Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Anglija, Jaunzēlande uzvar, DĀR turpina nīkuļot

Anglija, Jaunzēlande uzvar, DĀR turpina nīkuļot
Jaunzēlandes izlase saņem Francijas komandas apsveikumus.
Foto: AFP/Scanpix

Ar Anglijas izlases uzvaru pār Argentīnu un Jaunzēlandes panākumu pret Franciju noslēdzās ceturtā starptautisko testu maču nedēļa. Savukārt DĀR turpina krist aizvien dziļāk aizā, jo piekāpās arī Velsai.

Anglijas izlase, neapšaubāmi, uz šo brīdi ir viena no labākajām komandām starptautiskajā regbijā, taču arī Argentīna, lai arī pēdējos 10 mačos ir piedzīvojusi astoņus zaudējumus, nav zemē metama komanda, par ko liecina viņu kopumā diezgan saturīgais sniegums gan šī gada Regbija čempionātā, gan arī 2015. gada Pasaules kausā.

Nevar teikt, ka pirmajā puslaikā Anglija dominēja, patiesībā viņu sniegums bija visnotaļ viduvējs, jo komanda, lai arī centās izveidot bīstamus uzbrukumus, tas neizdevās un momenti rezultatīviem uzbrukumiem parādījās vai nu ātro uzbrukumu gadījumos vai arī viesu pārkāpumu dēļ, t.i., Anglija par punktu gūšanu varēja domāt vien tad, kad argentīnieši rupji kļūdījās. Tiesa, šādu momentu netrūka.

Par vienu no puslaika un arī visas spēles galvenajiem notikumiem kļuva Anglijas komandas spēlētāja Eliota Deilija noraidījums no laukuma mača piektajā minūtē, ko regbists saņēma par spēka paņēmienu pret pretinieku, kurš atradās gaisā. Tas nozīmēja, ka mājniekiem visu atlikušo spēli būs jāpavada 14 vīru sastāvā.

Pirmā puslaika lielāko punktu skaitu, deviņus, guva Ovens Farels, raidot bumbu vārtos trīs reizes, bet vienu reizi viņa sitiens atsitās pret vārtu stabu un atlēca laukumā, taču drīz pēc tam, vienā no ātrajiem uzbrukumiem, Argentīnas izlases spēlētājs apzināti pārkāpa noteikumus, bloķējot piespēli, par ko Anglijai tika piešķirts soda piezemējums.

Savukārt paši argentīnieši vienīgo rezultatīvo uzbrukumu, pēc teju neskaitāmiem grupcīņas mēģinājumiem, guva puslaika kompensācijas laika septītajā minūtē, kad ieskaites zonā nokļuva Fakundo Isa, tādējādi atgriežot intrigu mačā, jo puslaikā komandas devās pie visnotaļ nedroša rezultāta – 16:9 par labu Anglijai.

Tiesa, pirmā puslaika izskaņā dzelteno kartīti nopelnīja anglis Dens Kols, kas nozīmēja, ka otro puslaiku mājnieki sāka ar divu cilvēku deficītu.

Šo apstākli argentīnieši izmantoja ļoti ātri, jo izmantoja angļu vājās puses un divu cilvēku deficītu, kad Santjago Kordero noslēdza ātro uzbrukumu, kas iesākās pēc vairākiem nepabeigtiem Anglijas izlases tvērieniem, kas viņu spēlē bija redzams iepriekš. Rezultāts šajā brīdī kļuva jau 16:14.

Mača turpinājumā gan brīnumi nenotika un pateicoties Džonija Meja piezemējumam, kā arī Farela precīzajiem sitieniem pa vārtiem Anglija, lai arī ne pašā skaistākajā veidā, taču izcīnīja savu nu jau 12. panākumu pēc kārtas.

Citā spēlē, kas arī piesaistīja regbija līdzjutēju uzmanību, pasaules ranga līderi Jaunzēlande tikās ar Franciju. Jāsaka, ka spēle jau no pirmajām minūtēm izvērtās ļoti dinamiska, jo mājnieki apņēmīgi devās uzbrukumā, bet pasaules labākā komanda prasmīgi aizstāvējās, sevišķi labi viņiem veicās ar bumbas atņemšanu pēc tvērieniem, kā arī Israels Dāgs, pēc rupjas Francijas aizsargu kļūdas, aizskrienot no visiem sekotājiem, piezemēja bumbu ieskaites zonā.

Tā arī tika pavadīta spēles ievaddaļa – francūži uzbruka, taču viņiem vienmēr kaut kas pietrūka līdz rezultatīvam noslēgumam, bet Jaunzēlande turējās, lai arī ne ļoti drošā, taču vadībā.

Francijas izlase savus pirmos punktus guva spēles 25. minūtē, kad Maksims Mašeno raidīja bumbu vārtos, panākot 3:10. Tiesa, nevar teikt, ka mājnieki spēlēja slikti, gluži pretēji, francūži rādīja labu regbiju, spēlēja savu spēli, taču uzbrukumā daudzās epizodēs viņiem nepaveicās, kā arī, protams, spēlējot tādu radošu un ātru regbiju, bieži vien kļūdu ir vairāk nekā būtu pieļaujams, kā notika arī šoreiz.

Tiesa, tas nemainīja spēles raksturu, proti, francūži turpināja uzbrukt, kontrolēja bumbu un arī teritoriju, taču neskaitāmās kļūdas viņiem liedza to visu pārvērst punktos, bet Jaunzēlande prata izturēt visu šo spiediena laiku un sodīja mājniekus teju par katru kļūdu. Pie piezemējumiem bez Daga tika arī šī gada pasaules labākais regbists Bodens Barets, kā arī Čārlijs Famuina. Savukārt Francijas labā vienīgais piezemējums Luī Pikamola kontā.

Jāpiebilst, ka šī bija Jaunzēlandes desmitā uzvara pār Franciju pēc kārtas. Savukārt paši francūži otro maču pēc kārtas, lai arī rāda ļoti pieklājīgu regbiju, piekāpās pagājušā Pasaules kausa finālistiem.

No citām spēlēm jāizceļ visu Britu salu izlašu panākumi. Skotija tika galā ar Gruziju – 43:16, Īrija ar 27:24 pārspēja Austrāliju, bet Velsa tika galā ar nīkuļojošo DĀR valstsvienību – 27:13.

Līdz ar ceturtās starptautisko testu maču nedēļas noslēgumu ir teju noslēdzies arī viss rudens maču cikls, jo piektajā nedēļā ir paredzētas vairs tikai divas spēles – Portugāle spēlēs pret Brazīliju, bet Anglija mēģinās noslēgt šo sev tik veiksmīgo gadu ar uzvaru pret Austrāliju.

Starptautiskie testu mači, 4. nedēļa

MājniekiViesiRezultāts
“French Barbarians”Austrālija19:11
SamoaKanāda25:23
VācijaBrazīlija36:14
ItāljaTonga17:19
FidžiJapāna38:25
AnglijaArgentīna27:14
SkotijaGruzija43:16
RumānijaUrugvaja36:10
ĪrijaAustrālija27:24
VelsaDĀR27:13
FrancijaJaunzēlande19:24

"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.