Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgā bez pārmaiņām – finālā atkal "Chiefs" un "Saracens"

Juris Miņins
Juris Miņins

Premjerlīgā bez pārmaiņām – finālā atkal "Chiefs" un "Saracens"
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas regbija Premjerlīgā vakardien tika aizvadīti pusfinālu mači, kuros iztika bez pārsteigumiem un pēc nedēļas par turnīra galveno balvu cīnīsies jau ierastās komandas – Londonas "Saracens" un Ekseteras "Chiefs".

Anglijas regbija Premjerlīgā, pēc iepriekšējā nedēļā noslēgtās regulārās sezonas, tika dots starts izslēgšanas turnīram, kurš gan sastāv vien no divām kārtām – pusfināla un fināla. Līdz ar to, loģiski, ka šajos mačos piedalās vien četras spēcīgākās komandas. Šī gada pusfinālu pārus veidoja Ekseteras "Chiefs" un Northemptonas "Saints", kā arī Londonas "Saracens" un Glostera.

Godīgi jāatzīst, ka, lai arī vienas spēles formātā, kā jau jebkurā sporta veidā, var notikt arī dažādi brīnumi un var tikt fiksēti pārsteidzoši rezultāti, šo pusfinālu galvenie favorīti bija acīmredzami, jo Ekseteras un Londonas komandas ļoti pārliecinoši aizvadīja regulāro sezonu, kurā faktiski cīnījās vien savā starpā, sezonas otrajā pusē virsroku ņemot "Chiefs" komandai.

Jāsaka, ka prognozes arī piepildījās, jo abas iepriekšminētās komandas tika pie ļoti pārliecinošām uzvarām. Londonas "Saracens", lai arī pirmie zaudēja piezemējumu un punktus, drīz atspēlējās un puslaiku noslēdza pie rezultāta 23:7, un arī otrajā spēles daļā neļāva pretiniekiem izvērsties, beigu beigās triumfējot ar 44:19. Savukārt Ekseteras "Chiefs" pirmajās 40 minūtēs visai sīvi paspēkojās ar Northemptinas "Saints" (14:12) un vien otrajā puslaikā prata iegūt izšķirošo pārsvaru (28:0), kas viņiem deva panākumu ar 42:12.

Līdz ar šo maču noslēgumu ir kļuvis skaidrs, ka jau trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā Anglijas Premjerlīgas čempionu tituls tiks izspēlēts Londonas un Ekseteras komandu duelī. Tāpat ir jātzīmē, ka pēdējo sešu gadu laikā vismaz viena no šīm komandām ir spēlējusi finālā. Tiesa, kā atzīmējams ir jāizceļ tas fakts, ka pēdējo desmit sezonu laikā vien trīs reizes par čempioniem ir kļuvuši regulārās sezonas uzvarētāji, kas šīssezonas kontekstā ir "Chiefs".

Anglijas regbija Premjerlīgas fināls norisināsies 1. jūnijā, Londonā, galvenajā Anglijas regbija stadionā, Tvikenhemā.

Izmantotie resursi:
https://www.premiershiprugby.com/