Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Klermona mazākumā “nokož” čempionus

Juris Miņins
Juris Miņins

Klermona mazākumā “nokož” čempionus
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē tika aizvadīti abi Francijas regbija čempionāta augstākās līgas pusfinālu mači. Par Tulonas panākumiem jau ziņojām, bet otrajā spēlē, kurā tikās Klermona un Parīzes “Racing 92”, par uzvarētājiem kļuva klermonieši – 37:31.

Šajā pusfinālā tikās iepriekšējā gada čempioni, “Racing 92”, un šīs sezonas Eiropas čempionu kausa finālisti, Klermona. Turklāt, jāpiebilst, ka abas šīs komandas jau ļoti ilgi ir Francijas čempionāta favorītu statusā un tas solīja aizraujošu cīņu.

Spēles pirmajās minūtēs abas komandas mēģināja atrast pretinieku vājos punktus, kurus vēlāk izmantot, taču neko īpaši vāju viņi neatrada, jo vienības bija labi sagatavojušās, tāpēc abas puses apmainījās ar soda sitieniem. Savukārt pirmo piezemējumu guva klermonietis Damjens Peno, kurš izmantoja Deivida Stretla piespēli ar kāju. Arī otro piezemējumu guva Klermona, šoreiz – Kamils Lopezs.

Francijas galvaspilsētas komanda pirmajās 40 minūtēs spēja gūt vien sešus punktus – abus pēc Dena Kārtera realizētajiem soda sitieniem. Tāpēc rezultāts 19:6 ejot puslaikā, bija visnotaļ objektīvs.

Otrais puslaiks sākās cerīgi “Racing 92”, precīzāk, viņiem radās iespēja spēlēt vairākumā, jo sarkano kartīti saņēma zili-dzelteno spēlētājs Flips van der Merve, bet Dens Kārters realizēja vēl vienu soda sitienu.

Tiesa, pat 14 vīru sastāvā Klermona bija gatava uzvarēt – Kamils Lopezs guva otro piezemējumu, Morgans Para sita vārtos, bet Fritzs Lī pielika punktu savas komandas rezultativitātei. Šajā brīdī, spēles 63. minūtē, rezultāts uz tablo vēstīja 37:12 par labu Klermonai.

Protams, ka parīzieši mēģināja atspēlēties un cīnījās līdz pat pēdējai minūtei, taču tas viņiem neko nemainīja, jo izlieto sasmelt neizdevās. 53. minūtē dzelteno kartīti saņēmušais Kriss Maso guva divus piezemējumus un bija precīzs arī realizācijas sitienā pēc Bena Tameifuna piezemējuma, taču vērst mača gaitu sev par labu “Racing 92” vairs nepietika laika.

Līdz ar to par Francijas Top 14 čempionu titulu nākošnedēļ cīnīsies Tulona un Klermona. Tulonai tas būs 12. finālmačs, bet Klermona par valsts spēcīgākās regbija komandas titulu cīnīsies jau 13. reizi.