Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Storm” izlaiž pārsvaru un piekāpjas “Roosters”

Juris Miņins
Juris Miņins

“Storm” izlaiž pārsvaru un piekāpjas “Roosters”
Foto: roosters.com.au

Nacionālās regbija līgas 16. sezonas ietvaros Sidnejas “Roosters” pārspēja Melburnas “Storm” ar 25:24, tādējādi pārtraucot čempionāta līderu četru uzvaru sēriju.

Sešpadsmitajā Nacionālās regbija līgas kārtā par galveno maču kļuva turnīra līderu Melburnas “Storm” un līderības pretendentu, otrajā vietā esošo, Sidnejas “Roosters” cīņa. Jāsaka, ka spēle arī attaisnoja visas uz sevi liktās cerības.

Pirmie bumbu ieskaites zonā nogādāja Sidnejas regbisti, taču šo piezemējumu neieskaitīja, tāpēc “Roosters” bija jāpaciešas vēl 10 minūtes, kad Maikls Aubusons atklāja spēles rezultātu. Tomēr, sajutuši spēles garšu un aizrāvušies ar uzbrukumiem, sidnejieši kļūdījās piespēlē un viens no NRL ātrākajiem spēlētājiem Džošs Ado-Kars pārtvēra bumbu un neviena netraucēts nogādāja to ieskaites zonā, iznesot caur vārtu stabiem.

Tiesa, tas vēl nebija viss, jo pēc divām minūtēm Brodijs Krofts vēlreiz šokēja “Roosters” un ātrajā uzbrukumā ienesa bumbu ieskaites zonā.

Puslaiku komandas noslēdza pie rezultāta 12:6 par labu Melburnas komandai un tieši melburnieši bija tā vienība, kas otro puslaiku sāka ar četriem punktiem, kad pie tālās malas neviena nepiesegts palika Ado-Kars, kurš otrreiz spēlē izcēlās ar piezemējumu. Tam sekoja arī Suliasi Vunivalu piezemējums un šajā brīdī “Storm” atradās vadībā ar 20:6.

Saprotot, ka šādi nevar turpināt, “Roosters” vienu piezemējumu atspēlēja, kad pozicionālā uzbrukumā to piezemēja Latrels Mičels, taču nepagāja ne desmit minūtes kā “Storm” atbildēja ar to pašu. Veiksmīgs izrādījās Džeroms Hjūdžs, kurš izskrēja cauri aizsardzības līnijai un piezemēja bumbu ar diviem pretiniekiem “uz kakla”.

Šis gan bija brīdis, kad Sidnejas komanda saprata, ka tālāk nav kur iet un pateicoties Daniela Topū un Bleika Fērgusona piezemējumiem, kā arī Maikla Gordona precīzajiem sitieniem pa vārtiem, spēles pamatlaikam beidzoties, rezultāts uz tablo vēstīja 24:24, kas nozīmēja, ka tiks izspēlēts papildlaiks līdz tā sauktajam “zelta punktam”.

Pagarinājumā par galveno varoni kļuva Mičels Pīrss, kurš spēles, kurš izšķīrās par tālu un sarežģītu sitienu pa vārtiem, kas beigu beigās izrādījās arī veiksmīgs un deva Sidnejas “Roosters” komandai laimīgu uzvaru.

Pēc šīs spēles NRL turnīra tabulas augšgalā gan nekādas izmaiņas nav notikušas un Melburnas “Storm” vēl aizvien ir turnīra līderi, taču Sidnejas “Roosters” ir pietuvojušies viņiem un tagad abas komandas šķir vienas uzvaras tiesa.

NRL, 16. kārta

MājniekiViesiRezultāts
SharksSea Eagles18:35
DragonsKnights32:28
RoostersStorm25:24
RaidersBroncos20:30
CowboysPanthers14:12
TigersTitans14:26
WarriorsBulldogs21:14

Izmantotie resursi:
NRL - The official site of the National Rugby...