Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Divkārtējais PK ieguvējs Nonū atgriežas Tulonā

Divkārtējais PK ieguvējs Nonū atgriežas Tulonā
Mā Nonū (ar bumbu) Foto:imago/Scanpix

Divkārtējais Pasaules kausa regbijā ieguvējs Mā Nonū ir piekritis palīdzēt savai bijušajai komandai, Francijas čempionātā spēlējošanai Tulonai, kurai pašlaik ir traumēti vairāki centra pozīcijā spēlējošie regbisti.

Tulonas regbija klubs šodien ir paziņojis, ka, sakarā ar Entonija Beljū un Žuljēna Herito savainojumiem, viņi ir vienojušies ar 38 gadus veco Mā Nonū, kurš iepriekš jau bija pārstāvējis Murada Buželala vienību. Vienošanās ir parakstīta uz laiku līdz sezonas beigām.

Jaunzēlandietis Nonū, Tulonas komandu jau bija pārstāvējis laika periodā no 2015. līdz 2018. gadam, taču 2019. gada sezonu bija nolēmis aizvadīt mājās, pievienojoties Oklendas "Blues" komandai, kurā viņš spēlēja pirms došanās uz Franciju. 2020. gada sezonā centrs vēlreiz mainīja klubu, pievienojoties strauji augošajam ASV regbija čempionātam MLR (Augstākā regbija līga).

Mā Nonū savu vārdu pasaules regbija vēsturē ir ierakstījis ne tikai ar diezgan raibu karjeru klubu regbija līmenī, bet arī starptautiskajos mačos. Viņa kontā ir 103 mači Jaunzēlandes izlasē un viņš bija "All Blacks" sastāvā arī 2011. un 2015. gada Pasaules kausā, kad šī komanda tika pie čempionu tituliem. Nonū kontā izlases kreklā ir 155 punkti, t.i., 31 piezemējums.

Paredzams ka 182 cm garais un 108 kg smagais jaunzēlendietis Tulonas komandai pievienosies jau tuvākajās dienās un gatavosies gan mačam "Top 14" čempionātā, kur Tulonai būs jātiekas ar Tulūzu, gan Izaicinājuma kausa finālam, kurā tulonieši iekļuva pēc šodienas uzvaras pār Lesteras "Tigers".

Mā Nonū karjeras spožākās epizodes

Izmantotie resursi:
https://www.ultimaterugby.com/


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.