Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Garkalne"/ "Livonia" argentīniešu leģionārs: "Baltijā daudz izpilda sitienus"

Ints Megnis
Ints Megnis

"Garkalne"/ "Livonia" argentīniešu leģionārs: "Baltijā daudz izpilda sitienus"
Pedro Kaseress Garsons. Foto: Jeļizaveta Iļjina

"Garkalne"/ "Livonia" komandas argentīniešu leģionārs Pedro Kaseress Garsons pauž, ka izbauda savu laiku Latvijā, bet regbijs šeit ir citādāks, nekā viņš pieradis spēlēt, jo tiek izpildīts daudz sitienu, sportists atzina intervijā pēc uzvaras Latvijas grandu mačā.

Argentīnietis "Livonia" komandai pievienojās dienu pirms Baltijas "Top" līgas sezonas sākuma un trijos no četriem līdz šim aizvadītajiem mačiem tieši viņš nosaukts par Latvijas vicečempionu labāko spēlētāju pretinieku komandas vērtējumā. Tā notika arī sestdien, kad "Garkalne"/ "Livonia" Latvijas grandu mačā ar 21:14 apspēlēja "Miesniekus", Kaseresam otrajā puslaikā realizējot trīs ļoti svarīgus soda sitienus.

"Pagājušajā nedēļā man nebija laba spēle, tāpēc trenējos un uzlaboju savu sniegumu. Pret "Miesniekiem" bija ļoti grūta spēle. Mēs pieļāvām mazāk kļūdu un tāpēc arī ir šāds rezultāts. Kopumā cīna bija līdzīga, nebija daudz piezemējumu," maču komentēja argentīnietis, kurš centies soda sitienus izpildīt arī iepriekš, bet tad viņam nav klājies tik labi. "Tagad pamainīju savus sitienus un ir patīkami gūt punktus."

"Ļoti jauka valsts, patīkami pilsēta, izbaudu savu laiku šeit," par Latviju saka Kaseress, kuram nokļūt "Garkalne"/ "Livonia" rindās palīdzējis draugs no Anglijas. "Pirms tam spēlēju Jaunzēlandē un viņš man piedāvāja uz pāris nedēļām atbraukt šeit. Vienmēr ir laba pieredze apgūt citu kultūru, citu regbiju. Šeit daudz izpilda sitienus, bet es esmu pieradis pie regbija, kurā vairāk spēlē, tāpēc man jāpielāgo sava spēle."

Kaseress nevēlas pārvērtēt savu sniegumu pēc labāko spēlētāju balvām, sakot, ka pats galvenais ir komandas rezultāts.

"Ļoti priecājos, ka uzvarējām. Pirmais puslaiks man ļoti patika, kamēr otrajā bija daudz kļūdu un, visticamāk, skatītājiem tas nebija interesants. Tomēr pats galvenais, ka komanda izturēja, visi cīnījās par katru centimetru," saka "Garkalne"/ "Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Pirmajā puslaikā atvērāmies visās pozīcijās, bija labs komandas sniegums. Salabojām auta izspēli - uzvarējām gan savus, gan viņu metienus. Bija iespējas un tās izmantojām."

"Ļoti vēlējāmies uzvarēt un pēc šī mača, visticamāk, būsim trešie "Top" līgā, tāpēc pusfinālā tiksimies ar otro komandu. Tāpat vēl viss priekšā Latvijas čempionātā," secina lietuviešu speciālists.

Pēc četrām kārtām “Top” līgas kopvērtējumā pirmās divas vietas ieņem Lietuvas grandi no Šauļiem "Baltrex" un "Vairas-Kalvis-Jupoja", tālāk seko abas spēcīgākās Latvijas komandas, kas uzvarējušas pa divām reizēm, piektā ar vienu uzvaru ir "Šiauliai", bet tikai zaudējusi Kauņas "Žalgiris" vienība. Pēdējā regulārās sezonas kārtā sestdien "Garkalne"/ "Livonia" viesosies pie "Žalgiris ", bet "Miesnieki" savā laukumā Baldonē centīsies sagādāt nelielu pārsteigumu pret pagājušās sezonas čempioni "Vairas-Kalvis-Jupoja", kas gan šosezon pagaidām vēl nerāda labāko sniegumu. Tāpat Latvijas komandām jācer, ka "Baltrex" pieveiks "Šiauliai".

Tā kā "Vairas-Kalvis-Jupoja" komanda ir uzvarama, izcīnīt trešo vietu regulārajā sezonā ir svarīgi. "Pusfināls ir tikai viena spēle, tajā viņiem būs ļoti liels spiediens, jo esošie čempioni baidīsies zaudēt," saka Ščavinsks.

"Acīmredzot, nespēju noskaņot komandu spēlei. Tik daudz kļūdas, neievērota disciplīna. Tur arī rezultāts izveidojās. Viss pa vecam - atkal brīžiem nospēlējām labi, bet, kad jānes iekšā, pieļaujam kļūdas. Tāpat atkal visādi brīnumi notika autā. Viņiem veiksmīgi sasita sodus, izmantoja mūsu dzelteno kartīti un tieši liekā spēlētāja izspēlē ielika pa malu," skarbs ir "Miesnieku" galvenais treneris Kristaps Andersons. "It kā iegūstam teritoriju, bet, kad jāsāk veidot uzbrukumu un gūt punktus, pieļaujam kļūdas. Paskaitiet - Bramanim četras reizes piespēle uz priekšu, Karavīram (Mārim Robežniekam), šķiet, divreiz, tāpat vēl kādam. Ja puslaikā bumba izkrīt desmit reizes vairāk nekā pretiniekam, kā vari uzvarēt spēli? Pretinieks iegūst bumbu un atkal spēlē mūsu pusē."

"Varbūt pārliecībai derētu, ja mēs pēdējā spēlē uzvarētu "Vairas", grūti teikt, bet soliņš ir tik garš, cik ir. Centīsimies atkal kaut ko palabot, lai sestdien nospēlētu labāk nekā iepriekšējās divas spēles," pauž Andersons, bet atgādina, ka "Miesniekiem" gaidāms ļoti smags spēļu grafiks - pēc cīņas pret "Vairas" 3. un 7. septembrī sekos Latvijas čempionāta spēles, pēc tam 14. septembrī būs "Top" līgas pusfināls, bet tad jau 21. septembrī risināsies otrais mačs pret "Garkalne"/ "Livonia", kas izšķirs Latvijas čempiona titulu. "Skatīsimies, cik mums tad vēl būs jaudas."

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija