Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Gada labākais regbija tiesnesis atzīst rupjas kļūdas pieļaušanu

Gada labākais regbija tiesnesis atzīst rupjas kļūdas pieļaušanu
Anguss Gārdners
Foto: AFP/Scanpix

Par gada labāko regbija tiesnesi atzītās Anguss Gārdners ir atzinis, ka šī rudens mačā starp Angliju un DĀR ir pieļāvis rupju kļūdu, mača izskaņā nefiksējot Ovena Farela izdarīto pārkāpumu.

Mačs starp Anglijas un Dienvidāfrikas Republikas regbija izlasēm izvērtās ļoti saspringts gan spēles, gan arī rezultāta ziņā un tā izskaņā DĀR centās izraut uzvaru, taču vienā no epizodēm angļu spēlētājs Ovens Farels izpildīja neatļautu spēka paņēmienu pret Andre Esterhūzenu, t.i., Farels ietriecās savā pretiniekā, nemaz nedomājot veikt tvērienu.

Vērojot šo epizodi video atkārtojumā, kurā bija skaidri redzams pārkāpums, Gārdners vienalga nenozīmēja sodu, kā rezultātā DĀR šajā mačā arī cieta zaudējumu ar 11:12.

Pašlaik, dažas dienas pēc tam kā Anguss Gārdners tika nosaukts par gada labāko tiesnesi "World Rugby" vērtējumā, viņš ir atzinis savu kļūdu: "Pēc mača es vairākas reizes skatījos to epizodi, arī konsultējos ar citiem tiesnešiem un esmu nonācis pie secinājuma, ka šajā epizodē bija noteikumu pārkāpums."

"Anglijas spēlētājs savu pretinieku bija aptvēris tikai ar vienu roku, lai gan vajadzēja ar abām," turpināja tiesnesis, "tajos video atkārtojumos, ko man rādīja to īsti nevarēja redzēt. Visas runas par to, ka šis tvēriens bija par augstu nav patiesas, problēma ir tikai ar tvēriena tehniku."

Nobeigumā Gārdners piebilda: "Man liekas, ka tas ir labākais veids kā atzīt savu kļūdu. Jā, es kļūdījos un tāpēc par to runāju. Par laimi, man bija iespēja šo epizodi noskatīties vēlreiz un ieraudzīt pārkāpumu, tāpēc es zinu kurp virzīties tālāk."

Interesanti, ka Ovens Farels līdzīgā veidā pārkāpa noteikumus arī sezonas pēdējā mačā, kad Anglijas izlase tikās ar Austrāliju.

Ovena Farela tvēriens pret DĀR

Ovena Farela tvēriens pret Austrāliju

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).