Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"'Livonia"' regbisti izšķirošajā spēlē par zelta medaļām tikai ar latviešiem

"'Livonia"' regbisti izšķirošajā spēlē par zelta medaļām tikai ar latviešiem
Ar bumbu KristapsBērziņš
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon'"

''Garkalne/Livonia'' regbija komanda sestdien Rīgas Futbola skolas stadionā paredzētajā spēlē pret ''Miesniekiem'' (sākums plkst. 14; tiešraide ''Sportacentrs.tv'') savā pēdējā spēlē ''Super 4'' turnīrā laukumā dosies tikai ar vietējiem spēlētājiem bez spēcīgo lietuviešu palīdzības.

Mačā pret ''Miesniekiem'' livoniešiem nepieciešams iegūt vienu punktu, lai pirmo reizi kluba vēsturē garantētu Latvijas čempionāta medaļas, turklāt - zelta. Tas iespējams pat zaudējot ar ne vairāk kā septiņu punktu starpību vai arī izdarot vismaz četrus piezemējumus.
''Ļoti vēlos, lai spēlētāji saprastu, ka par uzvaru būs jācīnās mūsu pašu, latviešu spēlētājiem, jo nebūs lietuviešu, kas palīdzēs,'' saka RFC ''Livonia'' vadītājs Jānis Zuments.
Komandas galvenā trenera Marka Allena plānotajā sastāvā pret ''Miesniekiem'' izņemot francūzi Simonu Fuko, kura regbista statuss jau atbilst tam, lai viņš varētu spēlēt Latvijas izlasē, visi pārējie būs latvieši.
Lietuviešiem 28. septembrī Kauņā jāpiedalās Lietuvas regbija zvaigžņu spēlē, kur divu īpaši sastādītu komandu sastāvos minēti deviņi spēlētāji, kuri šajā sezonā spēlējuši ''Livonia'' komandā, bet desmitais - ''Garkalne/Livonia'' pussargs Edmunds Ščavinsks būs treneris vienai no šīm zvaigžņu komandām.
Savā iepriekšējā spēlē svētdien pret ''Kalvi'' livonieši piedzīvoja zaudējumu ar 7:14 – tikai otro šāgada Latvijas čempionātā, kura pirmajā posmā ar 8:16 zaudēja ''Miesniekiem'', taču tai spēlei nebija nekādas būtiskas nozīmes tāpēc, ka abas komandas tik un tā bija jau garantējušas vietu ''Super 4''. 4. septembrī Upesciemā ''Livonia'' uzvarēja ''Miesniekus'' ar 48:24.
Čempionāta pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs no ''Livonia'' Kristaps Bērziņš guvis 270 punktus no komandas 693 un izdarījis 22 piezemējumus no komandas 105.
Sestdien Latvijas čempionāta ''Super 4'' turnīrā Juglā notiks arī spēle, kurā ''Kalve'' uzņems LMT/''Ežus'' un ir pilnīgi skaidrs, ka zelta medaļu īpašnieki kļūs zināmi 28. septembrī.

Latvijas čempionāta Super 4

VKomandaSUNZPA+/-BPPK
1.Livonia5401201:97+104521
2.Kalve5401121:96+25117
3.Miesnieki410377:108-3148
4.LMT/Eži400464:162-9811

Atlikušās spēles:

28. septembrī plkst. 14 RFS: Miesnieki - Garkalne/Livonia
28. septembrī plkst. 15.30 Jugla: LMT/Eži - Kalve
Pēc 26. oktobra: Miesnieki - LMT/Eži

Informāciju sagatavoja
Valters Nikans
RFC ''Livonia'' preses sekretārs


, 2013-09-26 14:44, pirms 11 gadiem
Livonija bez leišiem zaudēja Valmierai LK 1/2 pusfinālā, tā ka intriga saglabāsies līdz beigām.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.