Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izlase izbraukumā uzvar Austriju

Ints Megnis
Ints Megnis

Regbija izlase izbraukumā uzvar Austriju
Latvijas regbija izlase. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija izlase šodien Vīnē grūtā cīņā ar 26:20 (11:17) pārspēja Austriju, sperot vēl vienu soli pretim uzvarai Eiropas čempionāta otrās konferences Ziemeļu divīzijā.

Latvijas izlase Sergeja Lisko vadībā tika pie otrās uzvaras divos mačos un tagad devusies ziemas pārtraukumā, jo noslēdzošās divas cikla spēles būs vien maijā.

Kaut pirmos uzbrukumus veica Austrija, 14. minūtē Latvijas izlase atklāja rezultātu ar Emīla Baloža veiktu piezemējumu pēc ilgāka uzbrukuma. Realizācijas sitiena pozīcija nebija ļoti grūta, tomēr Ruslans Kotļevs to netrāpīja. Tiesa, puslaika vidū pēc pārkāpuma tieši pretim vārtiem viņš iesita sodu un Latvija jau bija vadībā ar 8:0. 25. minūtē pirmo piezemējumu veica arī Austrija, bet vēl pēc piecām minūtēm Latvija jau atradās iedzinējos ar 8:10.

34. minūtē Kotļevs ar soda sitienu vēl atguva Latvijai vadību ar 11:10, tomēr trīs minūtes vēlāk mājinieki skaisti izskrēja no laukuma vidusdaļas un pievienoja vēl septiņus punktus. Līdz ar to Latvija pēc puslaika zaudēja ar 11:17.

Otrā puslaika pašā sākumā Latvijai trīs punktus atguva Juris Iesalnieks. Kaut mūsu izlasei ilgstoši piederēja izteikts pārsvars, ap 15. minūti uzbrukumā aizlauzās Austrija un tas noslēdzās ar trāpītu soda sitienu. Tomēr brīdi vēlāk Latvija veica labu uzbrukumu, tam rezultējoties ar Dāvja Pērkona piezemējumu laukuma malā un deficīts tika samazināts līdz 19:20.

Tuvojoties spēles beigām, Kotļevs kļūdījās soda sitienā no ideālas pozīcijas. Tomēr Latvija reabilitējās ar uzviju un spēja izraut uzvaru, pāris minūtes vēlāk Dāvidam Bērtiņam veicot piezemējumu un arī Iesalniekam trāpot realizāciju, kas ļāva atgūt vadību ar 26:20. Noslēdzošajās minūtēs visi pretinieku centieni tika noturēti un Latvijas sportisti varēja priecāties par panākumu.

Vēl vienā grupas spēlē šodien Dānija ar 42:10 sagrāva Norvēģiju.

Tas nozīmē, ka pirms ziemas pārtraukuma, kad visas izlases aizvadījušas pa diviem mačiem, Latvijai kopvērtējumā ir deviņi punkti, seko Dānija ar sešiem punktiem, četri punkti ir Somijai un Norvēģijai, savukārt divus punktus zaudējumos iekrājusi Austrija.

Latvijas izlase šobrīd sacenšas turnīrā, kuras pilnais nosaukums ir "Rugby Europe International Championships" jeb Eiropas čempionātā otrā un trešā līmeņa izlasēm. Šī ir trešā sezona jaunajā formātā, kad mači tiek izspēlēti viena gada ciklā, kas aizstāj iepriekšējo divu gadu ciklu. Šajā turnīrā pirmajos divos līmeņos "Championship" un "Trophy" spēlē pa sešām izlasēm, tiem seko desmit izlašu "Conference 1" turnīrs un desmit izlašu "Conference 2" turnīrs, kurā ir arī Latvija, bet pašā lejasgalā atrodams trīs izlašu attīstības turnīrs.

Otrās konferences Ziemeļu grupas noslēdzošos divus mačus Latvija aizvadīs jau 2019. gadā, 4. maijā uzņemot Dāniju, bet 25. maijā izbraukumā spēkojoties ar Norvēģiju.

Ziemeļu konferences otrās divīzijas kopvērtējums

VietaIzlaseSpēlesAttiecībaPunkti
1.Latvija250:279
2.Dānija260:326
3.Somija229:424
4.Norvēģija219:484
5.Austrija226:352

Latvijas spēles ciklā

DatumsKomandasRezultāts
20. oktobrisLatvija - Somija24:7
27. oktobrisAustrija - Latvija20:26
4. maijsLatvija - Dānija
25. maijsNorvēģija - Latvija

  +1 [+] [-]

, 2018-10-27 21:25, pirms 5 gadiem
Jāsaka, ka, kā pirmā, tā otrā spēle mūsu izlases izpildījumā bija vājas un galīgi ne no favorītu pozīcijām nospēlētas. Jau pirms nedēļas Rīgā mūsējie nevarēja pāriet laukuma centra līniju, somiem visu laiku uzbrūkot.

Tāpat - tehniskais brāķis. Es saprotu, ka puiši, kas ir absolūti amatieri, cenšas un paldies viņiem par to, bet izlases mačos gribētos redzēt mazāk kļūdu (nespēja kontrolēt un piespēlēt bumbu).

Tā jau mūsu komandai vajadzētu tikt atpakaļ divīziju augstāk, taču kopumā brīžiem liekas diezgan bēdīgs tas sniegums.

     [+] [-]

, 2018-10-27 21:28, pirms 5 gadiem
Fullback rakstīja: Jāsaka, ka, kā pirmā, tā otrā spēle mūsu izlases izpildījumā bija vājas un galīgi ne no favorītu pozīcijām nospēlētas. Jau pirms nedēļas Rīgā mūsējie nevarēja pāriet laukuma centra līniju, somiem visu laiku uzbrūkot.

Tāpat - tehniskais brāķis. Es saprotu, ka puiši, kas ir absolūti amatieri, cenšas un paldies viņiem par to, bet izlases mačos gribētos redzēt mazāk kļūdu (nespēja kontrolēt un piespēlēt bumbu).

Tā jau mūsu komandai vajadzētu tikt atpakaļ divīziju augstāk, taču kopumā brīžiem liekas diezgan bēdīgs tas sniegums.
šajā spēlē nebija 8 spēlētāju starp kuriem arī mūsu abi Leģionāri tākā piedodami šodien.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-27 21:43, pirms 5 gadiem
Lai kā Kotļevs centās sačakarēt spēli ar saviem negudrajiem sitieniem, tas viņam neizdevās. vispār spēli izvilka uzbrucēji, it sevišķi beigās kad bumbu Šefiņš malām caur Ruslanu vairs nedeva. Austriešiem aizsargs visu paveica, kad mūsējie palika mazākumā, tā izdejoja cauri. Kapēc angļi nebrauca spēlēt?

  -1 [+] [-]

, 2018-10-27 21:51, pirms 5 gadiem
Shitie lkm ir tas pats kas mums naaciju ligaa punduri???

     [+] [-]

, 2018-10-28 09:31, pirms 5 gadiem
Tik nozīmīgā sportā kā regbijs uzvarēt AUT un SOM ir vismaz kaut kāds saniegums.

     [+] [-]

, 2018-10-28 13:31, pirms 5 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Tik nozīmīgā sportā kā regbijs uzvarēt AUT un SOM ir vismaz kaut kāds saniegums.
Tik jāsaprot, ka ne Austrijā, ne Somijā, tāpat kā arī Latvijā, šis sports nav baigi plaši pārstāvēts un populārs, kā arī mūsu komanda Pasaules rangā ir augstāk par abām šīm, viduvēji-vājajām komandām.