Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Ķekava/Miesnieki'' izcīna Latvijas kausu regbijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Ķekava/Miesnieki'' izcīna Latvijas kausu regbijā
''Ķekava/Miesnieki'' svin kausa iegūšanu. Foto: Jeļizaveta Iļjina, LRF

27.septembrī Baldones stadionā ''Ķekava/Miesnieki'' Latvijas kausa finālā ar 32:28 pārspēja ''Eži/EK Sistēmas'', tādējādi izcīnot Latvijas kausu regbijā. Tikmēr trešo vietu izcīnīja ''Garkalne/Livonia'' regbisti.

Latvijas kausā piedalījās četras spēcīgākās šīs sezonas Latvijas čempionāta komandas - čempione "Ķekava/Miesnieki", "Garkalne/Livonia", "Eži/EK Sistēmas" un "Fēnikss".

Vienā no pusfināliem par nelielu pārsteigumu parūpējās "Eži/EK Sistēmas" komanda, kas papildlaikā ļoti saspringtā un aizraujošā spēlē ar rezultātu 37:35 pieveica "Garkalne/Livonia" klubu. Savukārt otrajā pusfinālspēlē "Ķekava/Miesnieki" noturēja pirmajā puslaikā iegūto pārsvaru un ar 24:19 pieveica "Fēnikss" regbistus.

27.septembrī Baldones stadionā pirmās laukumā devās "Garkalne/Livonia" un "Fēnikss", kuras cīnījās par trešo vietu. Mača ievadā "Fēnikss" sniedza labu pretspēli, un "Garkalne/Livonia" pirmos punktus guva tikai 20. minūtē, kad piezemējumu veica Roberts Miksons, bet vēlāk realizācijas sitienu pievienoja Valērijs Runco (7:0). Pirmā puslaika atlikušajā daļā vēl pa piezemējumam veica Kaspars Briedis un Mārcis Klapars, Runco precīzi izpildīja vēl vienu realizāciju un "Livonia" puslaiku noslēdza ar 19:0.

42. minūtē ar soda sitiena palīdzību trīs punktus atguva Dāvis Bajārs (3:19), taču nopietni pietuvoties rezultātā "Fēnikss" nespēja. "Livonia" pārliecinoši aizvadīja atlikušo spēles daļu un noslēgumā uzvarēja ar 46:8, izcīnot Latvijas kausa 3.vietu.

Finālspēlē laukumā devās čempione "Ķekava/Miesnieki" un "Eži/EK Sistēmas", kas šogad čempionātā ierindojās trešajā vietā. Jau otrajā minūtē ar piezemējumu rezultātu atklāja Feivors Maduka (5:0). "Eži/EK Sistēmas" vienīgos punktus pirmajā puslaikā guva ar soda sitieniem, Matīsam Zicānam realizējot trīs mēģinājumus.

"Ķekava/Miesnieki" demonstrēja lielisku sapratni, puslaika gaitā veica kopumā četrus piezemējumus, pirmajās 40 minūtēs ieliekot spēcīgus pamatus uzvarai visā spēlē - 27:9. Interesanti, ka jau iepriekšējās spēlēs "Miesnieki" vāji aizvadīja spēles beigas ,kas notika arī šoreiz. Dainis Turkins otrā puslaika sākumdaļā ar piezemējumu samazināja rezultāta starpību (14:27).

62. minūtē Emīls Balodis veica "Miesnieku" piekto piezemējumu, un Latvijas čempione atkal varēja nedaudz uzelpot (32:16). "Eži/EK Sistēmas" nepadevās un atgrieza intrigu galotnē - Elvja Siliņa un jau pieminētā Turkina piezemējumi, kā arī Zicāna realizācijas sitiens, ļāva komandai 77. minūtē nonākt līdz 28:32. Šo handikapu "Miesnieki" gan noturēja un izcīnīja Latvijas kausa trofeju.

Informācija sagatavoja:
Latvijas regbija federācija