Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu izlase regbijā 7 dodas uz Eiropas čempionātu B divīzijā

Latvijas sieviešu izlase regbijā 7 dodas uz Eiropas čempionātu B divīzijā
Foto: Latvijas sieviešu regbija izlase

Sestdien, 28. jūnijā Viļņā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīru aizvadīs Latvijas sieviešu izlase regbijā 7, kuras mērķis ir pacelties uz A divīziju, ko varēs tikai turnīra uzvarētājas.

Komandas sastāvs veidots no trīs klubu – RK ”Selena”, SK ”Imanta” un LSPA komandām. Uz Viļņu dodas Liene Vāciete, Liene Freiberga, Sabīne Červeņaka, Alise Evelīna Mitkus (visas SK ”Imanta”), Liene Lēvalde, Elīna Pīrāga-Berjoza, Anete Skrastiņa, Ginta Anna Kozuliņa, Guna Limmane (visas RK ”Selena”), Līga Svetlova, Sindija Širaka un Madara Miķelsone (visas LSPA).

”Kopējais noskaņojums komandā ir pozitīvs varētu teikt pat kaujiniecisks. Izlases spēlētājām ar vēlmi un disciplīnu apmeklēt treniņus un būt izlasē viss ir kārtībā, bet ja arī bija daži kavējumi tad ar nopietniem iemesliem,” par meiteņu gatavību pirms turnīra gandarīts komandas galvenais treneris Ģirts Sirsniņš. ”Izlases sagatavošanās procesā būtu bijis nepieciešams vairāk pārbaudes spēļu, lai veidotu labāku saspēli, taču kopumā šogad izlase ir palikusi ātruma ziņā veiklāka, jo ir pievienojušās jaunas spēlētājas no LSPA komandas. Centīsimies spēlēt mazāk ar fizisku kontaktu, vairāk laidīsim bumbu kustībā meklējot iespējas.”

Izlases kapteine būs pieredzējusī pamatsastāva spēlētāja Liene Vāciete, kurai šis būs jau septītais Eiropas čempionāts.

Viļņā 12 komandas sadalītas četrās grupās pa trim. A grupā spēlēs Austrija, Slovākija, Lietuva; B grupā – Ungārija, Luksemburga, Serbija; C grupā – Izraēla, Slovākija, Turcija un D grupā kopā ar Latviju – Malta un Bulgārija.

Ar abām pretiniecēm Latvija jau tikās pagājušajā gadā Bratislavā. Toreiz pret bulgārietēm tika piedzīvots negaidīts zaudējums ar 14:15, bet Malta uzvarēta spēlē par piekto vietu ar 20:5.

Katras grupas uzvarētājas tālāk pusfinālos un finālā cīnīsies par kausu un ceļazīmi uz A divīziju, otro vietu ieguvējas – par piekto vietu un trešo vietu ieguvējas – par devīto vietu.

Pirmā spēle Latvijai sestdien ar Bulgāriju plkst. 10.06, otrā spēle ar Maltu – plkst. 14.02. Izšķirošās spēles sāksies plkst. 15.50, bet lielais fināls paredzēts plkst. 20.14.

     [+] [-]

, 2014-06-27 11:43, pirms 10 gadiem
lai veicas zeltenēm. Ir cerība uz medaļām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja