Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

LSPA/ "Livonia" izcīna otro vietu Eiropas Čempionu kausā, "Miesnieki" devītie starp vīriem

Ints Megnis
Ints Megnis

LSPA/ "Livonia" izcīna otro vietu Eiropas Čempionu kausā, "Miesnieki" devītie starp vīriem
"Miesnieki" treniņā Sanktpēterburgā. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas čempiones dāmām LSPA/ "Livonia" svētdien Sanktpēterburgā izcīnīja otro vietu turnīrā Sanktpēterburgā, kam piešķirts ambiciozais Eiropas Čempionu kausa izcīņas nosaukums, savukārt regbija klubs "Miesnieki" starp vīriem pēc neveiksmīgas pirmās dienas otrajā izcīnīja divas uzvaras un sacensības noslēdza devītajā vietā.

"Miesnieki" uz Sanktpēterburgu devās otro gadu pēc kārtas un vīriem bija 12 dalībnieki, kamēr LSPA/ "Livonia" pirmajā dāmu turnīrā sacentās ar trim konkurentēm.

Sestdien LSPA/ "Livonia" vispirms nospēlēja 17:17 ar Krievijas vienību "Neva-Leader", šajā mačā piezemējumus veicot Ditai Kašai, Viktorijai Brikmanei, Līgai Svetlovai, bet realizāciju Sindijai Širakai. Savukārt vēlāk ar 19:17 uzvarēja komandu "Georgian Ladies", divus piezemējumus veicot Kašai, vienu Svetlovai, bet divas realizācijas trāpot Širakai.

Svētdien noslēdzošajā pamatturnīra cīņā Latvijas čempiones ar 22:19 uzveica Spānijas vienību "Euskadi", šoreiz četrus piezemējumus veicot Svetlovai, bet vienu realizāciju Širakai, kas nozīmēja, ka sasniegts fināls, kurā vēlreiz jātiekas ar "Neva-Leader". Šajā cīņā pirmos punktus guva krievietes, bet LSPA/"Livonia" panāca izlīdzinājumu, kad bumba tika iemesta tieši rokās Svetlovai, kura individuāli aizskrēja un veica piezemējumu. Puslaiks arī beidzās ar rezultātu 5:5, bet otrajās septiņās minūtēs latvietes pie punktu gūšanas iespējām tā arī netika pielaistas, kamēr konkurentes veica vienu piezemējumu un nācās ciest zaudējumu ar 5:10.

Vīru turnīrā "Miesnieki" sestdien samierinājās ar trim neveiksmēm - 7:36 pret "Samurai Rugby" (piezemējums Emīlam Balodim, realizācija Andrejam Mantiniekam), 12:24 pret labi zināmo Lietuvas komandu Šauļu "Baltrex", kaut intriga bija līdz pēdējām sekundēm (divi piezemējumi Hārdijam Nunguram, realizācija Raivim Kokinam), kā arī 10:24 pret Cīrihes "Grasshopper" vienību no Šveices, abus piezemējumus ienesot Balodim.

Tas nozīmēja ka svētdien "Miesniekiem" atlika cīnīties par devītās vietas kausu. Vispirms pusfinālā par 9.-12. vietu Latvijas čempioni ar 26:10 pārspēja Zviedrijas komandu "Sodertlaje" (piezemējumi Viktoram Silvonikam, Raivim Kokinam, Emīlam Balodim un Elmāram Šefanovskim, kā arī divas realizācijas Kokinam, bet viena - Nunguram). Savukārt spēlē par devīto vietu ar 10:7 tika uzveikta Čehijas vienība "Dukla", kurai pagājušajā gadā tika piedzīvots bezierunu zaudējums. Šajā mačā abus piezemējumus veica Balodis.

"Miesnieku" spēlētāji nevarēs atslābt, jo jau nākamajā nedēļā viņi piedalīsies prestižajā regbija-7 turnīrā Amsterdamā.