Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Blues" un "Crusaders" turpina bez zaudējumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

"Blues" un "Crusaders" turpina bez zaudējumiem
Oklendas "Blues" līdzjutēji
Foto: AP/Scanpix

"Super Rugby Aotearoa" turnīru bez neveiksmēm arī pēc trešās spēļu kārtas turpina Oklendas "Blues", kuri noformēja pirmo zaudējumu Otago "Highlanders" vienībai, bet čempioni "Crusadrers" tika pie otrā panākuma.

Trešās spēļu kārtas pirmajā mačā tikās divas komandas, kas līdz šim vēl nebija zaudējušas, Oklendas "Blues" un Otago "Highlanders". Tiesa, ja oklendiešiem tā bija jau trešā spēle pēc kārtas, tad "kalnieši" uz šo spēli devās tikai ar vienu uzvaru.

Iespējams, ka brīvdienas iepriekšējā nedēļā, taču Otago komanda maču sāka nepārliecinoši, ko, protams, izmantoja "Blues". Vispirms oklendas komanda pirmā guva piezemējumu, kad labs individuālais reids padevās Kalebam Klārkam, bet, kad "Highlanders" rezultātu bija izlīdzinājuši, viņi nepārliecinoši nospēlēja savā ieskaites zonā, kas ļāva nobloķēt sperto bumbu un Daltonam Papalī, kurš to notvēra un piezemēja, atgriezt vadību "Blues" vienībai. Savukārt vēl līdz iešanai pārtraukumā, Klārks vēlreiz nodemonstrēja lielisku individuālo meistarību, pārrāva aizsardzības līniju vēl savā laukuma pusē un kopā ar Reiko Ioanī devās pretinieku ieskaites zonas virzienā, kur otrais no viņiem arī veica piezemējumu.

Otrajā puslaikā komandas gan nonāca mainītās lomās – "Blues" sāka spēlēt pavirši, "Highlanders" uzbruka rezultatīvi, kad bumbu piezemēja Mičs Hants, bet Rieko Ioanī vēl nopelnīja dzelteno kartīti, kuras darbības laikā Šenons Frizels guva vēl piecus punktus Otago komandas labā un tas jau izvirzīja vadībā "Highlanders" vienību ar 24:22.

Uzvaru nesošo piezemējumu guva Papalī, kurš puslaika vidū, pēc koridora izspēles un tai sekojošā mola, spēja atrast variantus, lai "iekristu" pretinieku ieskaites zonā. Tiesa, tā kā vēl bija daudz spēles laika, Oklendas komandai bija jāiztur pretinieku spiediens, kas arī izdevās. Mača beigu rezultāts – 27:24.

Savukārt jau šodien Kraistčērčas "Crusaders", kuriem šī bija tikai otrā spēle, tikās ar Hamiltonas "Chiefs". Te gan jāatzīst, ka pirms gada abu komandu cīņa varētu tikt uzskatīta par Jaunzēlandes klubu regbija grandu spēli, taču šogad "Chiefs" nav labākajās kondīcijās, tāpēc, pat neskatoties uz šķietami līdzīgo rezultātu, šajā cīņā viņiem nebija variantu pret esošajiem čempioniem no Kraistčērčas.

Uzvarētāju labā divus piezemējumus guva Vils Džordans, bet zaudētāju rindās vienīgais piecu punktu uzbrukuma noslēgums padevās Šonam Vainui, pārējos punktus no dažādām sitienu pozīcijām gūstot Damienam Makenzijam. Jāpiebilst arī, ka 10 punktus "Chiefs" guva pēc tam kā "Crusaders" bija panākuši rezultāt 18:3.

"Super Rugby Aotearoa", 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
BluesHighlanders27:24
CrusadersChiefs18:13
#KomandaSUNZP
1.Blues330012
2.Crusaders22009
3.Highlanders21015
4.Chiefs30032
5.Hurricanes20020

Izmantotie resursi:
https://super.rugby/superrugby/