Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvija piekāpjas arī Zviedrijai, bet iegūst bonusa punktu

Latvija piekāpjas arī Zviedrijai, bet iegūst bonusa punktu
Valtera Raņķa piezmējums. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija izlase sestdien Slokas stadionā, neskatoties uz lielisku līdzjutēju atbalstu, ar rezultātu 22:26 (8:18) piekāpās Zviedrijai, ciešot otro neveiksmi Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas ciklā. Latvija gan ieguva bonusa punktu, jo nezaudēja ar vairāk kā septiņiem punktiem, kas var būt ļoti noderīgs turnīra izskaņā.

Latvijas izlasē piezemējumus ienesa Ivo Kapiņš, Valters Raņķis un Elmārs Šefanovskis, bet septiņus punktus ar realizācijas un soda sitieniem savāca visu laiku rezultatīvākais valstsvienības spēlētājs Roberts Džo Davidsons. Latvijas izlasē debiju piedzīvoja Anglijā dzimušais Feivors Maduka, bet atvadu spēli aizvadīja Māris Robežnieks un kapteinis Ainārs Bērziņš.

Kaut spēles pirmajās minūtēs labāk izskatījās Latvijas izlase, pirmo bīstamo uzbrukumu veica Zviedrija, iegūstot priekšrocību un sestajā minūtē trāpot soda sitienu. Savukārt vēl pēc nieka minūtes ātrajā uzbrukumā viesi no savas laukuma puses aizskrēja līdz piezemējumam un var teikt, ka Latvijai spēle sākās ar rezultātu 0:10, jo precīza bija arī pretinieku realizācija.

Šāds sākums mājiniekus nesamulsināja un 15. minūtē Latvija pēc soda priekšrocības spēja ienest pirmo piezemējumu, izceļoties Ivo Kapiņam un samazinot deficītu uz pusi. Latvija turpināja dominēt un 22. minūtē Roberts Džo Davidsons sita sodu, tomēr vējainos apstākļos kļūdījās. 26. minūtē pēc lieliska Elmāra Šefanovska individuālā gājiena Latvija ieguva vēl vienu iespēju sist sodu un šoreiz Davidsons no paša laukuma centra nekļūdījās - 8:10.

Tiesa, puslaika beigas Latvija izvērtās neveiksmīgas. Vispirms pretinieki 37. minūtē trāpīja sodu, bet brīdi vēlāk atkārtojās iepriekšējais scenārijs un atkal minūtes laikā tika ielaists arī piezemējums - 8:18. Pēdējās bumbas izspēles laikā Latvija bija tuvu piezemējumam, tomēr to neizdevās nonest līdz punktus nesošai izskaņai un pēc 40 spēlētām minūtēm mūsu komandai bija desmit punktu deficīts.

48. minūtē Latvijai pēc ilgāka spiediena piezemējumu ienesa pieredzējušais Valters Raņķis, bet Davidsons bija precīzs realizācijā un izdevās pretiniekiem pietuvoties līdz 15:18. Kaut Latvija kontrolēja bumbu, tuvojoties puslaika vidum ilgstoši netikām daudz tālāk par centru. Puslaika vidū pēc muļķīga mūsējo pārkāpuma zviedri iesita sodu un atjaunoja sešu punktu pārsvaru, uzreiz pēc tam savu debiju Latvijas valstsvienībā piedzīvojot Feivoram Madukam.

66. minūtē zviedri ienesa vēl vienu piezemējumu, panākot 15:26, bet desmit minūtes pirms beigām ar piezemējumu atbildēja Elmārs Šefanovskis. Davidsons trāpīja sekojošo realizāciju un deficīts bija vairs tikai četri punkti (22:26). Tomēr pozitīvi noslēgt spēli neizdevās neizdevās un mūsu izlase piedzīvoja pavisam nelielu neveiksmi.

Šī Latvijas izlasē bija atvadu spēle Mārim Robežniekam un kapteinim Aināram Bērziņam. Robežnieks karjeru noslēdza pie 62 spēlēm, tikai par trim mačiem atpaliekot no spēļu skaita rekordista Jāņa Skujas.

Pirms divām nedēļām notikušajā pirmajā Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas cikla spēlē mūsu izlase ar rezultātu 13:38 viesos sāpīgi kapitulēja Ungārijai, īpaši neveiksmīgi aizvadot pirmās 20 minūtes. Tikmēr Zviedrijai šī bija pirmā cikla spēle. Latvijai svarīgs ir katrs izcīnītais kopvērtējuma punkts, jo šobrīd izskatās, ka var sanākt sīva spēkošanās ar Ungāriju, Zviedriju un Luksemburgu par iespējami augstāku vietu tabulā, kamēr izteikta grupas favorīte ir Čehija, kas turnīru sākusi ar drošām uzvarām - 64:0 pret Ungāriju un 36:7 pret Luksemburgu. Cikla noslēgumā mūsu izlase nākamā gada pavasarī viesosies Čehijā un mājās uzņems Luksemburgu.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Regbija federācija


, 2019-10-26 17:10, pirms 4 gadiem
Daudz kļūdu tomēr spēlēcerams sniegums uzlabosies.
, 2019-10-26 17:37, pirms 4 gadiem
Tas bildē ir latvietis vai zviedrs?!
, 2019-10-26 17:44, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Tas bildē ir latvietis vai zviedrs?!
Tev ir laiks lasit komentarus, bet nav laiks lasit pasu rakstu?
, 2019-10-26 17:53, pirms 4 gadiem
Pasaulē otrais popularākais sporta veids (pēc TV skatījumiem) ,bet pie mums ... ,reāli mazvērtības kompleksi ... piedalamies visādā huiņā par kuru esamību zinam mēs un vēl daži ārzemnieki kas taja piedalās un esam lepni ,ka mums ir medaļnieki....
, 2019-10-26 18:06, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Tas bildē ir latvietis vai zviedrs?!
Bildē bija Feivors Maduka, kas debitēja Latvijas izlasē. Šodien savā ziņā ir vēsturiska diena - Latvijas izlasē pirmoreiz spēlēja melnādains sportists, kas vēl nekad nebija noticis nevienā sporta veidā.
, 2019-10-26 18:26, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Bildē bija Feivors Maduka, kas debitēja Latvijas izlasē. Šodien savā ziņā ir vēsturiska diena - Latvijas izlasē pirmoreiz spēlēja melnādains sportists, kas vēl nekad nebija noticis nevienā sporta veidā.
ļoti apšaubu Tavus vārdus par kaut kādu vēsturisku dienu. Latvijas kriketa izlasi paskaties. varbūt vēl kaut kur līdzīgā sporta veidā, kur nav nepieciešama Latvijas pase, lai spēlētu izlasē, kā šajā gadījumā regbija izlasē.
, 2019-10-26 18:43, pirms 4 gadiem
par ko īsti te cīnās?
, 2019-10-26 18:47, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: ļoti apšaubu Tavus vārdus par kaut kādu vēsturisku dienu. Latvijas kriketa izlasi paskaties. varbūt vēl kaut kur līdzīgā sporta veidā, kur nav nepieciešama Latvijas pase, lai spēlētu izlasē, kā šajā gadījumā regbija izlasē.
Neesmu pārliecināts, taču man liekas, ka Latvijā, lai arī krikets tiek spēlēts, izlase nav noformēta, vismaz ne oficiāliem mačiem, kurus varētu līdzināt ar EČ spēli.
, 2019-10-26 18:48, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: par ko īsti te cīnās?
Par iekļūšanu augstākā divīzijā (pēc spēka - EČ otrajā divīzijā) vai neizkrišanu uz zemāku (kur Latvija spēlēja iepriekšējā EČ ciklā).
, 2019-10-26 18:50, pirms 4 gadiem
Pirmā raksta bilde, nu ļoti provokatīva bija.
, 2019-10-26 18:59, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Par iekļūšanu augstākā divīzijā (pēc spēka - EČ otrajā divīzijā) vai neizkrišanu uz zemāku (kur Latvija spēlēja iepriekšējā EČ ciklā).
tad šī ir trešā divīzija, pēc spēka?
, 2019-10-26 19:07, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Neesmu pārliecināts, taču man liekas, ka Latvijā, lai arī krikets tiek spēlēts, izlase nav noformēta, vismaz ne oficiāliem mačiem, kurus varētu līdzināt ar EČ spēli.
varbūt. bet tāpat neizteiktu kaut kādus kategoriskus teicienus par kaut kādu vēsturisku dienu. kas to zin, kādi sportisti un kur Latviju pārstāvējuši tādos neolimpiskos veidos un demokrātiskos veidos kā regbijs-15, kur nav nepieciešamas Latvijas pilsoņa pases.
, 2019-10-26 19:08, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: tad šī ir trešā divīzija, pēc spēka?
Trešā EČ divīzija, bet faktiksi 4. divīzija, jo 6 vadošās Eiropas komandas visā šajā Rugby Europe sistēmā nepiedalās, jo spēlē Sešu nāciju čempionātā.

Eiropas regbija hierarhija:
Sešu nāciju čempionāts
Eiropas čempionāts
Eiropas kauss <--- te ir Lietuva
EČ 1.konference (divās divīzijās) <--- te ir Latvija
EČ 2. konference (divās divīzijās)
EČ Attīstības turnīrs <--- te ir Igaunija
, 2019-10-26 19:10, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Trešā EČ divīzija, bet faktiksi 4. divīzija, jo 6 vadošās Eiropas komandas visā šajā Rugby Europe sistēmā nepiedalās, jo spēlē Sešu nāciju čempionātā.

Eiropas regbija hierarhija:
Sešu nāciju čempionāts
Eiropas čempionāts
Eiropas kauss <--- te ir Lietuva
EČ 1.konference (divās divīzijās) <--- te ir Latvija
EČ 2. konference (divās divīzijās)
EČ Attīstības turnīrs <--- te ir Igaunija
Paldies!
, 2019-10-26 19:14, pirms 4 gadiem
Kurš ir gudrāks regbija lietās - Miņins vai Rudzāts???
, 2019-10-26 19:15, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kurš ir gudrāks regbija lietās - Miņins vai Rudzāts???
spirtacentra Siliņš
, 2019-10-26 20:12, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: ļoti apšaubu Tavus vārdus par kaut kādu vēsturisku dienu. Latvijas kriketa izlasi paskaties. varbūt vēl kaut kur līdzīgā sporta veidā, kur nav nepieciešama Latvijas pase, lai spēlētu izlasē, kā šajā gadījumā regbija izlasē.
Par kriketa izlasi netā maz informācijas. Atradu tikai šādu 2014.gada bildi: Latvijas Kriketa Izlase. | Miljons.com un delfu 2015.gada rakstu: https://www.delfi.lv/sports/news/ot... Izrādās, ka es pazīstu Latvijas Kriketa federācijas vadītāju Regbijs Latvijā un pasaulē tomēr populārāks.
, 2019-10-26 20:15, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Regbijs Latvijā un pasaulē tomēr populārāks.
Negribu sākt bezgalīgo malšanu par vienu un to pašu, bet pasaulē krikets nez vai ir mazāk populārs kā regbijs.
, 2019-10-26 20:23, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Negribu sākt bezgalīgo malšanu par vienu un to pašu, bet pasaulē krikets nez vai ir mazāk populārs kā regbijs.
kā būs ar regbiju OS? ja nemaldos regbijs-7 startēs. bet OS noteikumi tad ļoti atšķiras no regbija un vajag ne tik izlases pierakstu, bet arī pasi. kā to noregulēs? jeb tie spēlētāji, kam nebūs pases pat iespēlēti nevarēs spēlēt OS?
iespējams kaut ko jaucu, bet man liekas OS nevar piedalīties bez pilsoņa pases.
, 2019-10-26 20:30, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: kā būs ar regbiju OS? ja nemaldos regbijs-7 startēs. bet OS noteikumi tad ļoti atšķiras no regbija un vajag ne tik izlases pierakstu, bet arī pasi. kā to noregulēs? jeb tie spēlētāji, kam nebūs pases pat iespēlēti nevarēs spēlēt OS?
iespējams kaut ko jaucu, bet man liekas OS nevar piedalīties bez pilsoņa pases.
Neesmu par to interesējies (man gan liekas, ka visam jānotiek pēc World Rugby noteikumiem), taču nedomāju, ka tā būs liela problēma. Turklāt, OS vīru turnīrā spēlē tikai 12 izlases, t.i., regbija grandi, kur konkurence uz vietu sastāvā ir tāda, ka "bezbiļetniekus" (bez pasēm) neviens īpaši nevelk sastāvā.
, 2019-10-26 20:32, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Neesmu par to interesējies (man gan liekas, ka visam jānotiek pēc World Rugby noteikumiem), taču nedomāju, ka tā būs liela problēma. Turklāt, OS vīru turnīrā spēlē tikai 12 izlases, t.i., regbija grandi, kur konkurence uz vietu sastāvā ir tāda, ka "bezbiļetniekus" (bez pasēm) neviens īpaši nevelk sastāvā.
OS tajā regbijā ar startēs praktiski tie pat, kas klasikā?
p.s. OS noteikumi tomēr aizliedz startēt bez pilsoņa pases. daudzās federācijās ir atļauts ar visādām licenzēm un citiem noteikumiem pārstāvēt valsti. kaut kāda federācijas noteikumi nevar būt virs OS, tas jau tika diskutēts daudz un nav mainīts noteikums. īpasi vieglatlētu sakarā bijusi strīdi.
, 2019-10-26 20:43, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: OS tajā regbijā ar startēs praktiski tie pat, kas klasikā?
p.s. OS noteikumi tomēr aizliedz startēt bez pilsoņa pases. daudzās federācijās ir atļauts ar visādām licenzēm un citiem noteikumiem pārstāvēt valsti. kaut kāda federācijas noteikumi nevar būt virs OS, tas jau tika diskutēts daudz un nav mainīts noteikums. īpasi vieglatlētu sakarā bijusi strīdi.
Ja par izlasēm - jā, tur lieliem pārsteigumiem nav jānotiek, ja par spēlētājiem - gan jau, ka būs arī kādi no klasikas, bet lielais vairums būs tie, kas septītnieku spēlē ikdienā, t.i., pārstāv valstis Pasaules sērijā.
, 2019-10-26 20:47, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ja par izlasēm - jā, tur lieliem pārsteigumiem nav jānotiek, ja par spēlētājiem - gan jau, ka būs arī kādi no klasikas, bet lielais vairums būs tie, kas septītnieku spēlē ikdienā, t.i., pārstāv valstis Pasaules sērijā.
ā, tomēr 15 un 7 ir it kā divi dažādi sporti un nepiedalās vieni un tie paši regbisti?
, 2019-10-26 20:54, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: ā, tomēr 15 un 7 ir it kā divi dažādi sporti un nepiedalās vieni un tie paši regbisti?
Ir dažādi - ir Fidži izlase, kurā spēlētāji cīnās abās frontēs un vēl profesionālajā klubu regbijā pamanās kaut kur uzspēlēt, ir valstis, kurās septītnieks ir jauno censoņu iespēja tikt līdz starptautiskajam līmenim ātrāk.
Tači kopumā septītnieka izlasēs arī spēlē septītnieka spēlētāji, kas gatavojas šiem mačiem. Arī spēku samērs septītniekā tāpēc ir atšķirīgs, jo tur, piemēram, ASV ir ļoti spēcīgi, Fidži vispār elites komanda.

Pirms iepriekšējām OS bija arī tāda tendence, ka regbija līgas spēlētāji (pārsvarā gan Okeānijas reģionā), saprotot, ka var tikt pie medaļām, mēģināja tikt izlasēs, bet kaut kā nesanāca pat superstāriem.
, 2019-10-26 21:10, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Negribu sākt bezgalīgo malšanu par vienu un to pašu, bet pasaulē krikets nez vai ir mazāk populārs kā regbijs.
Tev laikam taisnība. Te pēc viena pētījuma krikets ir 2.populārākais sporta veids pasaulē aiz futbola, bet regbijs tikai 9.vietā: https://sportsshow.net/top-10-most-...
, 2019-10-26 21:13, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Tev laikam taisnība. Te pēc viena pētījuma krikets ir 2.populārākais sporta veids pasaulē aiz futbola, bet regbijs tikai 9.vietā: https://sportsshow.net/top-10-most-popular-sports-in-the-world/
Tev tas kāds pārsteigums? man liekas tādi un citādi linki jau sen bārstīti un nevienu vien gadu spirtacentra komentos par popularitāti
p.s man pašam personīgi patika šis apskats ar vairākiem kritērijiem un ko daudzas reizes esmu metis komentos:
https://www.totalsportek.com/most-p...
, 2019-10-26 21:25, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Tev tas kāds pārsteigums? man liekas tādi un citādi linki jau sen bārstīti un nevienu vien gadu spirtacentra komentos par popularitāti
p.s man pašam personīgi patika šis apskats ar vairākiem kritērijiem un ko daudzas reizes esmu metis komentos:
https://www.totalsportek.com/most-popular-sports/
Man jā, pārsteigums, jo par kriketu neinteresējos vispār un nesaprotu, kā tāda bumbiņas dzenāšana ar āmuru var kādu interesēt Nezinu pat nevienu spēlētāju.
, 2019-10-26 21:48, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Man jā, pārsteigums, jo par kriketu neinteresējos vispār un nesaprotu, kā tāda bumbiņas dzenāšana ar āmuru var kādu interesēt Nezinu pat nevienu spēlētāju.
es ar nezinu un vispār kriketu ne skatos un neintersējos, bet vai tiešām nebiji pa šiem gadiem nekur iesaistījies kādā diskusijā vai vismaz lasījis komentus par sporta popularitāti? tas nemaz tik reti nenotiek spirtacentrā nu lai nezinātu, ka krikets ir TOP sporta veids pasaulē!
, 2019-10-26 21:55, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Man jā, pārsteigums, jo par kriketu neinteresējos vispār un nesaprotu, kā tāda bumbiņas dzenāšana ar āmuru var kādu interesēt Nezinu pat nevienu spēlētāju.
Lai tavu atsvešinātību vēl vairāk palielinātu un izceltu, varu pateikt, ka tu nezini nemaz arī to kas ir krikets!

Bumbiņu ar āmuriem dzenā KROKETĀ, bet KRIKETS ir sporta veids, kas (priekš parastiem mirstīgajiem) ir līdzīgs beisbolam vai, jo īpaši, laptai, ko, iespējams, kāds ir spēlējis pagalmā vai skolā.
, 2019-10-26 22:23, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Lai tavu atsvešinātību vēl vairāk palielinātu un izceltu, varu pateikt, ka tu nezini nemaz arī to kas ir krikets!

Bumbiņu ar āmuriem dzenā KROKETĀ, bet KRIKETS ir sporta veids, kas (priekš parastiem mirstīgajiem) ir līdzīgs beisbolam vai, jo īpaši, laptai, ko, iespējams, kāds ir spēlējis pagalmā vai skolā.
no savas bērnības atceros , ka daudz ko spēlējām. tā lapta, ko mēs spēlējām bija ar koka mietiem maucām pa konservu bundžām, pie mums viņu sauca par "pekariem" noteikumus īsti neatceros, bet laikam viens kas bundžas sargāja, citi mauca virsū lai izsistu, ja izsit , tad jāsavāc pa to laiku , kamēr citi pēc mietiem skrien vai kaut kas tamlīdzīgs kas un kā tādu huiņu ievazāja gan neatceros, bet bija diezgan populāri mūsu miestā!
bet tas bija tik sen, ka viss aizmirsies, kā tur īsti viss notika. bet mietu mešana pa bundžām bija
, 2019-10-27 11:23, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Lai tavu atsvešinātību vēl vairāk palielinātu un izceltu, varu pateikt, ka tu nezini nemaz arī to kas ir krikets!

Bumbiņu ar āmuriem dzenā KROKETĀ, bet KRIKETS ir sporta veids, kas (priekš parastiem mirstīgajiem) ir līdzīgs beisbolam vai, jo īpaši, laptai, ko, iespējams, kāds ir spēlējis pagalmā vai skolā.
Ha, paldies par apgaismošanu! Tagad zināšu. Mēs bērnībā pagalmā spēlējām kačku - ar garāku nūju bija jāsit īsāka, tālumā dažādos veidos - gan uzlikta uz ķieģelīšiem, gan pametot gaisā. Tā būtu tā lapta? Un arī gorodkus.
, 2019-10-27 13:43, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Ha, paldies par apgaismošanu! Tagad zināšu. Mēs bērnībā pagalmā spēlējām kačku - ar garāku nūju bija jāsit īsāka, tālumā dažādos veidos - gan uzlikta uz ķieģelīšiem, gan pametot gaisā. Tā būtu tā lapta? Un arī gorodkus.
Nebūs arī tā lapta (zaipim ar nebija).
Te neliels video par to kas ir lapta
https://www.youtube.com/watch?v=JF9...
, 2019-10-27 21:15, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nebūs arī tā lapta (zaipim ar nebija).
Te neliels video par to kas ir lapta
https://www.youtube.com/watch?v=JF92rotuorg
Paldies, noskatījos, apmēram sapratu.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.