,
FOTO: Zigismunds Zālmanis (LRF)

''Garkalne/Livonia'' trillera cienīgā Latvijas kausa finālspēlē ar 17:14 sestdien, 29. jūlijā uzveica ''Eži/EK sistēmas'', kļūsto par Latvijas kausa ieguvējiem 2017. gadā.

Nerēķinot jau otrajā minūtē iegūto ''Livonia'' septiņu punktu pārsvaru, kur turpinājumā četras reizes mainījās komanda, kas vadībā, un rezultāta starpība vairs nebija lielāka par četriem punktiem, uzvaras piezemējumu izdarīja ātrais Vitars Blošķis.

Sākotnēji lietuvieša dalība spēlē nebija paredzēta un tāpēc negaidīta, jo ''Livonia'' līdz sezonas beigām leģionārus vairs neplānoja izmantot.

Iepriekšējā dienā otrās pakāpes rokas apdegumu ieguva Ivo Kapiņš, Markusa Kralliša traumētajai kājai bija uzliktas šuves, un jau bija zināms iepriekš, ka Pavels Tulubjevs finālā nevarēs piedalīties. Visu trīs pieminēto malējo spēlētāju iztrūkums spieda glābt situāciju un jau spēles dienas rītā kluba vadībai izsaukt Blošķi.

''Livonia'' par Latvijas kausa ieguvējiem kļuva otro reizi – pirmā bija 2014. gadā un panāca ''Ežus'', kam jau bija divi kausi no 2010. un 2012. gada.

Otrajā minūtē pēc grupcīņas bumbu satvēra un piezemēja Kaspars Briedis, un ar realizācijas sitienu Dāvis Jaunalksnis panāca 7:0 ''Livonia'' labā. Piezemējumu laukuma stūrī guva Arkādijs Remizovs, un 14. minūtē priekšā jau nokļuva ''Eži'' ar 8:7 pēc Mārtiņa Bokiša soda sitiena.

Slidenā rezultāta spēlē ''Eži'' uzticējās soda sitieniem vairāk nekā parasti. Bokišs realizēja vēl vienu, pēc kura rezultāts kļuva 11:7. Puslaika izskaņā Valērijs Runco piezemēja pa malu atgūstot ''Livonia'' vadību, un Ruslans Kotļevs vēl paspēja neveiksmīgi izmēģināja iespēju ''Ežiem'' pretiniekiem šo vadību atņemt ar dropsitienu.

Lielāko daļu otrā puslaika turpinājās līdzīga spēle, kamēr abas komandas šķīra tikai viens punkts. Spriedze izskaidro arī divus abpusējus noraidījumus uz 10 minūtēm – 44. minūtē Mārtiņam Rundānam un Sandim Barkam, četras minūtes vēlāk – Gundaram Grieķim un Ingum Aivaram.

Rezultāts mainījās tikai 14 minūtes pirms finālsvilpes, Bokišs iesita savu trešo soda sitienu no ne pārāk komfortablas pozīcijas, izvirzot atkal vadībā ''Ežus'', bet tikai uz četrām minūtēm, kad Blošķis, guva, kā vēlāk izrādījās, uzvaras piezemējumu ''Livonia'' labā.

Līdz fināla svilpei par augstu tvērienu tiesnesis Kārlis Sarkans vēl paspēja parādīt dzelteno kartīti Viesturam Vārpam no ''Livonia'', bet ''Ežu'' galveno treneri Juri Straumi izraidīt no savas komandas tehniskās zonas par piezīmi tiesnesim.

Otro gadu pēc kārtas finālspēles uzvarētājiem pietika ar 17 punktiem, kas tagad ir viens no trim populārākajiem skaitļiem uzvarētājiem, Četras reizes ir bijuši arī 19 un 20 punkti.

RFC ''Livonia'' vadītājs Jānis Zuments:
Mani ne uz brīdi neizbrīnīja un nepārsteidza ''Ežu'' vēlme uzvarēt. Savu komandu jau brīdināju, ka viņi būs absolūti motivēti, ļoti patika pretinieku cīņasspars. Beigties spēle varēja par labu tiklab vienai kā otrai pusei. Daudz izšķīra veiksme, un noteiktu spēlētāju meistarība un izturība. Paldies ''Ežiem'' par cienījamu un intriģējošu spēli. Būtu mums vairāk tādu!

‘’Eži/EK sistēmas''galvenais treneris Juris Straume: "Cīnījāmies no sirds. Mazliet nepaveicās, taču spēle bija līdzīga. Es pats tiku pie sava pirmā noraidījuma regbijā, jo tāda man nav bijis pat kā spēlētājam. Pietrūka vairāku ļoti svarīgu spēlētāju – Mareka Dravnieka kā aizsarga, pirmajā līnijā Sanda Šveda, kam muskuļa savainojums, bet viņa brālis Jānis kājas traumas dēļ malā nonāca jau otrā puslaika trešajā minūtē. Hukera pozīcijā spēlēja Kristaps Sīmanis, Ingus Aivars atkal par stabu. Tas viss ir sezonas gaitā gūto traumu sekas. Puišiem nevar neko pārmest. Pozitīvi ir tas, ka ja grib, tad var. Ar pārliecību par saviem spēkiem. Jo jutām, ka varam vinnēt un brīžiem bijām pat pārāki. Paldies puišiem!"

Garkalne/Livonia – Eži/EK sistēmas 17:14 (12:11)

Punktu guvēji. Garkalne/Livonia. Piezemējumi: Kaspars Briedis, Valērijs Runco, Vitars Blošķis Realizācija: Dāvis Jaunalksnis
Eži/EK sistēmas. Piezemējums: Arkādijs Remizovs. Soda sitieni: Mārtiņš Bokišs 3
Dzeltenās kartītes: Mārtiņš Rundāns, Gundars Grieķis, Viesturs Vārpa (Garkalne/Livonia), Sandis Barks, Ingus Aivars (Eži/EK sistēmas)

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


Latvijas regbija izlase. Foto: Latvijas Regbija federācija

Latvijas regbija izlase Jelgavā aizvadīs izšķirošo cīņu par uzvaru divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase šodien Jelgavā Konferences divīzijas vadošo valstsvienību duelī spēkosies ar Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.