Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Super Rugby" finālā tiksies "Hurricanes" un "Highlanders"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Super Rugby" finālā tiksies "Hurricanes" un "Highlanders"
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Jaunzēlandes un Austrālijas regbija laukumos tika noskaidrotas tās divas labākās komandas, kuras jau pēc nedēļas cīnīsies par Dienvidu puslodes labākās klubu komandas nosaukumu, jeb "Super Rugby" čempionu titulu.

Dienas pirmajā spēlē savā starpā tikās regulārās sezonas vadošā komanda Velingtionas "Hurricanes" un Kanberas "Brumbies", kuri kvalificējās izslēgšanas mačiem kā pēdējie un pusfinālā tika tikai pateicoties pārspēlēs izcīnītajai uzvarai pār Keiptaunas "Stormers" (39:19). Jāatgādina, ka pašlaik Dienvidu puslodē ir ziema, tāpēc mačs notika ne tajos patīkamākajos laikapstākļos, proti, gaisa temeratūra nepārsniedza +10 grādus pēc Celsija skalas.

Protams, ka šādā cīņā uz papīra favorīti bija "Hurricanes" un viņi savu statusu arī apliecināja, uzreiz pārņemot spēles iniciatīvu savās rokās un veidojot vienu bīstamu uzbrukumu pēc otra. Tiesa, pie rezultatīva noslēguma viņiem izdevās tikt vien pēc nedaudz vairāk kā 20 minūtēm, jo sākotnēji visi uzbrukumi apstājās tiešā ieskaites zonas tuvumā, pret "Brumbies" aizsardzību.
Pirmais, kuram izdevās salauzt Julians Savea, kurš kopā ar citu "All Blacks" pārstāvi, Mā Nonū, bija galvenie briesmu radītāji spēles ievadā. Otrais piezemējums, pēc lieliskas izspēles, kuras noslēgumā spēlētājam parādījās brīvs laukums, Tīdžeja Perenaras kontā.

Puslaiks noslēdzās ar "Brumbies" realizētu soda sitienu, kam bija jākļūst par zināmu otrās elpas vēstnesi un labu zīmi pirms atlikušajām 40 mača minūtēm. Realitātē izrādījās gan mazliet citādāk, jo viņu oponenti no Jaunzēlandes otro puslaiku sāka ar vēl vienu piezemējumu, ko veica nu jau Juliana Saveas brālis, Ardijs.

Spēles turpinājumā, lai arī abas komandas realizēja savus soda sitienus un mājnieki, ar Meta Proktora pūlēm, guva vēl vienu piezemējumu, nekas būtisks spēles scenārijā nemainījās un "Hurricanes" droši un bez liekas nervozēšanas aizsoļoja pretī savam otrajam "Super Rugby" finālam komandas pastāvēšanas vēsturē. Spēles beigu rezultāts: 29:9.

Otrajā spēlē tikās esošie čempioni un regulārās sezonas otrās vietas ieguvēji Sidnejā spēlējošie Jaundienvidvelsas "Waratahs" un Dandinas "Highlanders".

Mača sākumu favorīti aizvadīja ļoti nervozi, pieļaujot vairākas rupjas kļūdas, par ko arī tika sodīti, tiesa, "Highlanders" nespēja gūt piezemējumu, vien realizēja trīs punktu sitieni. Tā bija, lai arī ne "auksta duša" priekš mājniekiem, taču zīme, ka turpinājumā ir jāsaņemas un viņi to arī mēģināja darīt, jo jau pirmajā reizē, kā "Waratahs" nokļuva pretinieku 22 metru zonā, viņi guva arī piezemējumu, to izdarīja Robs Hornī.
Tiesa, mača turpinājumā, viņi vēl aizvien pieļāva dažādas kļūdas tiešā savas ieskaites zonas tuvumā, kas noveda pie divu piezemējumu zaudēšanas un pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 15:14 par labu "Highlanders".

Otrās 40 minūtes sākās ar "Waratahs" trīs punktu sitienu un izvirzīšanos vadībā, taču tas, kā izrādījās vēlāk bija pēdējais, ko šī vienība varēja piedāvāt saviem oponentiem, jo "Highlanders" ne tikai jau pēc divām minūtēm atkal izvirzījās vadībā pēc Vaisakes Naholo piezemējuma, bet arī aizbēga no saviem pretiniekiem klasiski skaistā stilā – gūstot vēl divu piezemējumus un realizējot arī dropsitienu. 35:17 par labu Dandinas "Highlanders", kas nozīmē, ka "Waratahs" noliek savas čempionu pilnvaras, bet par "Super Rugby" titulu cīnīsies divas Jaunzēlandes komandas.

"Super Rugby" finālspēle notiks 4. jūlijā, Velingtonā, "Westpac Stadium" arēnā, kurā ir 34.5 tūkstoši sēdvietas skatītājiem.

Izmantotie resursi:
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...