Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Spānijas liktenis nenoskaidrojas, Krievija iesniedz protestu

Spānijas liktenis nenoskaidrojas, Krievija iesniedz protestu
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas regbija savienība jau kārtējo reizi ir atlikusi galīgā lēmuma pieņemšanu par skandalozo Eiropas čempionāta maču starp Beļģijas un Spānijas valstvienībām.

Iepriekš jau vairākkārtīgi ziņojām par to, ka "Rugby Europe" no sākuma bija plānojuši paziņot gala lēmumu par skandalozo Beļģijas un Spānijas maču jau pagājušnedēļ, taču pārcēla gala lēmuma pieņemšanu uz vēlāku laiku. Šīs nedēļas pirmdiena bija tas laiks, kad bija jāpasludina Eiropas regbija savienības slēdziens par spēli, bet arī tad viņi, atsaucoties uz nepilnīgo informāciju, lēmumu nepieņēma, paziņojot, ka 29. marts ir tā diena, kad visi jautājumi būs skaidri un lēmums tiks paziņots.

Diemžēl, bet šodien, atkal paziņojot, ka ir nepietiekama informācija lēmuma pieņemšanai un tāpēc viņi atkal nevar pielikt punktu šai lietai un tas tikšot izdarīts nākamnedēļ.

Atgādināsim, ka viss skandāls par Spānijas un Beļģijas maču izvērtās pēc tam kā uz spēli, kurā izšķīrās Spānijas liktenis un iespēja saņemt automātisko ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausu, kas viņiem pienāktos uzvaras gadījumā, tika nozīmēta Rumānijas tiesnešu brigāde. Interesanti, ka tieši rumāņi saņemtu iespēju spēlēt Pasaules kausā, ja spāņi zaudētu, kā arī, ne mazāk svarīgs fakts, Eiropas regbija savienības vadītājs pats ir rumānis.

Cīņa starp Beļģiju un Spāniju tika pavadīta ļoti nervozi un, kā norāda arī regbija eksperti un tiesneši, liels nopelns tajā bija ļoti nemākulīgajai arbitru darbībai. Beigu beigās, kad spēle bija noslēgusies, varēja saskaitīt, ka par labu Beļģijai, kas kopumā turnīru aizvadīja daudz vājāk nekā Spānija, tika piešķirti daudz vairāk sodi, kas arī izšķīra mača likteni – 18:10 par labu mājniekiem, beļģiem.

Pēc cīņas Spānijas regbija savienība iesniedza protestu Starptautiskajā regbija savienībā, pieprasot anulēt šīs spēles rezultātu un veikt pārspēli.

Pašlaik jau tiek baumots, ka, iespējams, "Rugby Europe" apzināti vilcinās ar lēmuma pieņemšanu, lai jau tīri tehniski Spānija nevarētu saņemt garantēto vietu Pasaules kausā, jo jau 4. aprīlī ir ieplānota spēle pret Portugāli, t.i., pretējā gadījumā šajā spēlē būtu jāpiedalās Rumānijai.

Cita starpā ir arī jāpiebilst, ka Krievijas regbija savienība "World Rugby" ir iesniegusi oficiālu lūgumu izskatīt Beļģijas, Spānijas un Rumānijas regbija savienība praksi spēlētāju naturalizācijas jautājumos, norādot uz vairākiem iespējamajiem pārkāpumiem. Par šo situāciju ziņojām jau iepriekš.

Ja Starptautiskā regbija savienība piekritīs, ka ir pārkāpti naturalizācijas noteikumi, tad visām trim izlasēm draud diskvalifikācija gan no Eiropas čempionāta, gan Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra, kas nozīmē, ka uz Japānu automātiskā ceļazīme pienāktos Krievijai, bet Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra izslēgšanas mačos Portugālei būtu jāspēlē pret Vāciju.

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/
Home page | Rugby Europe


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.