Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Livonia" regbistu pirmie pretinieki Sanktpēterburgā – spāņi, šveicieši un mājinieki

"Livonia" regbistu pirmie pretinieki Sanktpēterburgā – spāņi, šveicieši un mājinieki
Foto: Zigismunds Zālmanis (RFC ''Livonia'')

"Bera Bera" no Spānijas, "Midland Hawks" no Šveices un turnīra mājinieki Sanktpēterburgas izlase būs trīs pēdējo gadu Latvijas čempiones regbijā 7 "Livonia" pretinieki B grupā Eiropas Čempionu kausa pirmajā dienā grupu turnīrā 28. maijā.

A grupā spēlēs Krasnodaras ''Kubaņ'' (Krievija), ''Sodertalje'' (Zviedrija), Splitas ''Nada'' (Horvātija) un ''Helsinki'' (Somija), bet C grupā – Šauļu ''BaltRex'' (Lietuva), Gdaņskas ''Lechia'' (Polija), Tallinas ''Kalev'' (Igaunija) un ''Gusly'' (Baltkrievija).
Pēc pirmās dienas rezultātiem komandas tiks pārdalītas, lai svētdien cīnītos par vietām turnīrā un galveno balvu.

''Šis mums ir nozīmīgs, pietiekami augsta līmeņa turnīrs uz kuru ieejas biļetes tā vienkārši nopirkt nevar. Tās ir jānopelna,'' sacīja RFC ''Livonia'' prezidents Valdavs preses konferencē, kas notika trešdien.

''Krievijas puse saka, ka ar katru gadu tiek mēģināts līmeni celt arvien augstāk. Tā būs nenovērtējama pieredze mūsu komandai," pauda Valdavs. "Turnīrs dos papildu motivāciju spēlētājiem, jo tā būs iespēja sevi parādīt un gūt pieredzi. Komandai pievienojies treneris Kriss Čadlijs, par kura darbu esmu sajūsmā. Esam ļoti nopietni gatavojušies šim turnīram. Varbūt, koncentrējoties šim pasākumam, mums sezonas sākums nav tāds, kā cerējām."
Spēles risināsies Pētera parka sporta kompleksa Mazajā arēnā uz sintētiskā zāliena.

Komandas menedžeris Ģirts Piterniks nosauca komandas sastāvu turnīram, kurā spēlēs iespējami stiprākais ''Livonia'' sastāvs, kāds šobrīd pieejams: Ivo Kapiņš, Ainārs Bērziņš (kapteinis), Norberts Bekmanis, Reinis Pepa, Roberts Miksons, Gundars Grieķis, Valērijs Runco, Kristaps Bērziņš, Valters Raņķis, Deivids Cjukša, Pavels Tulubjevs un Vigo Valdavs juniors.

Komandas treneris šajā turnīrā - anglis Kriss Čadlijs ar patīkamu satraukumu gaida spēles. ''Spēlētāji mums ir stipri un asi, bet pretinieki sagaidāmi kvalitatīvi. Rīgā esmu nedēļu. Tiešām izbaudu laiku šeit un kopā ar komandu. Iepriekš esmu trenējis Spānijā un ASV, bet "Livonia" klubam ir labākā struktūra, kādu esmu redzējis ārpus profesionālā regbija Apvienotajā karalistē," izteicās Čadlijs. "Lielisks ir menedžments, sabiedriskās attiecības, medicīniskais personāls, jaunatnes sistēma. Tas ir pārsteidzoši un ambiciozi. Vienīgais, ko klubam vajag, ir vairāk augsta līmeņa sacensību. Puiši ir talantīgi un labi trenēti. Neko daudz viņiem nedēļas laikā neiemācīšu. Uzdevums ir apvienot viņus ciešākā aizsardzībā."

Turnīram tiek solīta videotranslācija ''youtube''.
Pirmā diena:
https://www.youtube.com/watch?v=Lbe...
Otrā diena:
https://www.youtube.com/watch?v=7SG...

Informāciju sagatavoja
RFC "Livonia"


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.