Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Lenstera uzvar arī Pro 14 čempionātā

Juris Miņins
Juris Miņins

Lenstera uzvar arī Pro 14 čempionātā
Lensteras regbija komanda
Foto: PA Wire/Scanpix

Šīssezonas Eiropas regbija Čempionu līgas uzvarētāja, Lenestera, šodien ar 40:32 pārspēja Lanelli "Scarlets" vienību, kļūstot arī par Pro 14 turnīra čempioniem.

Lai arī šajā sezonā Pro 14 čempionāts piedzīvoja pamatīgas pārmaiņas, kas saistītas ar divu Dienvidāfrikas Republikas komandu iesaisti čempionātā, līdz finālam tika, kā saka, tie paši vecie līderi. - titulētākā čempionāta komanda Lenstera, kā arī Lanelli "Scarlets", kuri šajā turnīrā uzvarēja pirms gada.

Jāsaka, ka spēles sākumā, kā to arī varēja paredzēt, lielākie varoņi bija Džonijs Sekstons un Lī Halfpenijs, kuri abi realizēja pa diviem soda sitieniem, kā izvirzot savas komandas vadībā, tā arī izlīdzinot rezultātu. Tiesa, jāsaka, ka tā arī bija vienīgā reize, kad abas komandas cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu tieši spēles rezultāta ziņā. Devins Toners un Džeimss Lovs līdz pārtraukumam izcēlās ar piezemējumiem uz ko "Scarlets" spēja atbildēt vien ar Džonija Maknikola pieciem punktiem, tāpēc pēc pirmā puslaika īriem bija komfortabls desmit punktu pārsvars – 21:11.

Otrā puslaika pirmajā pusē Lenstera, kura turpināja izdarīt spiedienu Lanelli komandas ieskaites zonas virzienā, guva vēl 12 punktus un faktiski noformēja sev čempionu titulu pat neskatoties uz to, ka mača izskaņā Velsas komanda, galvenokārt pateicoties jau pieminētā Maknikola pūlēm, kurš beigu beigās, gūstot piezemējumu jau spēles kompensācijas laikā, noformēja sev hettriku, noorganizēja izrāvienu un otrās 40 minūtes vinnēja ar 21:19.

Par mača varoni ir jāsauc Lensteras komandas līderi Džoniju Sekstonu, kurš ne tikai guva 13 punktus, bet arī bija lielisks bumbas spērienos, spēlējot aizsardzībā.

Jāpiebilst, ka līdz ar šo panākumu Pro 14 turnīrā, Lenstera ir kļuvusi par pirmo komandu Pro 14 komandu, kas vienas sezonas laikā ir uzvarējusi gan savā vietējā čempionātā, gan Čempionu kausā. Lensteras komandai šis bija desmitais Pro 14 (vai tā priekšgājēju) turnīra fināls un piektais čempionu tituls komandas pastāvēšanas vēsturē. Iepriekš viņi bija uzvarējuši 2013./2014. gada sezonā.

Jāpiebilst, ka šīs sezonas 32 mačos Lenstera piedzīvoja vien sešus zaudējumus (un vienreiz spēlēja neizšķirti), turklāt, visus - Pro 14 turnīrā, jo Eiropas čempionu kausā, ne grupu turnīrā, ne izslēgšanas spēlēs, viņus nevienam neizdevās pārspēt.