Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Racing 92" netiek līdz Francijas čempionāta finālam

Juris Miņins
Juris Miņins

"Racing 92" netiek līdz Francijas čempionāta finālam
Kastras spēlētāji pēc uzvaras pār "Racing 92"
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Francijas pilsētā Lionā tika izspēlēts otrais Top 14 čempionāta pusfināls, kurā Kastra ar 19:14 pārspēja regulārās sezonas otro spēcīgāko vienību Parīzes "Racing 92".

Parīzes "Racing 92" kopumā šo sezonu aizvadīja gana labā līmenī, jo Francijas čempionātā regulāro turnīru noslēdza otrajā vietā, kas viņiem deva vienu atpūtas nedēļu pirms pusfināliem. Savukārt Eiropas Čempionu kausā parīzieši tika līdz finālam, kurā gan atzina Īrijas Lensteras komandas pārākumu.

Savukārt Kastras komanda regulāro sezonu noslēdza sestajā vietā, t.i., kā pēdējā kvalificējās izslēgšanas mačiem, taču viņiem vieta pusfinālā vēl bija jāizcīna piedaloties ceturtdaļfinālā. Šajā mačā, kurš norisinājās pirms nedēļas, Kastra tikās ar Tulūzu un svinēja uzvaru ar 23:11.

Pusfināls, ja mēs to skatāmies no Parīzes komandas pozīcijām, sākās ar aukstu dušu "Racing 92" komandai, jo līdz 12. minūtei viņi bija zaudējuši vienu piezemējumu (Māma Vaipulu) un atradās iedzinējos ar 0:10. Šo deficītu gan, pateicoties Huana Imhofa un Luī Dipišū piezemējumiem, Parīzes komanda gan ātri atspēlēja, kas viņiem arī ļāva izvirzīties vadībā ar 14:10, taču palielināt pārsvaru vienai no Eiropas zvaigžņotākajām komandām neizdevās.

Kastra savukārt pirmā puslaika izskaņā realizēja divus soda sitienus, ko izdarīja Benjamins Urdapileta un tādā veidā atguva vadību.

Kopumā spēle bija ļoti spraiga un saspringta, tāpēc mača 57. minūtē, kad Tedijs Iribarens piezemēja bumbu ieskaites zonā, daudzi Parīzes komandas līdzjutēji sajuta atvieglojumu, taču mača tiesnesis atvēsināja iekarsušākos fanus, paziņojot, ka piezemējums nav gūts pēc noteikumiem.

Līdz ar to, otrajā puslaikā tika fiksēta vien viena rezultatīva darbība, Benjamina Urdapiletas realizētais soda sitiens, kurš arī pielika punktu šim pusfinālam – 19:14 par labu Kastrai, kura jau otro nedēļu pēc kārtas ir parūpējusies par sensāciju Francijas čempionāta izslēgšanas mačos.

Francijas Top 14 čempionāta fināls norisināsies 2. jūlijā, Parīzē, "Stade de France" arēnā. Atgādināsim, ka Kastras pretinieki, pateicoties vakardien izcīnītai pārliecinošai uzvarai pār Lionu (40:14), būs regulārās sezonas čempioni, Monpeljē regbisti.