Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Rīgā notiks Eiropas čempionāti regbijā 7 sievietēm un vīriešiem

Divas nedēļas nogales pēc kārtas Rīgā, Latvijas Universitātes stadionā, Krišjāņa Barona ielā 116a, notiks Eiropas čempionāti olimpiskajā sporta veidā regbijā 7 sieviešu un vīriešu komandām.

Eiropas čempionāts regbijā 7 sieviešu komandām otrajā divīzijā risināsies 2. un 3. jūlijā. Sacensībās piedalīsies Šveice, Beļģija, Latvija, Andora, Čehija, Austrija, Horvātija, Bulgārija, Izraēla, Ukraina, Malta un Norvēģija.

Vispirms visas 12 komandas tiks sadalītas divās grupās, kur aizvadīs viena apļa savstarpējās spēles. Latvija ielozēta B grupā kopā ar Beļģiju, Austriju, Horvātiju, Ukrainu un Maltu. Pēc tam, atkarībā no izcīnītās vietas, komandas aizvadīs pusfinālus cīņā par kausu (1. vietu), šķīvi (5. vietu) un biķeri (9. vietu). Pusfinālu uzvarētāji iekļūs attiecīgajā finālā, bet zaudētāji cīnīsies par 3., 7. un 11. vietu. Jāpiebilst, ka tā komanda, kas uzvarēs lielajā finālā, nākamgad iegūs tiesības piedalīties Top 12 komandu sacensībās, bet pēdējās (12.) vietas ieguvēja vienība atstās otro divīziju.

Katru dienu spēles sāksies pulksten 10.00, bet beigsies 18.30. Latvijas valstsvienība spēlēs sestdien, 2. jūlijā, pulksten 11.00 pret Horvātiju, pulksten 13.40 pret Beļģiju, pulksten 16.00 pret Austriju un pulksten 17.20 pret Maltu. Svētdien, 3. jūlijā, Latvijas sieviešu izlase pulksten 10.20 aizvadīs pēdējo grupu turnīra maču pret Ukrainu. Tālākais spēļu grafiks jau ir atkarīgs no komandas ieņemtās vietas grupā.

Savukārt Eiropas čempionāts regbijā 7 vīriešu komandām B divīzijā notiks 9. un 10. jūlijā. Šeit sacensību formula būs tāda pati kā sievietēm. Kontinenta meistarsacīkstēs piedalīsies Latvija, Serbija, Grieķija, Norvēģija, Ungārija, Luksemburga, Bosnija un Hercegovina, Malta, Bulgārija, Monako, Slovākija un Igaunija. Latvijas valstsvienība ielozēta A grupā kopā ar Norvēģiju, Ungāriju, Maltu, Bulgāriju un Igauniju.

Jāpiebilst, ka, sākot ar šodienu, 29. jūniju, sīkāku informāciju par Eiropas čempionātiem var iegūt arī speciāli šiem notikumiem izveidotajā interneta mājas lapā Galvenā lapa | Rugby7Riga Savukārt spēļu dienās visas sacensības tiks translētas tiešajā pārraidē interaktīvajā televīzijā portālā sportacentrs.com un sacensību mājas lapā, bet Latvijas izlases spēļu ieraksti tiks demonstrēti Lattelecom interaktīvajā televīzijā.

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvaldes vadītājs Kārlis Villerušs:
– Esmu pārliecināts, ka Eiropas čempionāta spēles veicinās regbija popularitāti Latvijā. Tik augsta līmeņa sacensību uzticēšana ir Latvijas regbija sasniegumu novērtējums, un nākotnē jāraugās, kā uzlabot šīs spēles attīstībai nepieciešamo infrastruktūru.

Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs:
– Jāatzīst, ka iegūt turnīru rīkošanas tiesības nebija viegli, taču tas būs ļoti noderīgi olimpisko statusu atguvušās spēles popularizēšanai. Rīgā tik nopietna līmeņa regbija turnīrs notiks pirmo reizi. Es sagaidu, ka abas Latvijas izlases, it īpaši vīrieši, cīnīsies par visaugstākajām vietām. Vēl gribu uzsvērt, ka Latvijas Universitātes stadions ir ļoti piemērots regbija cīņām. Stadiona zāliens ir ļoti labi sagatavots un spēlētājiem būs spēlēšanai teicams.

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Valdis Avotiņš:
– Jāsecina, ka komandā sastāvu nav viegli stabilizēt tādēļ, ka spēlētājām regbija spēlēšana jāapvieno ar mācībām un darbu. Tomēr esmu pārliecināts, ka meitenes cīnīsies no sirds un var gūt augstus panākumus. Sastāvā lielākais trūkums ir Lienes Vācietes palikšana malā savainojuma dēļ.

Latvijas sieviešu izlases kapteine Laima Oganova:
– Ja godīgi, ļoti gribam parādīt savu labāko sniegumu pašmāju skatītāju priekšā. Meitenes treniņos cītīgi gatavojas, un mēs izjūtam milzīgu atbildību pirms starta. Brīžiem pat treniņos sāk trīcēt rokas un kājas, domājot par startu Latvijas Universitātes stadionā. Ceram, ka savus atbalstītājus nepievilsim.

Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Uldis Bautris:
– Latvijas izlases sastāvā būs arī klubu līmenī Krievijā spēlējošais profesionālis Jurijs Baranovs, kam paredzu komandas līdera lomu. Mūsu uzdevums ir uzvara grupā un pēc tam iekļūšanu augstākā līmenī. Es gan neizslēdzu iespēju, ka pretinieku sastāvos varētu būt pārsteigumi, jo kopš regbija 7 iekļaušanās olimpiskajā saimē daudzās valstīs šim sporta veidam pievērsta daudz nopietnāka uzmanība. Latvijas izlase ir labi sagatavota, un tai vēl vajadzīga tikai lielāka pārliecība par sevi. Aizvadījām pārbaudes spēles pret Lietuvu. Kaut arī zaudējām, parādījām labu sniegumu. Galvenais – sasniegt tādu psiholoģisko gatavību kā lietuviešiem.

Latvijas vīriešu izlases kapteinis Jānis Priede:
– Priecājos par iespēju komandai spēlēt Rīgā saviem skatītājiem, jo parasti spēles iznāk aizvadīt ārzemēs. Komandā ir pulcēti lielākoties gana pieredzējuši spēlētāji, tādēļ ir cerības uz stabilu sniegumu un uzvarām.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs


, 2011-06-29 20:54, pirms 13 gadiem
Hei, visi uz Eiropas čempionātu regbijā!!!
, 2011-06-29 20:59, pirms 13 gadiem
, 2011-06-29 23:23, pirms 13 gadiem
Katrā ziņā sieviešu regbijs Latvijā sakarīgāks nekā sieviešu futbols. Ja kas. Iesaku atnākt nedēļas beigās atbalstīt mūsējās, bet pēc vēl vienas nedēļas - mūsu večus
, 2011-06-30 10:58, pirms 13 gadiem
stevens4 rakstīja: jauka lapiņa www.rugby7riga.lv
Jā, lapa patiešām simpātiska, neraksturīgi Latvijas regbijam...
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.