Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Tulona piekto reizi iekļūst finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Tulona piekto reizi iekļūst finālā
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien tika izspēlēta pirmā Francijas regbija čempionāta pusfināla spēle, kurā, pateicoties pēdējā minūtē realizētam dropsitienam, Tulona ar 18:15 pārspēja Larošelu.

Pirmajā Francijas regbija čempionāta pusfināla mačā, kurš notika Marseļā, “Stade Velodrome” arēnā, vakar vakarā tikās regulārās sezonas uzvarētāji Larošela un Tulona, kas regulārajā sezonā ieņēma ceturto vietu, bet pirms gada spēlēja finālā.

Spēle sākās ar čempionāta regulārās sezonas līderu ofensīvu, kuras spilgtākais moments bija straujš uzbrukums, kas noveda bumbu piecu metru zonā, taču pārkāptie noteikumi liedza melni-dzeltenajiem tikt pie punktiem.

14. minūtē Tulona bija tuvu tam, lai rezultātu atklātu, jo Lī Halfpenijs stājās pie soda sitiena realizēšanas, taču, sev netipiski, raidīja bumbu garām vārtiem. Pēc minūtes tulonieši savu laimi izmēģināja dropsitienos, taču arī šoreiz – neveiksmīgi.

Abas vienības, saprotot šī mača nozīmīgumu, aizsardzībā darbojās ļoti uzmanīgi un precīzi, tāpēc piezemējumu iespējas bija ļoti ierobežotas un komandām bija jācer uz soda sitienu realizāciju. Pirmajā puslaikā veiksmīgāki izrādījās Larošelas spēlētāji, kad Broks Džeimss trīs reizes raidīja bumbu vārtos, bet Lī Halfpenijs bija precīzs divas reizes.

Arī otrais puslaiks sākās ar diviem Džeimsa precīziem sitieniem un šajā brīdī rezultāta starpība jau kļuva pietiekoši liela priekš tik saspringta mača – 15:6. Tiesa, pagrieziena punkts iestājaš mača 51. minūtē, kad sarkano kartīti saņēma Pjērs Ažiljons. Spēlējot mazākumā, regulārās sezonas čempioni vairs nevarēja tik veiksmīgi stāties pretī Tulonas uzbrukumiem, tāpēc regulāri pārkāpa noteikumus, kas ļāva Halfpenijam izlīdzināt rezultātu.

Spēles izskaņā bumba bija nonākusi jau tiešā Larošelas komandas ieskaites zonas tuvumā, taču “korsāri” varonīgi turēja aizsardzību neļaujot oponentiem piezemēt bumbu, taču, izmantojot to, ka spēles pamatlaiks jau bija beidzies, Tulona izšķīrās par salīdzinoši vieglu dropsitienu, ko Entonijs Belo arī realizēja, panākot 18:15 par labu “maijpuķītēm”.

Līdz ar to Tulonas komanda pēdējo sešu sezonu laikā jau piekto reizi ir iekļuvusi Top 14 čempionāta finālā. Viņu pretinieki noskaidrošies šovakar, kad otrā pusfinālā cīnīsies Klermona un “Racing 92”.