Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms PK krievi zaudē Anglijas otrās līgas klubam

Juris Miņins
Juris Miņins

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms PK krievi zaudē Anglijas otrās līgas klubam
Krievijas izlases kapteinis Vasīlijs Artemjevs un galvenais treneris Lins Džonss preses konferencē pirms gaidāmā mača.
Foto: TASS/Scanpix

Šodien savu pēdējo pārbaudes spēli pirms nākamajā mēnesī startējošā Pasaules kausa regbijā aizvadīja Krievijas izlase un piekāpās Anglijas "Championship" turnīrā spēlējošajai Džērsijas "Reds" vienībai – 22:35.

Krievijas izlase šodien aizvadīja savu pēdējo pārbaudes spēli pirms nākammēnes gaidāmā 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra. Tiesa, te gan jāpiebilst, ka sākotnēji krieviem bija paredzēta pārbaudes cīņa pret Gruzijas valstsvienību, taču pēdējā laikā starp abām valstīm ir visnotaļ saspīlētas politiskās attiecības, tāpēc uzņemošā puse (Gruzija) nolēma nerīkot šo spēli, norādot, ka nevar garantēt Krievijas izlases drošību.

Tāpēc abām komandām bija jāmeklē jauni pretinieki, kas arī tika atrasti un šajā dienā mači arī izspēlēti. Gruzijas izlase tikās ar Pro 14 turnīra komandu no DĀR, "Southern Kings", bet Krievijas pretinieki bija Anglijas pēc spēka otrās līgas, jeb "Championship" turnīra, komanda Džērsijas "Reds".

Jāsaka, ka šī spēle noteikti nebūs tā, ko vienības galvenais treneris Lins Džonss vēlēsies, lai spēlētāji atceras, pat neskatoties uz izteikto "draudzības spēles" rakstutu (krievi maču sāka ar tālākajiem rezervistiem laukumā, bet maiņu skaits bija neierobežots). Izgāzušies pirmajā puslaikā, t.i., neskatoties uz sākotnējo labo ofensīvu, zaudējot trīs realizētus piezemējumus pēc kārtas un nonākot iedzinējos ar 0:21, tikai 31. mača minūtē krievi, kas bija arī laukuma saimnieki, guva savus pirmos punktus, bet pārtraukumā ejot rezultāts bija 28:12 "Reds" labā.

Otrajā puslaikā krieviem parādījās jaunas problēmas, proti, precīzi pusi laika viņiem bija jāspēlē mazākumā, jo tika nopelnītas divas dzeltenās kartītes. Tas gan neliedza šajā mača nogrieznī mājniekiem svinēt panākumu ar 10:7, taču visā mačā gan nācās atzīt Džērsijas "Reds" pārākumu ar 35:22. Interesanti, ka vienu piezemējumu uzvarētāju rindās guva Krievijas izlases galvenā trenera dēls Lūks Džonss.

Jāpiebilst, ka Džērsijas "Reds" 2018./2019. gada "Championship" sezonu noslēdza ceturtajā vietā, uzvarot 12 no 22 mačiem.

Gruzijas izlasei arī nebija viegla spēle, jo "Southern Kings" pirmie izvirzījās vadībā un mājniekiem nācās viņus ķert, kas arī izdevās, mača pēdējās 13 minūtēs gūstot trīs piezemējumus pēc kārtas, divi no kuriem arī tika realizēti, kas beigu beigās deva panākumu ar 24:20.

Gruzijas izlasei tā gan vēl nav pēdējā pārbaudes spēle, jo 6. septembrī komanda savās mājās uzņems spēcīgo Skotijas valstsvienību.