Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR paceļas uz 4. vietu pasaules rangā, Latvija saglabā 50. pozīciju

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR paceļas uz 4. vietu pasaules rangā, Latvija saglabā 50. pozīciju
DĀR izlases spēlētāji pirms mača ar Argentīnu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Starptautiskā regbija savienība, kas zināma kā "World Rugby" ir publicējusi jauno pasaules rangu, kurā par vienu pozīciju ir pacēlusies DĀR valstsvienība un tagad ieņem 4. vietu.

Lai arī šajā nedēļā starptautiskajā regbijā nebija daudz maču, jo faktiski tika izspēlēti tikai Regbija čempionāta mači, neiztika bez izmaiņām pasaules rangā. Tā Dienvidāfrikas Republikas valstsvienība, pateicoties uzvarai pār Argentīnu, pacēlās par vienu pozīciju un nu ir ceturtā spēcīgākā izlase pasaulē.

Savukārt līdz ar DĀR kāpumu, par vienu vietu zemāk noslīdēja Austrālija, kas šobrīd noslēdz spēcīgāko izlašu piecinieku. Austrālieši iepriekšējā nedēļas nogalē varonīgi cīnījās pret ranga līderiem, Jaunzēlandi, vien spēles pēdējās minūtēs piedzīvojot zaudējumu ar 29:35.

Par šīs nedēļas veiksminieci ir jāuzskata Fidži izlase, kura gan spēles neaizvadīja, taču pateicoties Argentīnas neveiksmei savā laukumā, kam sekoja "Los Pumas" kritums par vienu pozīciju, Fidži šobrīd ir devītajā vietā.

Latvijas izlase, kas pirms dažām nedēļām iekļuva labāko valstsvienību pirmajā piecdesmitniekā savu pozīciju ir saglabājusi, tāpat kā mūsu kaimiņi, lietuvieši, kas ieņem 38. vietu.

World Rugby rangs, 28.08.

#Komanda
1.Jaunzēlande
2.Anglija
3.Īrija
4.DĀR
5.Austrālija
6.Skotija
7.Velsa
8.Francija
9.Fidži
10.Argentīna
38.Lietuva
50.Latvija

Izmantotie resursi:
World Rugby