Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR spraigā cīņā garantē vietu regbija PK finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR spraigā cīņā garantē vietu regbija PK finālā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien 2019. gada regbija Pasaules kausa pusfinālā Dienvidāfrikas Republikas izlase, pateicoties Handrē Polarda precīzajiem sitieniem pa vārtiem ar 19:16 pārspēja Velsas izlasi un tika pie iespējas pēc nedēļas cīnīties turnīra finālā, kur viņus jau gaidīja Anglijas valstsvienība.

Jāsaka uzreiz, ka pirmais spēles puslaiks pilnībā attaisnoja visu to, ko pirms spēles daudzi jau bija teikuši, proti, ka abas komandas priekšroku dos cīņai un fiziskam regbijam, tiesa, DĀR komandai šādā regbijā veicās labāk, jo, pirmkārt, var teikt, ka viņi kontrolēja spēli lielāko pirmā puslaika daļu un, otrkārt, viņiem izdevās pirmajiem izvirzīties vadībā un nevienā brīdī "Springboks" nebija iedzinējos, puslaiku noslēdzot ar rezultātu 9:6.

Handrē Polards spēles 15. minūtē atklāja rezultātu, bet trīs minūtes vēlāk arī Denam Bigaram izdevās precīzs soda sitiens, taču Polards vēl pāris minūtes vēlāk atgrieza vadību dienvidāfrikāņiem. Līdz pārtraukumam abi vēlreiz apmainījās ar precīziem sitieniem, kas nozīmēja, ka viss izšķirsies otrajā cīņas cēlienā.

Jāatzīmē, ka Velsas izlase, lai arī gana labi darbojās aizsardzībā, uzbrukumā ļoti bieši izskatījās apjukusi un nezināja ko darīt ar bumbu, bet DĀR izlase, gluži pretēji, zināja ko darīt, taču viņu domas bija ātrākas nekā rokas un kājas, kas noveda pie kļūdām bumbas kontrolē.

Otrais puslaiks sākās Velsas komandai un tās atbalstītājiem ar priecīgu pavērsienu, jo tā sestajā minūtē Dens Bigars ar precīzu soda sitienu rezultātu izlīdzināja un arī kopumā velsiešu "Pūķi" demonstrēja labāku spēli nekā pirmajā puslaikā.

Tiesa, desmit minūtes vēlāk notika tas, ko daudzi gaidīja, proti, piezemējums, kad dienvidāfrikāns Damians de Alende, saņēmis bumbu laukuma malā, izrāvās no tā paša Bigara tvēriena un ar spēku nogādāja bumbu ieskaites zonā. Atbildi gan ilgi nebija jāgaida, jo vēl pēc desmit minūtēm, pēc ārkārtīgi ilga un fiziski smaga uzbrukuma, kas ilga vairāk kā 20 fāzes, DĀR komanda pārkāpa noteikumus, bet Velsa izvēlējās šo situāciju izspēlēt ar grupu cīņu.

Sākumā šāds gājiens likās diezgan avantūristisks un, iespējams, tāds arī bija, taču to viņiem neviens nepārmetīs, jo pēc ātras izspēles bumba tika nogādāta laukuma malā, kur to jau gaidīja Džošs Adamss, kurš mirkli vēlāk tika jau pie sava sestā piezemējuma šajā finālturnīrā, bet Lī Halfpenijs rezultātu izlīdzināja.

Šis arī bija tas brīdis, kad velsieši aktīvi uzbruka un vienā brīdī likās, ka tieši viņi ir tuvāk uzvarai, lai gan arī neizšķirta variants nelikās nemaz tik neiespējams. Tiesa, lai vai kā centās Vorena Getlenda padotie, viena kļūda aizsardzībā maksāja pārāk daudz, jo pēc fiksētā noteikumu pārkāpuma Polards bumbu vārtos sita arī piekto reizi un mazāk kā piecas minūtes līdz mača beigām rezultāts bija kļuvis 19:16.

Protams, trīs punktu pārsvars nav neatspēlējams un arī laiks, vismaz teorētiski, bija pietiekoši ilgs, lai varētu cerēt uz ja ne laimīgu izglābšanos, tad vismaz pagarinājuma nodrošināšanu, taču gan DĀR izlase nospēlēja taktiski pareizi un arī veiksmīgi, gan Velsa nespēja saņemties pādējai ofensīvai un rezultāts palika nemainīgs.

Līdz ar to, nākošajā sestdienā par Viljama Veba Elisa vārdā nosaukto balvu tiksies Anglijas un Dienvidāfrikas Republikas izlases, bet dienu iepriekš bronzas finālā spēlēs Jaunzēlandes un Velsas valstsvienības.

Velsa – Dienvidāfrikas Republika 16:19 (6:9)

Piezemējumi: Dž.Adamss (65) - D.de Alende (57)
Realizācijas: L.Halfpenijs (66) - H.Polards (58)
Sodi: D.Bigars (18, 39, 46) - H.Polards (15, 20, 35, 76)

  -3 [+] [-]

, 2019-10-27 12:59, pirms 4 gadiem
Velsa tika nolikta rakā!

     [+] [-]

, 2019-10-27 13:05, pirms 4 gadiem
Žēl tomēr, ka viena elkoņa dēļ neredzējām, uz ko Francija spējīga.
Un jāpiekrīt Henrijam, skatīties pārraidi ar kārtīgiem ekspertiem komentētājiem, bez Rīmeņa iejaukšanās, pavisam cits smeķis.

  -3 [+] [-]

, 2019-10-27 13:05, pirms 4 gadiem
Velsa šodien vismaz izskatījās labāk kā pret Franciju. Cik tālu tāda komanda, kas pati neveido, cenšas ielaist pēc iespējas mazāk un izmanto tikai to, ko iedod pretinieki, varēja aiziet? Es teiktu ka tā jau izspieda vairāk, kā varēja.
Slēpts komentārs: ilgonix

  +8 [+] [-]

, 2019-10-27 13:10, pirms 4 gadiem
Mixes rakstīja: Velsa šodien vismaz izskatījās labāk kā pret Franciju. Cik tālu tāda komanda, kas pati neveido, cenšas ielaist pēc iespējas mazāk un izmanto tikai to, ko iedod pretinieki, varēja aiziet? Es teiktu ka tā jau izspieda vairāk, kā varēja.
Šī gada agrā pavasarī tāda komanda uzvarēja Sešu nāciju čempionātā, turklāt, uzvarot visas pretinieces.

Velsas problēma kopumā ir "sastāva dziļums", arī šajā turnīrā, kad līdz pusfinālam tiekot jau bija pamatīgi robi sastāvā, ko rezervisti īsti aizpildīt nevarēja.

  +6 [+] [-]

, 2019-10-27 13:10, pirms 4 gadiem
ilgonix rakstīja: Stūlbs sporta veids - regbijs..
Bet tu gan gūdrs...

  -3 [+] [-]

, 2019-10-27 13:33, pirms 4 gadiem
susurkins rakstīja: Bet tu gan gūdrs...
Bet protams..

  +1 [+] [-]

, 2019-10-27 13:48, pirms 4 gadiem
ilgonix rakstīja: Stūlbs sporta veids - regbijs..
pats tu i stulps

  +1 [+] [-]

, 2019-10-27 13:49, pirms 4 gadiem
Velsai traumas visu spēli un rezultātā arī turnīru sabeidza. Ja būtu pilnā sastāvā, domāju, ka būtu izrāvuši uzvaru un spēlētu pret Angliju finālā, bet tas viss, protams, no vecās, labās ''kā būtu, ja būtu'' sērijas. Jābūt labām atlikušajām divām spēlēm!

  -2 [+] [-]

, 2019-10-27 14:25, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: pats tu i stulps
Tu te nedirs..

  -1 [+] [-]

, 2019-10-27 14:46, pirms 4 gadiem
ilgonix rakstīja: Tu te nedirs..
ūdeni nolaidi? lai nevaņo...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-27 15:00, pirms 4 gadiem
darbagalds rakstīja: ūdeni nolaidi? lai nevaņo...
Tev pa seju varu nolaist..

     [+] [-]

, 2019-10-27 17:34, pirms 4 gadiem
Mixes rakstīja: Velsa šodien vismaz izskatījās labāk kā pret Franciju. Cik tālu tāda komanda, kas pati neveido, cenšas ielaist pēc iespējas mazāk un izmanto tikai to, ko iedod pretinieki, varēja aiziet? Es teiktu ka tā jau izspieda vairāk, kā varēja.
Tā jau nebija,ka Velsa neko neveidoja,tā nemaz regbijā nevar!'DĀR vienk.ar būdu atkal vairāk paķēra,bet vispār ļoti līdzīgs mačs!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-27 18:47, pirms 4 gadiem
Nez ko DĀR spēs likt pretī Anglijai kas izskatās monstruāli spēcīga, bet nu labi ka uzvarēja Velsu jo Eiropas fināls, tas vairs nebūtu tas...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-27 18:50, pirms 4 gadiem
Tādus pamuļķus vajag bloķēt, kas nāk tikai lai kautko iekakātu, nu ja nepatīk kāds sporta veids neviens tak nespiež nākt tajā sadaļā... te raksta tie kam patīk un interesē, nafig te līst un bojāt gaisu? Un cik tādu nav stulbeņu... diemžēl

     [+] [-]

, 2019-10-27 19:31, pirms 4 gadiem
lacis67 rakstīja: Nez ko DĀR spēs likt pretī Anglijai kas izskatās monstruāli spēcīga, bet nu labi ka uzvarēja Velsu jo Eiropas fināls, tas vairs nebūtu tas...
Pagājušajā gadā Anglija spēlējot Dienvidāfrikā zaudēja trīs maču sērijā ar 1-2, uzvarot tikai pēdējā spēlē un arī rudens testu spēlēs, ļoti interesantā un pat skandalozā spēlē, angļi savā laukumā uzvarēja diezgan knapi.

Anglija, ja rādīs savu labāko spēli kā pret Jaunzēlandi, pašlaik izskatās kā favorīti, taču DĀR arī nav jāieraksta zaudētājos pirms laika, tā ir ļoti laba komanda, kas pašlaik spēlē uz pacēluma (gan turnīra, gan overall fona).

     [+] [-]

, 2019-10-27 21:06, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: ļoti interesantā un pat skandalozā spēlē
Kas tur tāds bij?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-27 21:29, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Kas tur tāds bij?
https://www.youtube.com/watch?v=eI5...

     [+] [-]

, 2019-10-29 09:56, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=eI56y1avY6c
Yep! Pats labākais, ka pirms PK - WorldRugby laida klajā skaidrojumu, kur par šādu tvērienu jādod dzeltenā kartiņa.
https://youtu.be/_dMSSNNeoHs?t=138

     [+] [-]

, 2019-10-29 10:02, pirms 4 gadiem
Es gan lieku uz Angliju finālā. DĀR nevarēs noturēt savu spēku un spēles stilu.
Jau divas smagas spēles ir bijušas - pret JAP un pret Velsu, kur DĀR bija jāizliek daudz fiziska enerģija.
Un tagad nāk trešā komanda - fantastiskā formā Anglija, kurai vēl būs par vienu dienu vairāk atvilkt elpu, kas šajā līmenī ir būtiski.
Angļiem ir būtiski jākļūdās, lai nevarētu uzspiest savu spēles stilu un nespētu izmantot savas iespējas.
Ja tiesās vēl Francūzis - Poite, vai Garces, tad tie ir Ziemeļu puslodes regbija atbalstītāji. Ja Nigels Ovens, tad 50/50 - viņš atbalsta All Blacks stilu, bet ne DĀR, ne ENG nespēlē tādu stilu, tā ka šajā gadījumā iespējams Nigels būtu visneitrālākais tiesnesis finālam, lai arī novēlu to tiesāt kādam no Frančiem, jo Nigels jau tiesāja iepriekšējo finālu.

     [+] [-]

, 2019-10-29 10:05, pirms 4 gadiem
Ā, reku jau ir info - Garces tiesās. Tas tikai palielina iespējas Angļiem uzvarēt
https://www.rugbyworldcup.com/news/...
Nav tā, ka tiesnesis pietiesās, bet pielāgoties tiesneša stilam Angļiem būs vieglāk nekā DĀR.