Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

U18 regbija izlase piekāpjas čehiem un cīnīsies par piekto vietu Eiropas B divīzijā

U18 regbija izlase piekāpjas čehiem un cīnīsies par piekto vietu Eiropas B divīzijā
Mārtiņš Straume
Foto: Renārs Buivids

Latvijas U18 regbija izlase sestdien, 28. martā Tulūzas piepilsētā Unionā (Francijā) ar 5:22 zaudēja B divīzijas favorītiem Čehijas vienaudžiem Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē un tagad trešdien, 1. aprīlī, pusfinālā par piekto vietu sacentīsies ar Serbijas komandu.

Latvija bija tā, kas šajā spēlē jau devītajā minūtē atklāja rezultātu ar ''Ežu'' pārstāvja Oskara Daugavvanaga-Vanaga piezemējumu, taču līdz pārtraukumam čehi atbildēja ar diviem piezemējumiem, bet otrajā puslaikā izdarīja vēl divus.

Mazajā pusfinālā B divīzijā par piekto vietu jeb par 21.-24. vietu kopvērtējumā jāspēlē ar Serbiju, kas zaudēja Ukrainai ar 3:28. Uzvarot šo spēli, tiks saglabāta vieta B divīzijā un nebūs jācer uz uzvaru trešajā mačā. Pārējās B divīzijas spēlēs sestdien Lietuva ar 22:17 uzvarēja Luksemburgu un Šveice ar 8:5 - Horvātiju. Līdz ar to skaidrs, ka noslēdzošā, trešā spēle Latvijas komandai būs pret Luksemburgu vai Horvātiju.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume: "Spēle bija lieliska. Puikas ļoti cīnījās. Ja ņem vērā, ka spēlēja nosacīti astotais numurs pret pirmo, tad sajūta tāda, ka izdarījām visu, ko gribējām. Jā, bija mums kļūdas, arī izcelt nevienu nevēlos. Taču izdarītās maiņas izrādījās labas, nebija mīnusu. Tomēr jāatzīst, ka pretinieki bija stiprāki. Žēl, ka neizdevās sitieni ar kāju, no neiesitām divus sitamus soda sitienus un realizāciju, taču tas tikai pārlieku lielās nervu spriedzes dēļ. Nākamā spēle 1. aprīlī mums ar Serbiju - jāspēlē kā spēlējām un - jāņem!"

Latvija - Čehija 5:22 (5:10)

Punktu guvēji. Latvija. Piezemējums: Oskars Daugavvanags-Vanags (9. min.). Čehija. Piezemējumi: Dāvids Senks (15.), Lukass Hrebacka (27.), Adams Froneks (36.), Lukass Plocars (70.). Realizācija: Lukass Hrebacka (71.).

Latvija: 1-Vladislavs Šagins, 2-Georgijs Kirillovs (16-Reinis Leitāns, 52.), 3-Iļja Udincevs, 4-Einārs Maskalāns, 5- Rihards Lonskis (20-Kristaps Alksnītis, 52.), 6-Džonatans Džordžs Trede, 7-Filips Mudulis, 8-Artūrs Alainis, 9-Oskars Daugavvanags-Vanags (21-Kristiāns Kalva, 54.), 10-Reinis Zalte, 11-Kārlis Priede, 12-Aldis Juris Ivanovs (23-Maksims Strojevs, 39.), 13-Hardijs Nungurs, 14-Aleksejs Maslakovičs, 15-Markuss Krallišs.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans, LRF preses sekretārs