Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Japāna un Samoa Nāciju kausu sāk ar panākumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Japāna un Samoa Nāciju kausu sāk ar panākumiem
Foto: worldrugby.org

Šodien tika dots starts Klusā okeāna nāciju kausa izcīņai, kas šogad notiek paplašinātā un ļoti spēcīgā dalībnieku sastāvā. Ar uzvarām šo turnīru sāka Japānas un Samoa izlases.

Klusā okeāna Nāciju kauss regbijā ir ikgadējs notikums, kurā cīnās komandas no šī pasaules reģiona, tiesa, turnīra dalībnieku sastāvs katru gadu ir mainīgs. Puslīdz regulāri šajā turnīrā piedalās mazās salu valstis – Fidži, Tonga un Samoa, bet pārējās vienības gadu no gada mainās, tāpēc nereti, lai nodrošinātu vienmērīgu spēļu kalendāru, uz turnīru tiek uzaicināta arī kāda Eiropas izlase.

Šogad gan nekādus palīgus no Eiropas nevajadzēja saukt, jo pirms 2019. gada Pasaules kausa visas reģiona spēcīgākās izlases vēlējās izmantot Nāciju kausu kā vienu gatavošanās posmu četrgades atbildīgākajam startam, tāpēc bez jau pieminētajām izlasēm turnīrā piedalījās arī Japāna, ASV un Kanāda.

2019. gada Klusā okeāna Nāciju kausa atklāšanas mačos tikās Samoa un Tonga, kā arī Japāna un Fidži, bet abas Ziemeļamerikas komandas savstarpējo maču aizvadīs vien rītdien.

Pirmie savas attiecības skaidroja salinieki, Samoa un Tongas izlases. Jāsaka, ka spēli labāk sāka Tonga, arī pirmo piezemējumu guva tieši viņi, kad par visiem veiksmīgāks izrādījās bijušais Anglijas Premjerlīgas spēlētājs Kūpers Vuna, taču otrajā puslaikā, kas tika sākts pie rezultāta 10:3 par labu Tongai, mača līderi saņēma divas dzeltenās kartītes, kas bija pārāk laba iespēja Samoa komandai, lai viņi to neizmantotu, tāpēc tikai loģiska bija viņu atspēlēšanās un arī uzvaras nodrošināšana – 25:17.

Savukārt otrajā cīņā tikās jau divas komandas no kurām gan Nāciju kausā, gan arī rudenī ieplānotajā Pasaules kausā tiek gaidīts ja ne kāds pārsteigums, tad ļoti augstvērtīgs regbijs, proti, Fidži un Japāna. Interesanti, ka pirms šīs spēles japāņi fidžiešus savā laukumā nebija apspēlējuši 25 gadus.

Acīmredzot, Japānas regbija sabiedrība un arī nacionālā izlase rudenī paredzēto turnīru uztver pārāk nopietni, lai pieļautu jelkādas vaļības, tāpēc jau no pirmās pārbaudes spēles viņi grib parādīt maksimumu uz ko spējīgi. Šādā režīmā spēlējot, laukuma saimnieki jau no pirmajām minūtēm izvirzījās vadībā un, lai arī ne bez pārdzīvojumiem, taču prata noturēties līderpozīcijās pret asus pretuzbrukumu viļņus organizējošo komandu līdz pat mača beigām.

2019. gada Klusā okeāna Nāciju kauss regbijā

MājniekiViesiRezultāts
SamoaTonga25:17
JapānaFidži34:21
KanādaASV

A grupa

#KomandaSUNZP
1.ASV00000
2.Tonga10010
3.Fidži10010

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Japāna11005
2.Samoa11004
3.Kanāda00000

Izmantotie resursi:
World Rugby | world.rugby