Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Eštonam hettriks, "Barbari" pārspēj Anglijas izlasi

Juris Miņins
Juris Miņins

Eštonam hettriks, "Barbari" pārspēj Anglijas izlasi
Kriss Eštons
Foto: AFP/Scanpix

Šodien savās mājās Anglijas izlase ar 45:63 piekāpās "Barbarians" izlasei, tādējādi ar zaudējumu sākot savus šīsvasaras testu mačus.

Šodien ar maču Tvikenhemas stadionā var teikt, ka oficiāli tika atklāta starptautiskā regbija vasaras pārbaudes spēļu sezona. Pirmajā cīņā Anglija uzņēma internacionālo "Barbarians" izlasi.

Jāpiebilst, ka, lai arī "Barbarians" komanda nepārstāv nevienu valsti, tajā spēlē labākie regbisti, kas nav uzaicināti pārstāvēt savas nacionālās komandas, tāpēc ik gadu šīs vienības sastāvs ir gana spēcīgs. Anglijas izlase gan, tā kā daudzi tās potenciālie līderi vēl aizvadīja savu pēdējo Anglijas Premjerlīgas maču, spēlēja ne pašā labākajā sastāvā.

Jāsaka, ka abas komandas pirmajā puslaikā patiesi iepriecināja uz stadionu atnākušos regbija līdzjutējus, jo "Baa-baas" lieliski sāka šo maču, bet angļiem bija jāatbild, kas beigu beigās noveda pie atklāta uzbrukuma regbija, deviņiem piezemējumiem un 63 punktiem jau pirmajās 40 minūtēs.

Par mača ievada, bet vēlāk arī par visu 80 minūšu, galveno varoni bija kļuvis fantastisku klubu regbija sezonu aizvadījušais Kriss Eštons, kurš pēc tam kā 2017./2018. gada sezonā uzstādīja Francijas čempionāta rekordu sezonā gūto piezemējumu skaita ziņā (24 piezemējumi), arī "Barbarians" komandā aizvadīja spožu maču. Vispirms viņam komandas biedri izkārtoja iespēju gūt piezemējumu un atklāt spēles rezultātu, bet vēlāk Ešotns, nodemonstrējot lielisku individuālo spēli, tika arī pie otrā piezemējuma.

Savukārt pavisam bēdīgi Anglijas izlasei kļuva brīdī, kad Viktors Vito piezemēja uz priekšu ar kāju pasisto bumbu un panākot 21:0 "Barbarians" labā.

Mājniekiem bija jāatspēlējas un viņi drīz vien 14 punktus atguva, kad Eliots Deilijs ar spēku tomēr iespiedās ieskaites zonā un piezemēja tur bumbu, bet dažas minūtes vēlāk Pjērs Frensiss noslēdza negaidītu angļu izrāvienu.

Tiesa, spēles 25. minūtē Kriss Eštons izmantoja angļu aizsardzības līnijas nesaprašanos un guva savu trešo piezemējumu, apturot mājnieku pakaļdzīšanos un panākot 14 punktu pārsvaru.

Anglijas izlase vēl līdz pārtraukumam atbildēja ar Zaka Mersera piezemējumu, kurš kļuva iespējams pēc Deilija lieliska reida un laicīgas piespēles, kā arī otrreiz izcēlās Frensiss, kuram Džordžs Fords atdeva piespēli uz brīvu koridoru un "Saints" spēlētājam neviens tā arī nespēja patraucēt ceļā uz ieskaites zonu.

Savukārt punktu pirmā puslaika uguņošanai pielika Fina Rasela piezemējums, ko skots varēja veikt pateicoties gan savai meistarībai, gan saspēlei ar Eštonu.

Jāsaka, ka otrais puslaiks nebija atšķirīgs no pirmā, jo angļi, lai arī prata gūt vēl pāris piezemējumus, aizsardzībā spēlēja ļoti pavirši kamdēļ zaudēja vēl četrus piezemējumus. "Barbarians" labā izcēlās Viktors Vito, Semi Radradra, Sitaleki Timani un Greigs Leidlovs. Savukārt mājnieku labā pa pieciem punktiem guva Džo Lenčberijs un Džonijs Mejs. Tāpat ir jāizceļ Džošua Tuisova, kurš visa mača garumā bija aktīvs un ar savām darbībām un piespēlēm saasināja spēli.

Anglijas izlases trenerim Edijam Džonsam, kura vadībā pirmos gadus komanda aizvadīja ļoti dominējoši un tika izskatīta kā reāls drauds Jaunzēlandes gāšanai no Pasaules ranga pirmās vietas, nu ir laiks pārdomām, jo tūrē pa Dienvidāfrikas Republiku, kur ir paredzēti trīs mači pret DĀR izlasi, šādā veidā spēlēt būtu liels neprāts.

Anglijas izlase savu nākošo maču aizvadīs 9. jūnijā un tā jau būs pirmā cīņa pret DĀR komandu, bet "Barbarians" šajā vasarā vairs nepiedalīsies nevienā spēlē.

     [+] [-]

, 2018-05-28 14:29, pirms 6 gadiem
Hm! God. Juri!
Vai nav pretruna tekstā:
"Jāpiebilst, ka, lai arī "Barbarians" komanda nepārstāv nevienu valsti, tajā spēlē labākie regbisti, kas nav uzaicināti pārstāvēt savas nacionālās komandas, tāpēc ik gadu šīs vienības sastāvs ir gana spēcīgs."

Tai pat laikā tiek minēts, ka piezemējumus gūsts skoti - Fins Rasels (labākais skotu nr10) un Gregs Leidlovs (labākais skotu nr9). Tie ir izlases veči!

     [+] [-]

, 2018-05-28 14:54, pirms 6 gadiem
Barbarians nav izlase, bet klubs,kurā spēlētāji karu reizi tiek uzaicināti

     [+] [-]

, 2018-05-28 22:28, pirms 6 gadiem
excelis rakstīja: Hm! God. Juri!
Vai nav pretruna tekstā:
"Jāpiebilst, ka, lai arī "Barbarians" komanda nepārstāv nevienu valsti, tajā spēlē labākie regbisti, kas nav uzaicināti pārstāvēt savas nacionālās komandas, tāpēc ik gadu šīs vienības sastāvs ir gana spēcīgs."

Tai pat laikā tiek minēts, ka piezemējumus gūsts skoti - Fins Rasels (labākais skotu nr10) un Gregs Leidlovs (labākais skotu nr9). Tie ir izlases veči!
Ieteiktu iepazīties ar Skotijas izlases sastāvu jūnija testu mačos.