Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas" regbisti Slokas stadionā uzvar "Fēniksu"

Ints Megnis
Ints Megnis

"Jūrmalas" regbisti Slokas stadionā uzvar "Fēniksu"
RK "Fēnikss" gatavojas uzbrukumam
Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Pirmo uzvaru šīs sezonas Latvijas čempionātā aizvadītajā nedēļas nogalē guvusi "Jūrmalas" komanda, kas regbija svētku ietvaros ar 24:5 (10:5) Slokas stadionā pārspēja "Fēnikss" komandu.

"Jūrmalas" vienībai iespēja spēlēt Jūrmalas pilsētas galvenajā stadionā bija tikai otro reizi vēsturē, kas spēli padarīja par regbija svētkiem. "Pagaidām vēl nevaram sapulcēt pilnas tribīnes, taču neraugoties uz lietaino laiku, skatītāji sanāca un tribīnēs bija gana daudz regbija interesenti," vēsta vienība.

Spēles sākumā laukumā bija cīņa visās laukuma daļās, pietrūkstot skaistām un plašām izspēlēm. Netrūka kļūdas un te savu lomu ik pa brīdim nospēlēja arī laika apstākļi un slapjās bumbas savaldīšanā gadījās kļūdas. Valmierieši divas reizes mēģināja atklāt rezultātu ar soda sitienu, bet abas reizes bija mazliet par īsu.

Tomēr drīz vien RK “Jūrmala” realizēja divus piezemējumus, panākot 10:0. Abas reizes viesu aizsardzības vājās vietas tika uztaustītas uzbrukuma kreisajā flangā. Pirmais piezemējums padevās komandas kapteinim Artūram Periham, otrais – Rolandam Kursītim. Tiesa, abi realizācijas sitieni palika nerealizēti. Drīz vien pēc divām jūrmalnieku kļūdām netālu no ieskaites laukuma pie piezemējuma tika arī valmierieši, kuru sastāvā izcēlās Jānis Gabrāns. Līdzvērtīgā cīņā 10:5 pēc pirmā puslaika.

Savu pārākumu jūrmalniekiem izdevās apliecināt otrajā puslaikā, kad vēl pa reizei bumbu pretinieka ieskaites laukumā ienesa Perihs un Mihails Tumins. Īpaši skaists bijis pēdējais spēles piezemējums. Realizācijas sitienus trāpīja Tumins un viens no šīs spēles rīkotājiem Kristians Avotiņš.

"Uzvara ir laba lieta, bet es kā treneris nekad savai komandai nevarēšu likt desmitnieku. Vienmēr ir iespējas kaut ko izdarīt labāk. Šo spēli vērtēšu ar stabilu sešinieku. Pirmajā puslaikā bija pārāk daudz kļūdiņu piespēlēs. Nevaram atrast savu spēli pirmajā līnijā, kaut kur pieklibo spēles organizācija un daudzveidība. Faktiski tās lietas mums velkas līdzi no iepriekšējās sezonas. Varēja just, ka atbildības slogs ir liels un nespēlējam brīvi – tik daudzi skatītāji, savs stadions. Ceru, ka ar katru spēli kļūsim labāki," paudis "Jūrmalas" galvenais treneris Svajūns Mikalčus. "Esam amatieri, visiem ir darbs, sāksies jaunais mācību gads, tomēr par treniņu apmeklējumu nevaru sūdzēties. Drīzāk vēl nevaram piešauties pie klasiskā regbija, jo sezonas sākumā bija citi uzsvari. Jāpieliek agresivitātē brīžos, kad esam ar bumbu. Varbūt par kaut kur jānospēlē rupjāk. Lai nu kā, ir tikai piecas komandas un viens aplis, tāpēc punkti vajadzīgi jau tagad."

Latvijas čempionātā šobrīd bez zaudējumiem cīnās "Garkalne"/"Livonia" un "Stats"/"Ķekava", "Jūrmalai" ir viens panākums divos mačos, kamēr bez uzvarām ir LMT/"Eži" un "Fēnikss". Nākamajās spēlēs 1. septembrī "Jūrmala" Ozolniekos uzņems valsts čempioni "Stats"/"Ķekava", bet "Fēnikss" Rūjienā uzņems LMT/"Ežus", noslēdzot regulāro čempionātu.

Par turnīra izspēles grafiku komandām izdevās vienoties vien pēc jaunā Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidenta Aivara Pilenieka stāšanās amatā, lemjot, ka pieci klubi izspēlēs viena apļa turnīru. Pēc tam 13. oktobrī ieplānoti fināls un spēle par trešo vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/rkjurmala/

     [+] [-]

, 2018-08-28 10:30, pirms 6 gadiem
1.septembrī Jūrmala viesos, RTK stadionā, spēlēs ar Miesniekiem. Ozolniekos nav spēle.