Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas čempionāts klasiskajā regbijā sākas ar drošu "Garkalne"/"Livonia" uzvaru

Latvijas čempionāts klasiskajā regbijā sākas ar drošu "Garkalne"/"Livonia" uzvaru
"Garkalne"/"Livonia" - "Fēnikss" spēle
Foto: Ģirts Kehris

Latvijas čempionāta klasiskajā regbijā atklāšanas spēlē ceturtdien RFC “Livonia” galvenā komanda “Garkalne/Livonia” ar 38:7 (33:0) droši pieveica "Fēnikss" spēlētājus.

“Livonieši” pirmajā puslaikā ieguva drošu pārsvaru. Pēc tam otrajā spēles daļā laida laukumā vairākus jaunos spēlētājus un iniciatīva tika nedaudz izlaista no rokām, tomēr par uzvarētāju šaubu nebija ne mirkli. Divi piezemējumi Mārtiņam Rundānam, bet pa vienai reizei bumbu aiz līnijas ienesa Miķelis Jurevičs, Janeks Taškāns, Ivo Kapiņš un Kristaps Bērziņš, kura kontā arī precīzi četri realizācijas sitieni.

“Garkalne/Livonia” savu pirmo uzbrukumu noslēdza ar piezemējumu, ko kreisajā malā pie paša karodziņa veica Kapiņš. Pēc dažām minūtēm “livonieši” ar masu ienesa bumbu aiz līnijas, piezemējumu ieskaitot Rundānam. Līdz puslaika beigām piezemējumi vēl Taškānam un Jurevičam, bet elegantu punktu puslaikam pielika Bērziņš, atrodot pamatīgu robu pretinieku aizsardzības vaļņos un iepriecinot līdzjutējus ar teicamu epizodi. Pats “vaininieks” arī veica realizāciju, panākot 33:0.

Otrajā puslaikā sākumā otro piezemējumu veica Rundāns, pēc kā “livonieši” krietni mainīja sastāvu. Tas ietekmēja spēles gaitu, jo “Fēnikss” regbisti lika lietā savu fizisko pārsvaru pār gados jaunākajiem spēlētājiem. Spēles izskaņā “Fēnikss” ar lielām grūtībām izdevās bumbu tomēr piezemēt “livoniešu” zonā un izvairīties no “nullītes” gūto punktu ailē.

Jau ar pirmajām minūtēm laukumā ik pa brīdim bija redzama asa, brīžiem pat rupja spēle, un mača galvenajam tiesnesim Mārim Zeltiņam pēc viena lielāka konflikta nācās parādīt dzeltenās kartiņas, aizsūtot divus spēlētājus “atsilt”. Lielākā konfliktā spēle gan nepārauga.

"Zinājām, ka viņi pirms tam Baltijas turnīrā uzvarēja “Jūrmalu”, tāpēc koncentrējāmies no pirmās minūtes. Varēja arī redzēt, ka čaļi labi atpūtušies un noilgojušies pēc spēles, tāpēc sākām aktīvi un patika, ka bija tik maz kļūdu sākumā. Pirmajā puslaikā varējām vēl smagāk viņus graut, ja nebūtu mazas kļūdiņas," saka RFC "Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Bet man patika “Fēnikss” un domāju, ka viņi vēl pacīnīsies gan ar “miesniekiem”, gan “ežiem”. Viņiem ir ļoti laba aizsardzība, uzbrukums gan klibo."

"Kad esi drošā vadībā, ir grūti vēl palielināt savu pārsvaru, tāpēc arī tāds otrais puslaiks. Veicām visas maiņas, ļāvām jaunajiem spēlēt. Tas ietekmēja dažas vietas laukumā, pazaudējām pārsvaru cīņā. “Fēnikss” labi jūt spēli un to izmantoja, ieraugot mūsu vājās vietas. Kopumā labi nospēlējām. Ja vien nebūtu otrais puslaiks, kurā atslābinājāmies, bet pirmo puslaiku nav kauns rādīt plašākai publikai, jo bija ļoti skatāms un kvalitatīvs," saka treneris.

Nākamajā čempionāta spēlē ceturtdien tiksies "Eži"/LMT - "Stats Serviss"/"Ķekava" komandas. Par Latvijas čempionāta izspēles grafiku komandām izdevās vienoties vien pēc jaunā Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidenta Aivara Pilenieka stāšanās amatā, vienojoties, ka pieci klubi izspēlēs viena apļa turnīru. Pēc tam 13. oktobrī ieplānoti fināls un spēle par trešo vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/livoniarugby/


, 2018-07-26 20:54, pirms 6 gadiem
Meklējat puisi!
Es esmu Masha, es esmu 21, jautrs, slaids un nav pieticīgs vispār))
Foto un tālruņa numurs anketā >>> sisisa.tk
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.