Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija čempionāts atsākas ar LMT/"Ežu" uzvaru Rūjienā pret "Fēniksu"

Ints Megnis
Ints Megnis

Regbija čempionāts atsākas ar LMT/"Ežu" uzvaru Rūjienā pret "Fēniksu"
Epizode no "Fēniksa" un LMT/"Eži" spēles. Foto: Jeļizaveta Iļjina

Pirmajā Latvijas regbija čempionāta spēlē gandrīz mēneša laikā sestdien LMT/"Eži" komanda viesos Rūjienā ar rezultātu 40:15 (19:5) apspēlēja "Fēniksu".

Spēles pirmajās desmit minūtēs LMT/"Eži" izvirzījās vadībā ar 12:0, kad piezemējumus bija veikuši Jānis Gavars un Andris Klimovičs, bet vienu realizāciju trāpījis Dāvis Akmeņkalns. Andris Ziņģītis ienesa piezemējumu arī "Fēniksam", tomēr uz to ātri ar piezemējumu atbildēja Ingus Aivars un pēc Akmeņkalna realizācijas puslaiku viesi noslēdza ar 19:5.

Otrā puslaika ievadā Lunts un Aldis Ivanovs veica vēl pa vienam piezemējumam, abas reizes Akmeņkalnam trāpot realizācijas, kas LMT/"Ežu" komandai jau deva pārsvaru 33:5. Atlikušajā laikā mājiniekiem piezemējumus ienesa Adrians Lovkins un Mārtiņš Zvirbulis, bet cīņa noslēdzās, kad LMT/"Eži" rindās vēl vienu piezemējumu veica Kaspars Krūka, bet ar realizāciju atzīmējās Ivanovs.

"Forša atmosfēra, laukums, laiks, arī spēle bija tīri skatāma," pēc spēles pauda LMT/"Ežu" treneris Juris Straume, sakot, ka, kaut kļūdas bija, spēlētāji cīnījās apsveicami. "Prieks, ka uzvarējām. Mums savainoti ir gan devītā, gan desmitā numura spēlētāji, bet viņus labi aizstāja Arkādijs Smirnovs un Jānis Gavars. Šajās svarīgajās pozīcijās necerēti labi nospēlēja spēlētāji, kuri to ikdienā nedara."

"Tāpat labi nospēlēja vieglā līnija un raki. Laukumā bija bezkompromisa cīņa, turklāt "Fēnikss" bija sagādājis arī trešo puslaiku, kas mūsu pusē ir retums," Juris Straume vairākas reizes atkārtoja, ka bijusi forša spēle.

Treneris pauž viedokli, ka vasarā klasiskais regbijs nebūtu jāspēlē, bet tam jāatvēl pavasaris un rudens. Siltākajos mēnešos spēlētājiem būtu jāpavada laiks ar ģimenēm, bet tiem, kuri vēlas, jāspēlē regbijs-7. "Nepatīk mums šādi ilgi pārtraukumi starp spēlēm, kādi ir pašlaik. Tomēr cepuri nost - mums šodien atbrauca normāls sastāvs."

"Bija jūtams, ka ilgāku laiku atrados prom no komandas, strādājot ar regbija-7 izlasi. Līdz ar to komandas spēle bija cietusi. Pietrūka vispārējā saspēlētība - darbojāmies individuāli, tomēr labi zināms, ka "Eži" atvērtā un brīvā regbijā ir ļoti spēcīgi," teica "Fēniksa" galvenais treneris Kristaps Staņa. "Mēs dominējām grupu cīņās, veiksmīgi aizvadījām standartsituācijas, bet grūti bija ar laukuma plašuma izmantošanu. Pie tā jāpiestrādā, ja šosezon vēlamies kaut ko izcīnīt. Tāpēc vienojāmies, ka turpmāk aizvadīsim koptreniņus regbija kluba "Sigulda" laukumā. Pašlaik trenējamies Beverīnas novadā, kur mums ir pieejams minifutbola izmēra laukums un tāpēc cieš plašākas izspēles. Gatavosimies diviem jūlija septītnieka turnīriem un tad jau būs rudens cikls, kuram jāpieiet nopietnāk."

"Spēles laikā bija vairāki savainojumi, bet prieks redzēt Andri Ziņģīti, kurš kādu laiku nav spēlējis. Jūtams, ka savulaik ASV iegūtā pieredze viņam devusi ļoti daudz. Viņa spēle iedvesmoja gan mūsu spēlētājus, gan skatītājus," saka treneris.

"Fēnikss" - LMT/"Eži" 15:40 (5:19)

"Fēnikss". Piezemējumi: Andris Ziņģītis, Adrians Lovkins, Mārtiņš Zvirbulis.
LMT/"Eži". Piezemējumi: Jānis Gavars, Andris Klimovičs, Ingus Aivars, Pēteris Lunts, Aldis Ivanovs, Kaspars Krūka. Realizācija: Dāvis Akmeņkalns 4, Aldis Ivanovs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija