Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Sezonas beigās var tikt pārdots bagātākais regbija klubs

Juris Miņins
Juris Miņins

Sezonas beigās var tikt pārdots bagātākais regbija klubs
Foto: AFP/Scanpix

Francijas Top 14 regbija čempionāta klubs no Tulonas jau šīs sezonas beigās varētu nomainīt īpašniekus, jo līdzšinējais kluba saimnieks Murads Buželals ir paziņojis, ka ir gatavs jau tuvākajā laikā to pārdot.

Visnotaļ pamanāmais Murads Buželals, kurš regbija pasaulē ir pazīstams ne tikai ar to, ka ir pasaulē bagātākā regbija kluba īpašnieks, bet arī ar saviem asajiem izteikumiem presē, kārtējo reizi ir radījis saviļņojumu Francijas medijos, paziņojot, ka šī, ļoti iespējams, ir viņa pēdējā sezona komandas īpašnieka postenī: "Pastāv ļoti liela varbūtība, ka šī ir mana pēdējā sezona. Jā, es esmu turīgs cilvēks, taču neesmu bagātākais cilvēks pasaulē, tāpēc visi mani ieguldījumi regbijā ir pamatīgi patukšojuši manu bankas kontu. Nezinu nevienu regbija komandas vadītāju, kurš ko tādu būtu darījis."

Kā iemeslu savai vēlmei pārdot komandu, Buželals minēja vēlmi pievērsties citām lietām: "Esmu pārdomājis savu dzīvi un vēlos darīt kaut ko citu. Pēdējo desmit gadu laikā daudzas lietas, kas citiem ir saprotamas un viegli pieejamas, man nav bijušas, jo katru nedēļu vajadzēja būt kopā ar komandu. Es vēlos darīt ko citu."

Murads Buželals komandu savā īpašumā ieguva 21. gadsimta sākumā un šajā laikā no otrās divīzijas vienības izveidoja to par Eiropas regbija grandu, pieaicinot sastāvā virkni ar pašiem labākajiem pasaules regbistiem. Savukārt līdzekļus, lai iegādāties un uzturēt vienību, Buželals guva pamatbiznesā – komiksu un grāmatu izdevniecībā.

Šosezon, pēc ļoti smagā starta, kas izpelnījās arī komandas vadītāja nosodījumu, Tulonas komanda ar sešās spēlēs izcīnītiem trim panākumiem un trim zaudējumiem ieņem sesto vietu, t.i., atrodas izslēgšanas zonā, ieņemot pēdējo vietu, kas garantē dalību "play-off".

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com

  +1 [+] [-]

, 2016-09-26 16:11, pirms 8 gadiem
un pa cik? varētu visi samesties un nopirkt