Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzijas izlase 41 vīra sastāvā sāk treniņnometni

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzijas izlase 41 vīra sastāvā sāk treniņnometni
Merabs Kvirikašvili
Foto: AFP/Scanpix

Gruzijas regbija izlases vadība ir nosaukusi tos spēlētājus, kuri sāks gatavošanos rudenī notiekošajam Pasaules kausam, viņu vidū ir arī pieredzējušie Merabs Kvirikašvili un Georgs Čanidze.

Gruzijas regbija izlases vadība pirms paredzētās triju nedēļu treniņnometnes nosauca tos spēlētājus, kuri 41 vīra sastāvā sāks gatavošanos nozīmīgajam turnīram.

Lai arī komandā ir iekļauti tādi izlases veterāni kā Merabs Kvirikašvili un Giorgs Čanidze, komandas treneris nav baidījies sastāvā iekļaut arī jaunos spēlētājus, no kuriem pašam jaunākajam, Vasilam Lobžanidzem, ir vien 18 gadi un, ja vien viņš izcīnīs vietu sastāvā, viņam ir visas iespējas kļūt par visu laiku jaunāko Pasaules kausa dalībnieku. Bez viņa uz izlasi ir uzaicināti vēl trīs Gruzijas U20 izlases spēlētāji, kuri šogad triumfēja Pasaules kausā U20 vecuma grupā, otrajā divīzijā.

Jāpiebilst, ka 23 no šī sastāva spēlētājiem ikdienā spēlē Francijas klubos, 11 – "TOP 14" vienībās, tāpat pa vienam spēlētājam ir no Anglijas Premjerlīgas un Krievijas regbija čempionāta, bet pārējie 16 spēlē Gruzijas nacionālajā čempionātā.

Gruzijas izlasei šis būs jau ceturtais Pasaules kauss pēc kārtas, kas viņu padara par veiksmīgāko regbija valstsvienību no visām bijušās Padomju savienības valstīm. Lai arī lielus panākumus pasaules galvenajās regbija sacensībās viņi nav guvuši (divas uzvaras 12 spēlēs), viņus var saukt par vienu no labākajām tā dēvētā "otrā līmeņa" komandām Eiropā, jo Eiropas Nāciju kausā viņi ir izcīnījuši 8 uzvaras (visvairāk visa turnīra pastāvēšanas vēsturē) un kopš 2008. gada vien vienu reizi (2010. gadā) nav spējuši triumfēt šajā turnīrā (piekāpās Rumānijai).

Kā galveno uzdevumu gaidāmajam pasaules kausam Gruzijas regbija federācija ir izvirzījusi iekļūšanu savas grupas (kurā vēl spēlē Jaunzēlande, Argentīja, Tonga un Namībija) trešajā vietā, kas būs ne tikai visu laiku labākais sasniegums, bet arī garantēs vietu 2019. gada Pasaules kausā, kurš norisināsies Japānā.

Kā arī...

- Skotijas izlasei ir pienākuši papildspēki, jo pamatsastāva "loks" Tims Svinsons un centrs Dankans Teilors jau paspēja gūt savainojumus, kas prasa ķirurģisku iejaukšanos.
Paredzams, ka atlabšana abiem regbistiem aizņems vismaz trīs mēnešus, kas arī nozīmē, ka pārbaudes mačos viņi nevarēs piedalīties un būs spiesti izlaist lielāko daļu sagatavošanās posma, tomēr, vismaz pagaidām, netiek ziņots, ka viņi varētu nepiedalīties Pasaules kausā.
Tikmēr Edinburgas spēlētājiem, Benam Tūlisam un Dagijam Faifam, kuri Skotijas izlasē ir aizvadījuši, attiecīgi, vienu un sešas spēles, tā ir iespēja mēģināt pretendēt uz tikšanu savas vienības sastāvā.

- DĀR izlase arī ir nosaukusi tos 36 vīrus, kuri gatavosies Pasaules kausam, aizvadot piecas pārbaudes spēles. Kā galvenais pārsteigums šoreiz ir tas, ka "Springboks" sastāvā ir astoņi debitanti.

Izmantotie resursi:
World Rugby
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...

     [+] [-]

, 2015-06-29 18:22, pirms 9 gadiem
Juri, tik daudz par regbiju saacis rakstiit, jo nav aiz kalniem shii gada PK regbijaa?

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 18:48, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Juri, tik daudz par regbiju saacis rakstiit, jo nav aiz kalniem shii gada PK regbijaa?
Daudz vai nē, bet nu tā kā Latvijā regbijs kaut cik tautu sāk interesēt reizi 4 gados, tad arī vajag nedaudz kaut kādu ievadu tam visam, lai nav tā - "Šodien sākas PK regbijā"... gana interesanti notikumi risinās ij tagad.

Turklāt, arī Super Rugby tūlīt fināls būs.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 18:56, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Daudz vai nē, bet nu tā kā Latvijā regbijs kaut cik tautu sāk interesēt reizi 4 gados, tad arī vajag nedaudz kaut kādu ievadu tam visam, lai nav tā - "Šodien sākas PK regbijā"... gana interesanti notikumi risinās ij tagad.

Turklāt, arī Super Rugby tūlīt fināls būs.
Tas jau tikai pozitiivi, ka to dari, jo paaraak maz te rakstu par pasaules regbiju.

Veelos Tev pajautaat, vai Gruzijas izlase shii gada PK vareetu buut stipraaka kaa citus gadus? Pat man kaa regbija diletantam skaidrs, ka izkluut no grupas vinjiem ir tikai ljoti teoretiskas izredzes.

     [+] [-]

, 2015-06-29 19:12, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tas jau tikai pozitiivi, ka to dari, jo paaraak maz te rakstu par pasaules regbiju.

Veelos Tev pajautaat, vai Gruzijas izlase shii gada PK vareetu buut stipraaka kaa citus gadus? Pat man kaa regbija diletantam skaidrs, ka izkluut no grupas vinjiem ir tikai ljoti teoretiskas izredzes.
Man nav nekāda pamata uzskatīt, ka tagad gruzīni pēkšņi kļūs jau nu tik spēcīgi, ka spēlēs vienā līmenī ar Jaunzēlandi vai Argentīnu, kas ir viņu grupas favorīti, taču par to trešo vietu, ko viņi tik ļoti grib, gan var pacīnīties ar Tongu.