Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Regbija izlases kapteinis Balodis: "Pēc spēles galvenais treneris Lisko atvadījās"

Regbija izlases kapteinis Balodis: "Pēc spēles galvenais treneris Lisko atvadījās"
Emīls Balodis. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija izlase spēlē pret Austriju otrajā puslaikā dominēja un pēc izšķirošā piezemējuma emocijas bijušas ļoti patīkamas, saka valstsvienības kapteinis Emīls Balodis, atklājot, ka galvenais treneris Sergejs Lisko pēc mača atvadījis no spēlētājiem, jo šī viņam, visticamāk, bija pēdējā spēle postenī. Tāpat kapteinis saka, ka pašlaik ir liela vēlme atpūsties, tomēr pēc aptuveni mēneša viņš noteikti jau vēlēsies atgriezties laukumā.

Latvijas izlase sestdien ar 26:20 izbraukumā pārspēja Austriju, izšķirošo piezemējumu veicot dažas minūtes pirms spēles beigām, kad pēc masīva uzbrukuma bumbu pāri gala līnijai nogādāja Dāvids Bērtiņš. Līdz ar to Latvijas izlase Eiropas čempionāta otrās konferences Ziemeļu divīzijas turnīru iesākusi ar divām uzvarām un tagad devusies ziemas pārtraukumā pirms maijā gaidāmajām noslēdzošajām divām cīņām. Nākamā spēle gaidāma neatkarības atjaunošanas dienā 4. maijā, kad Latvija uzņems Dāniju un, uzvarot tajā, garantēs atgriešanos pirmajā konferencē.

"Spēle bija ļoti smaga - pirmajā puslaikā ātri ieguvām pārsvaru (8:0), bet tas nebija ļoti labi, jo nodomājām, ka nebūs sarežģīta spēle. Tad paši pieļāvām kļūdas, viņi ieguva pārliecību un sāka spēlēt plaši - bija ātra un ļoti skrejoša komanda, radot mums problēmas. Otro puslaiku iesākām ar citu pārliecības līmeni, un zinājām, kā spēlēt - ciešāk un ar fizisku spēku, kas nesa rezultātu," Balodis pastāstīja par spēli, kuras laikā Latvija divreiz bija nokļuvusi iedzinējos ar sešiem punktiem bet guva noslēdzošos 12 punktus. Izšķirošo piezemējumu kapteinis nosauca par komandas darbu. "Uzbrukumā bija ap 20 fāzēm. Slapjā laikā saglabājām bumbu, ar spēku un gribu to ieliekot. Bija lieliskas emocijas. Kaut likās, ka būs vieglāk, viņi uz maču bija savākušies. Austrieši paši atzina, ka viņiem šī bija visu vai neko spēle, jo vēlējās iet augstāk. Teica, ka pēc gadiem mēs tiksimies augstākā grupā."

"Ruslanu Kotļevu pēc spēles vajadzēja mierināt, jo viņš pārdzīvoja par savām kļūdām, tomēr galvenais ir spēles beigu rezultāts. Otro puslaiku dominējām, pat neskatoties uz manu un Kaspara Brieža noraidījumu. Man noraidījums bija nepamatots. Tiesneši domāja, ka esmu nospēlējis rupji, tomēr tā nebija," stāsta izlases kapteinis.

Balodis atklāja, ka izlases galvenais treneris Sergejs Lisko pēc mača atvadījis no spēlētājiem, jo viņam noslēdzies darba līgums, kurš, visticamāk, netiks pagarināts.

"Viņš teica, ka pavadīts nozīmīgs laiks, redzējis, kā daudzi izaug no puikām par vīriešiem. Bija nedaudz skumji, es izlasē spēlēju no pirmā cikla, kad viņš atnāca. Redzēsim, ko nākotne rādīs. Liels paldies. Ja nebūtu šī trenera, es kā spēlētājs būtu citādāks, nebūtu ieguvis tādas zināšanas, ko pie mūsu klubu treneriem nevar. Visi, kuri gāja pie viņa mācīties, ļoti daudz ieguva. Arī ārpus laukuma," krievu speciālistam pateicās Balodis.

"Tagad divas nedēļas mierīgi pakustēšos, bet pēc 3-4 nedēļām jau atkal sāksim trenēties. Noteikti, ka pēc mēneša jau nevarēšu sagaidīt nākamo spēli, tomēr šobrīd gan būtu jauki atpūsties. Visi spēlēja ar lielākiem vai mazākiem savainojumiem. Sezonas beigās vienmēr ir grūti, turklāt bija smags trīs nedēļu režīms ar Latvijas čempionāta finālu un izlases spēlēm. Sezona noslēdzās uz labas nots, izdarījām visu, ko varējām," saka spēlētājs. "Tomēr nevienam nebija citu domu, jo zinājām, ka jāgūst divas uzvaras. Mums ir jātiek atpakaļ iepriekšējā grupā - ja noslīdam uz leju un tur iestrēgstam, tas var ievilkties. Šajās spēlēs daudzi puiši nevarēja palīdzēt, bet uz pavasari visi noteikti būs apdziedējuši savainojumus un būsim stiprāki. Uzskatām, ka grūtākā spēle būs pret Dāniju, kas gan piekāpās Somijai. Dānija biežāk bijusi mūsu grupā, kamēr Austrija parasti spēlējusi grupu zemāk. Ja kādreiz varēja redzēt izlases, kur spēlētāji nemāk, piemēram, sist ar kāju, šobrīd visi liek klāt un kļūst spēcīgāki."

Spēlē pret Austriju izlases spēlētāju sarakstā bija lielas pārmaiņas, Balodim sakot, ka tas bijis redzams arī laukumā. "Pieredzes trūkums veicina mazas kļūdas. Mums pietrūka stabilitātes un ik pa laikam pieļāvām kļūdas, kas pirmajā puslaikā maksāja punktus. Ja būtu pieredzējušāks sastāvs, būtu bijis vieglāk, tomēr pieredzi var iegūt vien spēlējot. Kad būs jauns treneris, visiem atkal būs interese par izlasi un apmeklējums, visticamāk, būs labāks. Ja šis treneris būs no ārzemēm. Tāpat liels paldies pieredzējušajiem spēlētājiem, kuri pat šādā vecumā spēj palīdzēt, kad visi citi atsaka izlasei." Kā pauda Balodis, kopumā var teikt, ka izlasē pašlaik notiek paaudžu maiņa, tomēr pirmajā līnijā pret Austriju spēlējuši "superveterāni".

Pirms ziemas pārtraukuma, kad visas grupas izlases aizvadījušas pa diviem mačiem, Latvijai kopvērtējumā ir deviņi punkti, seko Dānija ar sešiem punktiem, četri punkti ir Somijai un Norvēģijai, savukārt divus punktus zaudējumos iekrājusi Austrija.

Otrās konferences Ziemeļu grupas noslēdzošos divus mačus Latvija aizvadīs jau 2019. gadā, 4. maijā ļoti svarīgā mačā uzņemot Dāniju, bet 25. maijā izbraukumā spēkojoties ar Norvēģiju.


, 2018-10-29 15:32, pirms 5 gadiem
Ar nepacietību gaidu jauno treneri
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.