Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande izgāžas, DĀR uzvar Velingtonā

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande izgāžas, DĀR uzvar Velingtonā
DĀR izlase
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Jaunzēlandes pilsētā Velingtonā norisinājās šīs sezonas trešais Pasaules regbija-7 posms un tajā triumfēja DĀR regbisti, bet mājnieki ieņēma vien sesto vietu.

Dienvidāfrikas Republikas izlase turpina to, ko iesāka divos iepriekšējos posmos, proti, “gazeles” atkal tika līdz finālam, taču šoreiz, pretēji Keiptaunā piedzīvotajam, izcīnīja uzvaru. Viņu pretinieki finālā, tāpat kā Dubaijā, pirmajā seriāla posmā, bija olimpiskie čempioni Fidži, un tieši tāpat kā Dubaijā, DĀR izrādījās spēcīgāki ar 26:5.

Interesanti, ka abas šīs komandas bija ielozētas vienā grupā arī grupu turnīrā un arī tur Āfrikas kontinenta vadošā valstsvienība pārspēja Fidži izlasi (31:12).

Par trešo vietu Velingtonas turnīrā cīnījās vēl divas komandas, kuras pirms tam bija spēlējušas vienā grupā – Kanāda un Skotija. Vakardien pie panākuma ar 28:19 bija tikuši kanādieši, taču šodien skoti atspēlējās un tika pie bronzas medaļām – 28:22.

Savukārt mājnieki, Jaunzēlandes izlase, kas grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras trijos mačos, jau ceturtdaļfinālā piekāpās Fidži izlasei un bija spiesti spēlēt jau zaudētāju turnīrā, beigu beigās nonākot līdz cīņai par piekto vietu, kur viņiem pretī stājās Argentīna.

Jāsaka, ka kopumā, lai arī ne pārliecinoši, taču gana droši jaunzēlandieši prata izvirzīties vadībā un turēt savu pārsvaru, taču mača beigās pieļautās rupjās kļūdas argentīnieši nepiedeva – no sākuma, pie rezultāta 7:12, viņi izlīdzināja rezultātu, bet līdz ar spēles finālsvilpi arī piezemēja mājnieku pazaudēto bumbu ieskaites zonām.

Pēc trim Pasaules sērijas posmiem kopvērtējumā pašlaik vadībā atrodas DĀR izlase, kuriem seko viņu divreiz finālos apspēlētie Fidži, bet trešo vietu ieņem Keiptaunas posma uzvarētāja Anglija.

Nākošais Pasaules regbija-7 sērijas posms norisināsies Austrālijā, Sidnejā, no 4. līdz 5. februārim. Kopumā seriālā ir paredzēti 10 posmi un olimpiskā regbija turnīrs noslēgsies 21. maijā Londonā.

Pasaules regbija-7 sērija, Kopvērtējums pēc Velingtonas (3.) posma

#KomandaPunkti
1.DĀR63
2.Fidži51
3.Anglija49
4.Skotija44
5.Jaunzēlande39
6.Velsa30
7.Francija28
8.Argentīna25
9.Austrālija25
10.Kenija25
11.ASV23
12.Kanāda21
13.Samoa11
14.Krievija8
15.Uganda4
16.Japāna3
17.Papua-Jaungvineja1
18.Čīle0