Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Kaino pametīs Jaunzēlandi, lai spēlētu Francijā

Kaino pametīs Jaunzēlandi, lai spēlētu Francijā
Džeroms Kaino
Foto: AFP/Scanpix

Viens no mūsu laiku "All Black" leģendārākajiem spēlētājiem Džeroms Kaino ir paziņojis, ka pēc šīs "Super Rugby" sezonas pametīs Jaunzēlandi, lai dotos spēlēt uz Franciju.

34 gadus vecais Oklendas "Blues" un Jaunzēlandes izlases uzbrucējs Džeroms Kaino ir paziņojis, ka pēc 2018. gada "Super Rugby" čempionāta noslēguma plāno doties uz Franciju, lai savu klubu spēlētāja karjeru turpinātu pasaules bagātākajā čempionātā.

Pagaidām gan viņš vēl nav noslēdzis oficiālu līgumu ne ar vienu no Top 14 čempionāta komandām, taču iepriekš tika ziņots, ka Kaino varētu papildināt jau tā diezgan zvaigžņotā Tulonas kuba rindas.

Tiesa, ir jāpiebilst, ka pats leģendārā spēlētāja aizbraukšanas fakts nav nekas ārkārtējs, ja ne vien apstāklis, ka, kā daudzās izlasēs, Jaunzēlandes nacionālā komanda, kas pazīstama kā "All Blacks", tiek veidota tikai no tiem spēlētājiem, kas pārstāv vietējos klubus un komandas. Līdz ar to Kaino paziņojums par došanos spēlēt uz Franciju vienlaicīgi nozīmē arī starptautiskā regbija karjeras noslēgumu.

Jāpiebilst, ka savas valsts nacionālajā izlasē uzbrucējs aizvadīja 81 spēli, kurā izcēlās ar 60 gūtajiem punktiem (12 piezemējumiem). Tiesa, Jaunzēlandes regbijā viņš ir atstājis daudz lielāku nospiedumu, jo viņš ir viens no retajiem spēlētājiem, kas šo valsti ir pārstāvējis visos starptautiskā regbija līmeņos, sākot no skolnieku izlases līdz, kā minēts, nacionālajai komandai. 2004. gadā viņš tika atzīts par pasaules labāko jauno (U21) regbistu, bet 2011. gadā, kad "All Blacks" izcīnīja Pasaules kausu, tieši viņu atzina par valsts labāko spēlētāju. Tāpat Kaino, kurš nemaz nav dzimis Jaunzēlandē, bet gan Amerikas Samoa, bija Jaunzēlandes izlases sastāvā 2015. gada Pasaules kausa komandā un izcīnīja savu otro titulu, kļūstot par 20. spēlētāju, kuram tas ir izdevies.

Kā arī...

- Interesanti, ka līdz ar Kaino paziņojumu par došanos uz Eiropu, Francijas Top 14 čempionāta titulētākais klubs, Tulūza pašlaik ir ieinteresējis drošības iestādes un nevis tāpēc, ka policisti plāno atbalstīt šo komandu, bet gan tāpēc, ka, kā pašlaik tiek ziņots, vienības finanšu darbībā, iespējams, varētu būt kādi pārkāpumi. Vai tādi patiesi ir, to noskaidros izmeklēšana.

- DĀR regbija savienība ir nosaukusi sastāvus aprīlī gaidāmajām Labas gribas spēlēm, kas šoreiz norisināsies Austrālijā. Tajās, protams, ir atrasta vieta arī regbijam-7, bet DĀR ir viena no šī turnīra galvenajām favorītēm, turklāt, ne tikai tāpēc, ka tajā uzvarēja pirms četriem gadiem, bet arī tāpēc, ka uz Kvīnslendu vedīs savu labāko sastāvu, kas pēdējās sezonās ir līderi Pasaules sērijā.

Tāpat šajā turnīrā piedalīsies DĀR dāmu regbija izlase, taču viņām tā būs debija Labas gribas spēlēs.

- Visbeidzot, "World Rugby" ir prezentējusi 2018. gada Pasaules kausa regbijā-7 oficiālo bumbu. Par to ir kļuvusi īpaši krāsainā dizainā izstrādātā "Gilbert" ražotā "Gilbert Synergie XV-6", kas esot ar uzlabotu saķeri, t.i., spēlētājiem būs vieglāk tvert piespēles.

Atgādināsim, ka 2018. gada Pasaules kauss regbijā-7 norisināsies ASV, Sanfrancisko pilsētā no 20. līdz 22. jūlijam.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features
https://rugger.info/


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.