Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Dienvidāfrikā 34. reizi triumfē "Western Province"

Juris Miņins
Juris Miņins

Dienvidāfrikā 34. reizi triumfē "Western Province"
Keiptaunas "Western Province" regbisti līksmo par uzvaru
Foto: Planetrugby.com

Šovakar Dienvidāfrikas pilsētā Keiptaunā tika noskaidrota valsts čempionāta spēcīgākā komanda, par kuras titulu cīnījās "Western Province" un "Golden Lions". Sīvā cīņā ar 19:16 par "Currie Cup" uzvarētājiem kļuva "Western Province" regbisti.

Komandas, kuras bija iekļuvušas šī gada "Currie Cup" finālā, balstoties uz regulārajā sezonā iespēto, bija spēkos līdzīgas, kas solīja interesantu maču un jāsaka, ka visas gaidas arī apstiprinājās.

Spēles gaita nosacīti var tikt sadalīta divās daļās, kas arī sakrīt ar mača laika iedalījumu. Pirmajā puslaikā bija diezgan liels "Western Province" pārsvars, jo Džako Taute guva piezemējumu, bet Demetri Caktrakilis realizēja kā papildpunktu sitienu, tā arī divus soda sitienus, kas lielajā pārtraukumā ejot viņiem deva ievērojamu pārsvaru 13:0.
Otrais puslaiks gan mājniekiem atnesa nepatīkamus pārdzīvojumus, jo Džako van der Valts piezemēja bumbu, bet Marnitzs Bošofs arī realizēja soda sitienus, kas spēles 57 minūtē deva "Golden Lions" cerību, jo mačs kļuva neizšķirts – 13:13. Tiesa, viņu prieki bija īsi, jo jau nākamajā minūtē Catrakilis jau realizēja soda sitienu savas komandas labā, bet spēles atlikušajā laikā komandas vēlreiz apmainījās ar trīspunktu uzbrukumiem.

Lai arī spēle bija spraiga, tomēr, par "Western Province" pārākumu, šķiet, šaubas nevarēja rasties nevienam, kurš šo maču skatījās. Mājnieki apturēja vienu no labākajiem čempionāta uzbrukumiem un sarežģītajos laika apstākļos, prata realizēt savus soda sitienus. Johanesburgai gan šo maču aktīvā ierakstīt nevar, jo viņi to aizvadīja vāji, bet iepriekš pieminētais Bošofs vēja dēļ nespēja realizēt divus soda sitienus.

Pēc šīs uzvaras Keiptaunu pārstāvošās "Western Province" vienības kontā tika ierakstīta 34. uzvara Dienvidāfrikas regbija čempionātā, turklāt, tieši šī komanda ir uzvarējusi pašā pirmajā valsts regbija čempionātā, kurš notika 1889. gadā. Kopā pašreizējie čempioni "Currie Cup" finālā ir spēlējuši 42 reizes un pēdējo piecu sezonu laikā tikai vienreiz tas notika bez viņiem (Dienvidāfrikas regbija čempionāta finālā viņi nu jau ir piedalījušies trīs sezonas pēc kārtas un izcīnījuši divas uzvaras).

Jāpiebilst gan, ka "Currie Cup" nav augstākais regbija līmenis valstī, jo piecas Dienvidāfrikas komandas piedalās "Super Rugby" čempionātā, kurā ir apvienotas labākās planētas dienvidu puslodes regbija lielvaru, Dienvidāfrikas, Austrālijas un Jaunzēlandes, klubu komandas (nākotnē turnīram pievienosies arī Argentīnas un Japānas pārstāvji, bet nedaudz tālākā nākotnē, iespējams, arī ASV regbija komandas).

Izmantotie resursi:
SA Rugby - Official Home of the Springboks
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
Live rugby 2014 | Aviva Premiership 2014 |...

  -1 [+] [-]

, 2014-10-26 03:13, pirms 9 gadiem
Gaidu rakstu par Samoa līgas čempionāta batālijām.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-26 08:24, pirms 9 gadiem
Fidels rakstīja: Gaidu rakstu par Samoa līgas čempionāta batālijām.
Diemžēl, bet tur turnīrs ir beidzies, taču, ja esi palaidis garām, varu pateikt, ka Samoā čempioni ir Apia regbisti.